Expoziție inedită ,,Când aveau 20 de ani. Impresii și Copilărie”, în cadrul Festivalului Internațional George Enescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitie-inedita-cand-aveau-20-de-ani-impresii-si-copilarie-in-cadrul-festivalului-international-george-enescu/

Contemporanii şi Institutul Cultural Român vă invita luni, 31 august 2015, orele 19:00, sediul ICR, Aleea Alexandru nr. 38, Bucureşti, la vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică “Când aveau 20 de ani. Impresii şi Copilărie”.

Un articol de Liliana Matei|25 august 2015

În cadrul acestei expoziții vor fi prezentate lucrări inedite din copilărie-adolescență, dar și din perioada maturității ale celor șase artiști expozanți: Florin Ciubotaru, Marin Gherasim, Ion Grigorescu, Christian Paraschiv și Bogdan Vlăduță.

Lucrările realizate în perioada copilariei sunt lucrări-mărturie provenite din nevoia de exprimare prin forme plastice, nu doar prin forme vorbite, ele fiind semințele operelor de maturitate. Iar operele de maturitate sunt dovadă că proba răbdării și a învățării limbajului plastic o trec doar artiștii care au vocatie.

În deschiderea expoziției vor lua cuvântul Liviu Jicman, Vicepreședintele ICR și Maria Pașc, curatorul expoziției. În intro-ul festivității, invitații speciali Diana Jipa (vioară) și Angelica Postu (pian) vor intepreta un fragment din lucrarea “Impresii din Copilărie” de George Enescu.

INFO

Evenimentul expozițional “Când aveau 20 de ani. Impresii și Copilărie” este organizat de Contemporanii și Institutul Cultural Român și face parte din Bucureștiul Creativ, care se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional George Enescu. Expoziția poate fi vizitată în perioada 31 august – 01 octombrie 2015, de luni până vineri, între orele 10:00-18:00, la sediul ICR, str. Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, București.

12
/09
/22

GREEN HOURS LIVE(S) caută povești și istorii personale legate de Green Hours, pe care le va transforma într-o instalație multimedia.

26
/08
/22

Asociația pentru cultură și arte Arbor vă invită la expoziția „Rememorarea copilăriei, mărturiile deportaților basarabeni”, care reînvie emoția unor destine tragice, mărturiile deportaților și ale victimelor regimului totalitar din stânga Prutului, în perioada sovietică. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Centrul de Excelență Institutul Pro Memoria al Universității de Stat din Moldova și Ambasada Republicii Moldova în România.

25
/08
/22

În perioada 26 - 31 august 2022, în continuarea proiectului (burn)OUT, artistele Irina Marinescu, Andreea Novac, Eza (Alina Ușurelu), psihoterapeuta Mihaela Vechiu, sociologa Fidelie Kalambayi și artista portugheză Gabriela Conçalves invită publicul la prezentarea cercetării artistice pe tema recuperării pe care au inițiat-o în cadrul proiectului Recovery (Recuperare) și la o serie de trei ateliere de creaţie rezultate în urma acestei cercetări.