Farsă la Hollywood: Mel Brooks a lăsat în ciment amprenta unei mâini cu şase degete
https://www.ziarulmetropolis.ro/farsa-la-hollywood-mel-brooks-a-lasat-in-ciment-amprenta-unei-maini-cu-sase-degete/

Actorul de comedie, producătorul şi umoristul Mel Brooks, în vârstă de 88 de ani, a făcut o nouă farsă luni, lăsând amprenta unei mâini cu şase degete în cimentul din faţa celebrului Chinese Theatre din Hollywood.

Un articol de Petre Ivan|9 septembrie 2014

Scriitorul şi scenaristul Max Brooks, fiul lui Mel Brooks şi al actriţei Anne Bancroft, l-a prezentat pe tatăl său, exclamând cu ironie: „Nu cumva e prea devreme?”.

„Actorii de comedie nu primesc niciodată recunoaşterea pe care o merită la Hollywood. De câte ori a câştigat o comedie premiul Oscar pentru cel mai bun film? Până la urmă, râsul este acela care ne ajută să trăim în fiecare zi”, a adăugat el.

Mel Brooks s-a prezentat la ceremonie purtând o haină albă, cravată asortată, cămaşă şi pantaloni negri, notează Mediafax.

„Doamnelor şi pantofii mei, vreau să vă mulţumesc că sunteţi aici şi că participaţi la această glumă minunată”, a declarat Mel Brooks, cunoscut pentru comedia „Producătorii/ The Producers” (1968) şi numeroase parodii reuşite, precum „Tânărul Frankenstein/ Young Frankenstein” (1974), în care a jucat alături de colaboratorul său preferat, Gene Wilder.

După ce şi-a lăsat amprentele mâinilor în ciment, actorul american şi-a arătat palmele şi a început să îşi numere degetele: cinci la mâna dreaptă şi şase la mâna stângă.

Mel Brooks

Mel Brooks

„La ce-i foloseşte al şaselea deget? Îl ajută să bată mai repede la maşina de scris”, au glumit fanii actorului pe Twitter.

Mel Brooks

Mel Brooks, al cărui nume real este Melvin Kaminsky, s-a născut în cartierul newyorkez Brooklyn în 1926, într-o familie evreiască.

A debutat în acelaşi timp cu Woody Allen, în „Your show of show”, în anii ’60, înainte de a deveni unul dintre cei mai cunoscuţi regizori şi producători din anii ’70, cu filme precum „Producătorii”, „Douăsprezece scaune”, „Şei în flăcări” şi „Comedie mută ’77”.

Foto: Mel Brooks – facebook

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

12
/11
/23

Un spectacol care ar trebui prezentat în fața cât mai multor tineri și care vorbește despre probleme extrem de actuale, prezente într-o formă sau alta cam în toate școlile din România în acest moment...

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie, de la ora 20:00, Reactor invită publicul la ultima sa producție, „Rața!”, pe un text scris vara aceasta în cadrul rezidenței de scriere pentru autori dramatici, Drama 5.