Folia, Shakespeare & Co, în această seară, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/folia-shakespeare-co-in-aceasta-seara-la-tvr-2/

Spectacolul „Folia, Shakespeare & Co” după William Shakespeare, realizat şi înregistrat anul acesta în studiourile TVR de către Gigi Căciuleanu alături de dansActorii săi, deschide stagiunea de toamnă a Teatrului Naţional de Televiziune.

Un articol de Petre Ivan|6 octombrie 2014

Versiunea realizată pentru televiziune în concepţia artistică a regizorul Andrei Măgălie va fi difuzată în premieră la TVR 2 şi TVR HD, luni, 6 octombrie 2014, de la ora 20.10. Proiecţia în avanpremieră a spectacolului pentru televiziune a avut loc joi, 2 octombrie, la Teatrul de Artă Bucureşti.

Teatru, dans, muzică… O versiune cu totul unică asupra universului personajelor lui Shakespeare (scenografia: Corina Grămoşteanu, muzica: Paul Ilea, light designer: Alin Popa, texte: W.Shakespeare). Rasmina Călbăjos, Relu Dobrin, Lari Giorgescu, Lucile Julaud, Ştefan Lupu, Ioana Macarie, Ioana Marchidan, Adrian Nour, Cristian Osolos, Arcadie Rusu şi Diana Spiridon sunt dansActorii care pun în scenă viziunea coregrafică a maestrului Căciuleanu.

„În lumea lui Shakespeare nebunia este o temă recurentă. Şi nu numai în comedii. În măsura în care el crede că numai masca nebuniei este în măsură să-l protejeze, Hamlet însuşi va juca rolul unui măscărici amar, creându-şi un personaj de bufon nebun şi cinic, care are dreptul de a spune ceea ce nu o poate face altfel.” Gigi Căciuleanu

Spectacolul tv „Folia, Shakespeare & Co” este o coproducţie a Televiziunii Române, prin Casa de Producţie, cu Fundaţia Art Production şi cu Teatrul Metropolis.

Foto: Folia, Shakespeare & Co – TVR

Citiţi şi:
04
/11
/22

Muzeul Amintirilor din Comunism (MAdC) şi BD Historia aduc o nouă expoziție temporară în luna noiembrie, intitulată „Reconstituire istorică în benzi desenate - Revolta anticomunistă Braşov 15 Noiembrie 1987”.

04
/11
/22

Începând din 4 noiembrie, la ARCUB - Hanul Gabroveni se deschide „Secvenţe expoziţionale din Bucureşti”, expoziţie ce prezintă istoria spaţiilor expoziţionale din Capitală printr-o selecţie de fotografii din Colecţia de imagini a istoricului de artă şi fotografului Mihai Oroveanu.

03
/11
/22

Sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 16.00, veți merge la Teatrul În Culise, la „All you need is LUV“. Vă veți așeza pe scaun, într-o atmosferă plăcută, prietenoasă, relaxată. Veți vedea cum doi bărbați iubesc aceeași femeie. Apoi veți vedea și cum o femeie iubește doi bărbați.

03
/11
/22

Gustul ca patrimoniu, element de patrimoniu imaterial UNESCO, a fost propus propus de asociația CRIES pentru reinterpretare în Timișoara, Cluj, Turda, Odorheiu Secuiesc, Făgăraș, Târgu Mureș și Iași.

03
/11
/22

Dacă sunteţi din Bucureşti şi vreţi o alternativă independentă, curajoasă şi conectată la prezent la teatrele de stat, atunci Apollo111 poate fi o bună alegere, cu cele cinci spectacole ale sale din noiembrie: "Sara/Mara", "Cassandra", "Disco ’89: Cele 7 morți ale Mihaelei Runceanu", "Taximetriști" și "Medea’s Boys".

02
/11
/22

Între 7 şi 29 noiembrie 2022, expoziția „Helmut Stürmer. Decor/Costum/Desen” de la ARCUB – Hanul Gabroveni reconstruiește parcursul profesional al artistului Helmut Stürmer, scenograf de teatru, operă şi film, creator de costume şi light designer.

01
/11
/22

Concepute pe o gamă variată de teme, de la hieroglifele și cetățile Antichității la creația iconoclastă a artiștilor contemporani, expozițiile momentului din muzeele europene își provoacă vizitatorii să ia parte la experiențe de nerefuzat.

01
/11
/22

Asociația Docuart lansează înscrierile pentru cursurile gratuite de film, teatru și fotografie documentară, organizate în cadrul proiectului Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului.