Festivalul Cinemaiubit si-a desemnat castigatorii
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-cinemaiubit-si-a-desemnat-castigatorii/

Festivalul Cinemaiubit şi-a desemnat câştigãtorii. Dupã o serie de filme bune, pline de suspans şi momente memorabile, juriul a decis care sunt filmele de top.   Marele premiu pentru Cel mai bun film: BARBAKAN (PWSFTviF – POLAND), regizat de cãtre: BARTOLOMIEJ ZMUDA Premiul special al juriului: ARBUZ (PWSFTviF – POLAND), regizat de cãtre: TATO KOTELKOTEMSHVILI […]

Un articol de Andrada Văsii|10 decembrie 2012

Festivalul Cinemaiubit şi-a desemnat câştigãtorii. Dupã o serie de filme bune, pline de suspans şi momente memorabile, juriul a decis care sunt filmele de top.

 

Marele premiu pentru Cel mai bun film:
BARBAKAN (PWSFTviF – POLAND), regizat de cãtre: BARTOLOMIEJ ZMUDA

Premiul special al juriului:
ARBUZ (PWSFTviF – POLAND), regizat de cãtre: TATO KOTELKOTEMSHVILI
şi
BETWEEN THE LINES (Filmakademie Baden Würtemberg – GERMANY), regizat de cãtre: NORA FINGSCHEIDT

 
 
 

Premiul „CRISTIAN NEMESCU” pentru regie:

KIMONO (Filmakademie Baden-Würtemberg – GERMANY), directed by: MAURICE HUBNER

Premiul rectoratului UNATC:
PAVEL TRIFAN (UNATC – Scenografie) pentru toate filmele din decursul ultimului an

Premiul „KODAK” pentru film  românesc: 
Gândacul (UNATC – ROMANIA) imaginea: RADU FULGA

Premiul de scenario “CĂTĂLIN COCRIȘ”
Pastila Fericirii  (UNATC – ROMANIA), scenariul: CECILIA FELMERI şi RUXANDRA IOANID

Premiul pentru cea mai bunã actriṭã
MARIA MITU (UNATC – ROMANIA) pentru filmele  “Acvariu” şi “Tati”

Premiu pentru interpretare masculinã
MAREK KOSSTAKOWSKI – (PWSFTviF-POLAND) pentru filmul BARBAKAN 

Menṭiune Specialã
OLIVIERO CALDERONI – (ITALY) pentru filmul IL DIECI 

Premiul pentru montaj
CALLUM (GREAT BRITAIN) montajul ADELINA BICHIȘ

Premiul „ANDREI (OTTO) TONCU” pentru sunet
REUNIUNE DE FAMILIE (UNATC – ROMANIA) sunetul ALEXANDRU PETRU BĂDELIȚĂ

Premiul Criticii
POSC, TROSC şi-un TORT DE frişcã (UNATC – ROMANIA) regizat de cãtre ANDREI NICOLAE TEODORESCU

Premiul de scenografie pentru film românesc
Gândacul(UNATC – ROMANIA), scenografia ADELINA PETCAN

Premiul “ROMANIAN SOCIETY OF CINEMATOGRAPHERS”
DOGS LIKE US (Filmakademie Baden-Würtemberg – GERMANY) imaginea: FRIEDE CLAUSZ

Menṭiune specialã pentru film de ficṭiune:
DUAL (India) regizat de cãtre ABHILASH VIJAYAN

Premiul „VIORICA BUCUR” pentru criticã de film
ANDREEA PĂTRU

Premiul „PAUL CĂLINESCU” pentru documentar 
A CLOWN’S SON (Marea Britanie) regizat de cãtre MATTHEW MUSSON

Premiul „ION BOSTAN” pentru regie într-un film documentar
AS YOU LIKE IT (Univ. Babeș Bolyai – ROMANIA) regizat de cãtre : PAULA ONEȚ

Premiul „VICTOR ILIU”  pentru documentar
KURGAN OBLAST (UNATC – ROMANIA) regizat de cãtre  STELA PELIN

Menṭiune specialã pentru documentar:
A LA RECHERCHE D’ESPACE PERDU (UNATC – ROMANIA) regizat de cãtre IOANA MISCHIE

Premiul pentru cel mai bun film de animaṭie
WINO (PWSTviF – POLANDde cãtre KRZYSZTOF SZAFRANIEC

Premiul pentru cel mai bun film experimental
A GALINHA QUE BURLOU O SISTEMA (Brazil) regizat de cãtre QUICO MEIRELLES

Premiul „ION TRUICĂ” pentru film românesc de animaṭie
THE IMAGE FISHERMAN (UNATC – ROMANIA)  de cãtre ALEXANDRU PETRU BĂDELIȚĂ

Premiul „NINA BEHAR”
THE BANG-BANG AND THE CREAM CAKE (UNATC- ROMANIA) regizat de cãtre ANDREI TEODORESCU

Premiul pentru concursul de scenariu de scurtmetraj
OVIDIU COSMIN PERȚA pentru scenariul “CAPTIV”/”TRAPED”

Premiul Foto
LAURENȚIU RĂDUCANU

CINEMAIUBIT 2013 Premiul pentru Afiş
ANA CĂTĂLINA DOBRESCU (UNATC)

Premiul pentru cel mai bun afiş de film aflat în competiṭie
afişul pentru REBELION

Premiul pentru workshop-ul miniMIDPOINT
proiectul FEATHERS de cãtre ANA-MARIA GHEORGHE, ANDREI EPURE, MIHAI GHIȚĂ

01
/04
/17

Autismul e tratat de statul român la fel ca orice altă problemă reală – cu superficialitate. Nu sunt bani pentru multe, dar mai ales pentru așa ceva. Și nu sunt nici oameni, profesori, pedagogi, terapeuți, specialiști pregătiți să ajute copiii care se nasc cu autism sau care dezvoltă acest sindrom mai târziu să se integreze în societate și chiar să le fie mai bine.

