Expoziție de pictură „Loc și Vis”, în cadrul Festivalului George Enescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitie-de-pictura-loc-si-vis-in-cadrul-festivalului-george-enescu/

Contemporanii şi Institutul Cultural Român vă invita miercuri, 9 septembrie, orele 19:00, la vernisajul expoziţiei personale a pictorului Constantin Flondor intitulată „Loc şi Vis”, ce va avea loc la Galeria Galateca, Str. C.A. Rosetti nr. 2-4, Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|3 septembrie 2015

Expoziția Loc și Vis va cuprinde lucrări inspirate de locul copilariei artistului, experiențele personale din desele călătorii de studiu, sinteza unei intense activități de creație și de cercetare.

Muzica și pictura… armonie, gamă, acord cromatic, dominantă, termeni ce atestă înrudirea. O stare poetică poate genera muzicalitate picturii, iar frumusețea lumii picturalitate sunetelor. Revenirile cu gândul la o ”veselă grădină cu pomi roditori și mândri feciori…”, nostalgia față de primii ani de întâlnire cu lumea, cu locul, cu ființele, cu plantele, sunt tot atâtea merinde ce au dreptul de a se întrupa în sunet sau culoare, în formă și ritm. ”Și a binecuvântat Dumnezeu ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că în ea S’a odihnit El de toate lucrurile Sale… ”.Tot astfel ne este dată lumina cu cele șapte culori și universul sonor cu șapte sunete fundamentale, iar noi purtăm pretutindenea puritatea celor șapte ani ai primei copilării, cu aura anilor de atunci, de acasă. Neasemuita sensibilitate enesciană ne este deseori o referință. (Constantin Flondor)

În deschiderea expoziției vor lua cuvântul Mihai Sârbulescu și Maria Pașc, curatorul expoziției.

Evenimentul expozițional “Loc și vis” este organizat de Contemporanii și Institutul Cultural Român și face parte din Bucureștiul Creativ, care se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional George Enescu. Expoziția poate fi vizitată în perioada 09 septembrie – 10 octombrie 2015, de marți până vineri între orele 12.00–20.00, sâmbăta de la 11.00–19.00, la Galeria Galateca, Str. C.A. Rosetti nr. 2-4, București.

21
/05
/20

Eros Di Prima, arhitect și fondatorul Asociației Culturale Creative Spaces din Italia, ne vorbește despre importanța adaptării artei la schimbările actuale.

20
/05
/20

Istoria capitalei Germaniei de astăzi se leagă direct de dezvoltarea rapidă a Prusiei în secolul al XVIII-lea. Orice Mare Putere europeană avea nevoie de a se afirma simbolic în raport cu celelalte monarhii de pe continent, fiecare investind în măreția orașului său capitală.

04
/05
/20

Un eveniment cultural online lansat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, este postat în premieră pe 4 mai, la aceasta adresa https://www.youtube.com/watch?v=mdEgBgfVS1w&feature=youtu.be în ziua în care se împlinesc 65 de ani de la de la dispariţia simbolului culturii muzicale româneşti, George Enescu – compozitor, violonist, pianist, dirijor şi ilustru profesor.

27
/04
/20

Pictorii, sculptorii, criticii de artă sau scriitorii sunt cărți deschise ale creației lor, vizibile fiind operele și mai puțin bornele ce duc spre realizarea acestora. Uneori, o întâmplare sau destinul, alteori persoana ce a stat în dreptul lor, au fost sursele ce au dus la expresia formelor de valoare. Soția cunoscutului critic de artă Valentin Ciucă m-a introdus în povestea nescrisă a vieții sale.

08
/04
/20

Centrul Ceh este unul dintre cele mai populare institute culturale din România, cunoscut pentru proiecte ca Documentary Mondays, Future Museum sau Cinemascop. Ca toate instituțiile și organizațiile ce se ocupă cu organizarea de evenimente culturale, Centrul Ceh caută să se adapteze noii situații în care cultura se mută în mediul online. Astfel, seria de interviuri cu artiști români și cehi 5Întrebări va fi publicată în săptămânile următoare.