Gala Critics’ Choice Awards 2013 şi-a desemnat câştigătorii
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-critics-choice-awards-2013-si-a-desemnat-castigatorii/

Premiile reprezintă un barometru important pentru Oscar. Care sunt marii câştigători?   Premiile Critics’ Choice deţin un record de invidiat în ceea ce priveşte prezicerea câştigătorilor la Oscar. În ultimii 14 ani, mai mult de jumătate dintre câştigătorii Critics’ Choice Awards la categoriile de interpretare şi cel mai bun film au câştigat premii Oscar, acelaşi […]

Un articol de Andrada Văsii|11 ianuarie 2013

Premiile reprezintă un barometru important pentru Oscar. Care sunt marii câştigători?

 

Premiile Critics’ Choice deţin un record de invidiat în ceea ce priveşte prezicerea câştigătorilor la Oscar. În ultimii 14 ani, mai mult de jumătate dintre câştigătorii Critics’ Choice Awards la categoriile de interpretare şi cel mai bun film au câştigat premii Oscar, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru 70% dintre regizori. Prin comparaţie, peliculele premiate cu Globurile de Aur, acordate de Hollywood Foreign Press Association, au reuşit să se impună la Oscaruri în mai puţin de 50% din cazuri, în aceeaşi perioadă citată.

Drama „Argo”, regizată de Ben Affleck, actorul Daniel Day-Lewis – protagonistul filmului „Lincoln” – şi Jessica Chastain – protagonista peliculei „Zero Dark Thirty” – au fost marii câştigători la gala Critics Choice Movie Awards 2013, organizată joi seară la Los Angeles.

Lungmetrajul „Argo” a fost desemnat „cel mai bun film”, Ben Affleck a fost numit „cel mai bun regizor”, iar Daniel Day-Lewis s-a impus la categoria „cel mai bun actor”, în timp ce Jessica Chastain a triumfat la categoria „cea mai bună actriţă”.


Producţia „Silver Linings Playbook” a luat toate premiile din domeniul comediei, impunându-se la categoria „cel mai bun film de comedie”, iar protagoniştii săi – Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence – s-au impus la categoriile „cel mai bun actor dintr-o comedie”, respectiv „cea mai bună actriţă dintr-o comedie”. Acelaşi film s-a impus şi la categoria „cea mai bună distribuţie”.

Jennifer Lawrence a câştigat un al doilea trofeu – la categoria „cea mai bună actriţă într-un film de acţiune” pentru rolul din filmul „Jocurile foamei/ The Hunger Games”.

Anne Hathaway s-a impus la categoria „cea mai bună actriţă” cu rolul din musicalul „Les Misérables”.

La categoria „cel mai bun actor într-un rol secundar” a triumfat Philip Seymour Hoffman, recompensat astfel pentru prestaţia sa din pelicula „The Master”. Cineastul român Mihai Mălaimare Jr., directorul de imagine al acestui film, care fusese nominalizat la categoria „cea mai bună imagine”, a pierdut acest trofeu în faţa lui Claudio Miranda, directorul de imagine al filmului „Life of Pi”.

Filmul „Amour”, de Michael Haneke, a fost desemnat „cel mai bun film străin”, „Looper” s-a impus la categoria „cel mai bun film SF/ horror”, iar „Searching for Sugarman” s-a impus la categoria „cel mai bun documentar”.

Premiile pentru scenariu au revenit cineaştilor Quentin Tarantino, recompensat pentru scenariul original al filmului „Django Unchained”, respectiv Tony Kushner, care a adaptat scenariul pentru lungmetrajul „Lincoln”.

Cel mai bun film de animaţie a fost desemnat „Wreck-It Ralph”.

Cântecul „Skyfall”, interpretat de britanica Adele pe coloana sonoră a celui mai recent film din seria „James Bond”, a fost desemnat „cel mai bun cântec dintr-un film”, iar Daniel Craig s-a impus la categoria „cel mai bun actor dintr-un film de acţiune”. Acelaşi lungmetraj s-a impus şi la categoria „cel mai bun film de acţiune”.

Quvenzhane Wallis, actriţa în vârstă de nouă ani, protagonista peliculei „Beasts of the Southern Wild”, care a devenit joi cea mai tânără actriţă din istorie nominalizată la premiile Oscar, s-a impus joi seară la categoria „cel mai tânăr actor sau cea mai tânără actriţă”.

Scenaristul, producătorul şi regizorul Judd Apatow a primit un premiu special – „Genius Awards – în cadrul galei Critics’ Choice Movie Awards 2013, care i-a fost acordat de organizatori pentru a onora „o demonstraţie fără precedent de excelenţă în artele cinematografice”.

The Broadcast Film Critics Association (BFCA), care acordă premiile Critics’ Choice, este alcătuită din reprezentanţii a peste 200 de posturi de televiziune, radio şi site-uri din Statele Unite şi Canada.

 

Sursa: Mediafax

12
/02
/24

Actorul Matei Arvunescu percepe vulnerabilitatea ca pe o lecție de actorie, îl citează pe marele Gabo, încercând să explice cum viața ar putea avea un sens și crede că „revoluție“ e un cuvânt cu mare greutate. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

12
/02
/24

Acolo unde nu mai e trafic, doar o plajă pustie și posibilitatea unui nou început, iubirea poate completa peisajul unei eternități liniștite. „Băieții buni ajung în Rai”, al treilea lungmetraj al regizorului Radu Potcoavă, propune publicului la cinema, din 22 martie, o întâlnire cu o poveste inedită și o scurtă pauză pentru a uita de grijile vieții cotidiene.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

09
/02
/24

Cu încasări de 952 de milioane de dolari la box-office-ul mondial, onorat cu cele mai mari premii ale industriei din acest an, dominând cu câte 13 nominalizări la Oscar® și la Premiile Academiei Britanice de Film și Televiziune (BAFTA), blockbusterul Oppenheimer în care joacă Cillian Murphy, nominalizat la Oscar pentru rolul lui J. Robert Oppenheimer și Emily Blunt în rolul soției sale, biologul și botanistul Katherine „Kitty” Oppenheimer, va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 21 martie.

09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.