Fotografii cu Monroe, Fonda, Dunaway, realizate de Milton Greene, scoase la licitaţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/fotografii-cu-monroe-fonda-dunaway-realizate-de-milton-greene-scoase-la-licitatie/

Peste 75.000 de fotografii realizate de celebrul fotograf american Milton Greene unor vedete de la Hollywood, precum Marilyn Monroe, Jane Fonda, Faye Dunaway şi Barbra Streisand, vor fi scoase la licitaţie de casa Profile in History.

Un articol de Andrada Văsii|25 iunie 2013

Peste 75.000 de fotografii realizate de celebrul fotograf american Milton Greene unor vedete de la Hollywood, precum Marilyn Monroe, Jane Fonda, Faye Dunaway şi Barbra Streisand, vor fi scoase la licitaţie de casa Profile in History, pe 27 iulie, relatează hollywoodreporter.com.

Printre celelalte fotografii incluse în această colecţie se află imagini spectaculoase cu Janet Leigh, Sophia Loren, Tippi Hedren, Lauren Hutton, Beverly D’Angelo, Sammy Davis Jr., Audrey Hepburn şi John F. Kennedy, notează Mediafax.

Un fotograf celebru

Milton Greene, un renumit fotograf de modă, a devenit celebru graţie colaborării sale cu actriţa Marilyn Monroe. De altfel, el a fost între anii 1953 şi 1957 consilierul şi partenerul de afaceri al actriţei. Fotografiile sale au apărut în cele mai importante publicaţii americane în anii ’50 – ‘ 60, precum Life, Harper’s Bazaar, Town & Country şi, mai ales, în revista Vogue.

Alături de alţi fotografi de renume din acea perioadă, precum Richard Avedon, Cecil Beaton, Irving Penn şi Norman Parkinson, Milton Green este creditat cu faptul că a adus fotografia de modă în domeniul artelor frumoase.

Foto credit: Milton Greene

19
/12
/21

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?], în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) are plăcerea să anunțe deschiderea a trei noi expoziții și intervenții din seria SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI la Suprainfinit Gallery, THE INSTITUTE și Switch Lab, sâmbătă, 18 decembrie. De asemenea, în prima expoziție SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI (1-245), la Combinatul Fondului Plastic, vor avea loc o serie de tururi ghidate.

13
/12
/21

Muzeul Național de Artă al României vă invită la o nouă „Întâlnire la muzeu” marți, 14 decembrie, ora 18.00, cât și la un ghidaj cu tema „Reprezentări ale Nașterii Domnului în Galeria de Artă Europeană”. 

08
/12
/21

MNAC deschide, începând cu 9 decembrie 2021, al doilea sezon expozițional al anului care marchează două decenii de la apariția primului muzeu național de artă contemporană din România.

08
/12
/21

Episodul pilot al Sinestezia, proiectul cultural al Asociației Industrii Creative, s-a încheiat. Pe scurt, acesta a însemnat 5 zile în care 14 artiști au adus arta în fața publicului pe 5 scene, sub forme de manifestare variate și contemporane.

25
/11
/21

Expoziția-eveniment „Idolul modern. Henry Moore în Blocul Răsăritean” este deschisă vizitatorilor în perioada 14 octombrie 2021 – 6 februarie 2022, la Muzeul Național de Artă al României. Publicul este invitat astfel să redescopere un moment esențial pentru istoria recentă a artei românești și est-europene.

24
/11
/21

În perioada 26-30 noiembrie 2021, la Iași are loc prima ediție a evenimentului Sinestezia. Timp de 5 zile, publicul se va întâlni cu artiști ieșeni și din țară și va explora arta în diverse forme neconvenționale, atât fizic, cât și online prin transmisiuni live gratuite.

12
/11
/21

Este migrarea online o amenințare pentru arta contemporană? Metaverse-ul bate la ușă și, de data aceasta, nu ca spațiu versatil dintr-un roman cyberpunk. Facebook ne asigură că o simplă logare cu datele personale ne va așterne realitatea virtuală la picioare. Școala, muzeul și locul de muncă vor deveni accesibile de pe propria canapea. Întrebarea ar fi, însă: ne dorim cu adevărat asta?