31
/03
/17

În acest weekend, Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF invită publicul bucureștean la un adevărat roller-coaster cinematografic, prezentând în premieră în România câteva dintre cele mai explozive titluri din selecția sa de anul acesta.

31
/03
/17

Ce îi poate aduce în același loc pe Rembrandt, Kim Kardashian și Andy Warhol? "Potențialul creativ al unui selfie", a răspuns directorul Saatchi Gallery în preziua deschiderii, vineri, a unei expoziții dedicate autoportretului sub toate formele sale.

31
/03
/17

Cea de-a VI-a ediţie a singurului târg de carte SF&Fantasy din ţară, Final Frontier, are loc ]n acest weekend, pe 1 şi 2 aprilie, la Centrul Cultural Casa Artelor din capitală, între orele 11-19. Evenimentul reuneste edituri de literatură science-fiction şi fantasy, cititorii putându-se bucura de reduceri speciale de pret şi titluri noi.

31
/03
/17

ELEFANTUL DIN CAMERĂ (sau The Vibrator Play), de Sarah Ruhl (USA), este o comedie neagră despre intimitate și electricitate, ultima înțeleasă ca adjuvant al... intimității de cuplu. Pe la 1880, în zorii erei electricității, apăreau bizare fapte istorice conform cărora medicii foloseau vibratoare pentru a trata femeile „isterice” (și chiar pe unii dintre bărbați). Spectacolul îi are în centrul „electricității” pe Doctorul Givings și pe soția acestuia și modul în care noua lui terapie le afectează întreaga viață domestică.

31
/03
/17

Rămân un spectator de teatru consecvent. Merg, pe cât posibil, de câteva ori pe săptămână, întotdeauna în căutarea marii frumuseți. Fac, fără să vreau neapărat, ierarhii. Sunt subiective, ca atare nu țin să le impun nimănui.

31
/03
/17

În urmă cu 84 de ani, pe data de 31 martie 1933, venea pe lume, la Ploieşti, poetul, scriitorul şi eseistul român Nichita Stănescu, ales post-mortem membru al Academiei Române. A fost unul dintre cei mai de seamă scriitori pe care i-a avut limba română, limbă pe care el însuşi o denumea: Dumnezeiesc de frumoasă. Tot într-o zi de 31 martie se nășteau filosoful René Descartes, compozitor Franz Joseph Haydn și scriitorii Nikolai Vasilievici Gogol si John Fowles.

31
/03
/17

Duminică, 9 aprilie 2017, de la ora 18:00, Sala Mare a Ateneului Român găzduiește Concertul Extraordinar de Paști, susținut de Corul Național de Cameră Madrigal — Marin Constantin. Dirijat de Anna Ungureanu, evenimentul este una dintre tradițiile prețioase ale Corului, desfășurându-se, fără întrerupere, de mai bine de jumătate de secol.

30
/03
/17

CRONICĂ DE FILM Proiectat în deschiderea Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti (BIEFF), „Poesia sin fin” (2016), noua peliculă autobiografică a maestrului chilian Alejandro Jodorowsky, este o rememorare suprarealistă a unei tinereţi excentrice.

30
/03
/17

“Aș spune fără ezitare, că, dacă există un talent, el se cheamă Vasilica Tastaman. Nu avea niciun fel de studiu, dar ce studiu îi mai trebuia? Ea pe scenă trăia, nu spunea nimic altceva. Era o bijuterie, cum să vă spun? Eu n-am ce sa vă povestesc despre Vasilica, ea însăși este o poveste. O mare minune pe care am întâlnit-o în viața mea". - Radu Beligan. Într-o zi de 30 martie ne părăseau actrița Vasilica Tastaman şi Părintele Nicolae Steinhardt.

30
/03
/17

Salutat pentru simțul său estetic, afișul celei de-a 70-a ediții a Festivalului de la Cannes (17 — 28 mai 2017) care o reprezintă pe Claudia Cardinale dansând pe un acoperiș la Roma în 1959, a fost ironizat de presa franceză, acesta suspectând o retușare a taliei și a coapselor actriței italiene.

30
/03
/17

Teatrul de Stat din Letonia, The New Riga Theatre, prezintă la FITS 2017 BRODSKY/BARYSHNIKOV, un one-man-show în regia lui Alvis Hermanis. Spectacolul din acest an este bazat pe poemele laureatului la premiile Nobel, Joseph Brodsky, interpretate de Mikhail Baryshnikov, cunoscutul dansator, coregraf și actor american.

30
/03
/17

Prințul Charles a sosit, în această dimineața, la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti", fiind întâmpinat de directoarea instituției, Paula Popoiu, și de Irina Cajal, subsecretar de stat în Ministerul Culturii. Alteța Sa Regală a fost primită cu pâine și sare.

29
/03
/17

Peste 180 de cinematografe din Statele Unite vor difuza filmul "1984" pe 4 aprilie, în replică la politicile administrației președintelui american Donald Trump. Pelicula, o adaptare din anii '80 a cărții cu același nume de George Orwell, va fi proiectată în 165 de orașe din 43 de state din SUA, dar și în țări precum Canada, Anglia, Suedia și Croația.

29
/03
/17

Teatrul de Comedie prezintă vineri 7 aprilie și sâmbătă 22 aprilie, ora 19.00, la Sala „Radu Beligan” premiera oficială a spectacolului “Drumeția sau Despre sexualitate azi”, de Martin Heckmanns. Traducerea și regia îi aparțin lui Vlad Massaci, iar scenografia este semnată de Vanda Maria Sturdza.