FITS 2017: ”Incursiune în abis”, lumea fabuloasă a adâncurilor pe străzile Sibiului
https://www.ziarulmetropolis.ro/fits-2017-incursiune-in-abis-lumea-fabuloasa-a-adancurilor-pe-strazile-sibiului/

Ritmuri şi vibraţii psihedelice, ca într-o halucinaţie lină de lumini fosforescente şi mişcări ondulate. Ca în abisul oceanelor, în acea lume fantastică pe care o ştim prea bine din basmele copilăriei şi cele ale poveştilor moderne.

Un articol de Cristina Enescu Aky|13 iunie 2017

Ființe nepământene, oceanice, dimprejurul tronului lui Poseidon probabil, liberi de limitările gravitației prin salturi ample, pești plutitori ca într-un vis fluid, line, fără limite și constrângeri, cai (de mare, desigur) emanând o lumină de început de lume, blânzi în statura lor uriașă – și meduzele, superbele, uriașele, zânaticele meduze, cărnoase în substanța lor aproape imaterială, cu tentacule fosforescente care mângâiau spectatorii, plete ondulatoare după care se întindeau mâini curioase.

Spectacolul stradal ”Incursiune în abis” a companiei franceze Remue Ménage a fost una dintre cele mai fascinante experiențe teatrale din cadrul FITS – în sensul originar, de magie aruncată asupra publicului. Imposibil să îți iei ochii de la luminile incandescente și totuși reci, oceanice ale uriașelor animale din abis, precum și de la dansul puternic, săltăreț, acaparant al Diavolilor de Mare pe picioroange dimprejurul maiestuosului cal de mare. Ritmul tobelor taiko (un tip de tobe japoneze foarte vechi, cu origini mitologice în folclorul asiatic, acrobațiile impresionante, efecte pirotehnice, costume emanând o lumină electrică și electrizantă, muzică și un univers de adânc de lume și de imaginație. O în-cânt-are pentru priviri, auz și sufletul mereu doritor de povești din lumi fantastice. Structuri mecanice, costume și decoruri luminiscente și o creativitate a creării personajelor și a coregrafiilor absolut impresionante.

Mai multe informații despre spectacolele fascinante ale acestei companii găsiți aici.

21
/04
/23

Despre Corina Sîrghi, cea care și-ar fi dorit să se nască în Sicilia, cea care crede că zambilele miros a un nou început, cea care are o slăbiciune pentru cuvântul „șarlatan“, Corina care bea prosecco și care ar întinde mese de dimineața până seara. Despre ea și despre alfabetul vieții ei, în rândurile următoare.

21
/04
/23

Festivalul Internațional „Vara Magică" invită pentru a 12-a vară consecutiv iubitorii de muzică clasică aflați în București în sezonul cald să vină la seria de opt concerte camerale și simfonice ce se va desfășura între 5 iulie și 23 august, în serile de miercuri, de la ora 19.30, la Ateneul Român.

20
/04
/23

Doar o zi ne mai desparte până la cel mai așteptat spectacol de muzică și dans, susținut de Georgian Legend. Cei mai apreciați 40 de artiști georgieni de muzică și dans, revin mâine 21 aprilie pe scena Sălii Palatului din București cu show de excepție. Prințese și prinți ai dansului vor încânta publicul cu dansuri pe melodii georgiene din vremuri de poveste, demult apuse.

20
/04
/23

Miercuri, 26 aprilie 2023 (19:00), concertul ORCHESTREI DE CAMERĂ RADIO va fi dedicat în exclusivitate genialului Wolfgang Amadeus Mozart, care în doar 35 de ani de viață a „respirat" muzică, lăsând în urma sa peste 800 de lucrări (simfonii, concerte, opere etc.), compuse începând de la vârsta de 5 ani!

19
/04
/23

Evenimentul sub umbrela „Punți Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural / Musical Bridges Through Cultural Entrepreneurship”, proiect derulat de ARTmania Festival alături de Inferno Metal Festival & Music Conference și Midgardsblot Festival și la inițiativa ARTmania Events a avut loc în perioada 6-9 aprilie în Oslo, Norvegia.

19
/04
/23

Proiectul AdMusicam Concert Series, o componentă a programului de instruire #AdMusicam, adresat muzicienilor cu vârste între 16 și 25 de ani, revine, după o perioadă de absență cauzată de restricțiile din timpul pandemiei, cu un nou concert, care va avea loc marți, 25 aprilie 2023, ora 19.00, la Muzeul Municipiului București - Palatul Suţu.

10
/04
/23

Marți, 11 aprilie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” aniversează 60 de ani de la prima sa repetiție. Celebrul ansamblu a fost fondat în anul 1963, la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București, de către profesorul, dirijorul și muzicianul Marin Constantin.

05
/04
/23

În weekendul 21-23 aprilie, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” participă în premieră la a șaptea ediție a Festivalului Spotlight, eveniment de artă vizuală în aer liber, organizat în București.

31
/03
/23

100 de ani de la nașterea muzicologului, profesorului și criticului muzical Viorel Cosma (1923-2017), unul dintre cei mai importanți specialiști în muzica lui George Enescu, vor fi marcați azi, de la ora 10:00, în Sala Auditorium a Universității Naționale de Muzică din București.