Festivalul de Teatru Radiofonic „Grand Prix Nova“ va avea loc între 30 septembrie – 5 octombrie, la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-teatru-radiofonic-grand-prix-nova-va-avea-loc-intre-30-septembrie-5-octombrie-la-bucuresti/

Prima ediţie a Festivalului Internaţional Grand Prix Nova, organizat de Societatea Română de Radiodifuziune, se va desfăşura la Bucureşti în perioada 30 septembrie – 5 octombrie.

Un articol de Andrada Văsii|6 august 2013

Prima ediţie a Festivalului Internaţional Grand Prix Nova, organizat de Societatea Română de Radiodifuziune, se va desfăşura la Bucureşti în perioada 30 septembrie – 5 octombrie.

Dintre cele peste 100 de spectacole radiofonice înscrise în festival, au fost alese 56 de titluri care au întrunit criteriile de înaltă calitate tehnică şi inovaţie propuse de acest eveniment.

Astfel, în concurs vor intra, cu producţiile lor, 27 de companii, din 22 de ţări: Argentina, Austria, Belgia, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Iran, Irlanda, Marea Britanie, România, Rusia, Serbia, Slovenia, Suedia, Ucraina şi Vietnam.

Juriul este format din personalităţi culturale şi mari profesionişti radio: Nils Heyerdal, redactor-şef de peste douăzeci de ani al Departamentului Teatru al NRK (Radio Norvegia), în prezent preşedinte al Academiei pentru Limbă şi Literatură a Norvegiei; Alison Hindell, redactor-şef al Departamentului Teatru (BBC), şi Ljubo Pauzin, directorul Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic şi Documentar de la Hvar, Croaţia, notează Mediafax.

Citiți și: REPORTAJ Teatrul cu ochii închiși

Acestora li se alătură, din partea României, regizorul de teatru Alexandru Darie, director al Teatrului Bulandra din Bucureşti, şi Ilinca Stihi, regizor al redacţiei Teatru din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune, distinsă cu numeroase premii internaţionale.

Festivalul „Grand Prix Nova” are sloganul „Voicing The Future” şi îşi propune să aducă la Bucureşti cele mai revoluţionare producţii radiofonice din întreaga lume.

Info:

Audiţiile şi dezbaterile cu juriul şi reprezentanţii programelor înscrise în concurs se vor desfăşura în sălile de conferinţă ale Hotelului Continental.

Foto credit: Petrică Tănase

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.