„Friends of Opera” organizează vineri un bal mascat dedicat colectării de fonduri pentru ONB
https://www.ziarulmetropolis.ro/friends-of-opera-organizeaza-vineri-un-bal-mascat-dedicat-colectarii-de-fonduri-pentru-onb/

Un Bal mascat, eveniment dedicat colectării unor fonduri extrem de necesare primei scene lirice a ţării, va avea loc vineri, la Opera Naţională Bucureşti, anunţă, miercuri, Asociaţia „Friends of Opera”, într-un comunicat.   Participanţii vor fi invitaţi în lojile Operei, de unde vor putea asista, începând cu ora 18,00, la spectacolul „Un Ballo in Maschera” […]

Un articol de |24 octombrie 2012

Un Bal mascat, eveniment dedicat colectării unor fonduri extrem de necesare primei scene lirice a ţării, va avea loc vineri, la Opera Naţională Bucureşti, anunţă, miercuri, Asociaţia „Friends of Opera”, într-un comunicat.
 
Participanţii vor fi invitaţi în lojile Operei, de unde vor putea asista, începând cu ora 18,00, la spectacolul „Un Ballo in Maschera” de Giuseppe Verdi, în continuare, de la ora 21,00, urmând a începe Balul mascat – costume din orice epocă.

Pe parcursul acestuia, organizatorii au pregătit câteva momente speciale: cocktail, cină, parada costumelor, tombolă, dans – fondul sonor al serii constituindu-se în muzică clasică live vocală şi instrumentală.

Accesul la bal se va face pe baza unui voucher în valoare de 500 de lei.

Iubitorii genului liric sunt invitaţi să se alăture acestui demers, sumele strânse prin generozitatea participanţilor la eveniment urmând a fi folosite pentru susţinerea activităţilor artistice şi de promovare a ONB.

Asociaţia „Friends of Opera” a fost înfiinţată la sfârşitul anului 2010 de un grup de iubitori ai genului liric, convinşi că prezentul Operei are nevoie de catalizarea tuturor energiilor pentru a asigura viitorul primei scene lirice a ţării, principala misiune a acesteia fiind aceea de a colecta fonduri private pentru promovarea şi susţinerea activităţilor culturale ale ONB.

 

Sursa: Agerpres

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.