Gala Critics’ Choice Awards 2013 şi-a desemnat câştigătorii
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-critics-choice-awards-2013-si-a-desemnat-castigatorii/

Premiile reprezintă un barometru important pentru Oscar. Care sunt marii câştigători?   Premiile Critics’ Choice deţin un record de invidiat în ceea ce priveşte prezicerea câştigătorilor la Oscar. În ultimii 14 ani, mai mult de jumătate dintre câştigătorii Critics’ Choice Awards la categoriile de interpretare şi cel mai bun film au câştigat premii Oscar, acelaşi […]

Un articol de Andrada Văsii|11 ianuarie 2013

Premiile reprezintă un barometru important pentru Oscar. Care sunt marii câştigători?

 

Premiile Critics’ Choice deţin un record de invidiat în ceea ce priveşte prezicerea câştigătorilor la Oscar. În ultimii 14 ani, mai mult de jumătate dintre câştigătorii Critics’ Choice Awards la categoriile de interpretare şi cel mai bun film au câştigat premii Oscar, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru 70% dintre regizori. Prin comparaţie, peliculele premiate cu Globurile de Aur, acordate de Hollywood Foreign Press Association, au reuşit să se impună la Oscaruri în mai puţin de 50% din cazuri, în aceeaşi perioadă citată.

Drama „Argo”, regizată de Ben Affleck, actorul Daniel Day-Lewis – protagonistul filmului „Lincoln” – şi Jessica Chastain – protagonista peliculei „Zero Dark Thirty” – au fost marii câştigători la gala Critics Choice Movie Awards 2013, organizată joi seară la Los Angeles.

Lungmetrajul „Argo” a fost desemnat „cel mai bun film”, Ben Affleck a fost numit „cel mai bun regizor”, iar Daniel Day-Lewis s-a impus la categoria „cel mai bun actor”, în timp ce Jessica Chastain a triumfat la categoria „cea mai bună actriţă”.


Producţia „Silver Linings Playbook” a luat toate premiile din domeniul comediei, impunându-se la categoria „cel mai bun film de comedie”, iar protagoniştii săi – Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence – s-au impus la categoriile „cel mai bun actor dintr-o comedie”, respectiv „cea mai bună actriţă dintr-o comedie”. Acelaşi film s-a impus şi la categoria „cea mai bună distribuţie”.

Jennifer Lawrence a câştigat un al doilea trofeu – la categoria „cea mai bună actriţă într-un film de acţiune” pentru rolul din filmul „Jocurile foamei/ The Hunger Games”.

Anne Hathaway s-a impus la categoria „cea mai bună actriţă” cu rolul din musicalul „Les Misérables”.

La categoria „cel mai bun actor într-un rol secundar” a triumfat Philip Seymour Hoffman, recompensat astfel pentru prestaţia sa din pelicula „The Master”. Cineastul român Mihai Mălaimare Jr., directorul de imagine al acestui film, care fusese nominalizat la categoria „cea mai bună imagine”, a pierdut acest trofeu în faţa lui Claudio Miranda, directorul de imagine al filmului „Life of Pi”.

Filmul „Amour”, de Michael Haneke, a fost desemnat „cel mai bun film străin”, „Looper” s-a impus la categoria „cel mai bun film SF/ horror”, iar „Searching for Sugarman” s-a impus la categoria „cel mai bun documentar”.

Premiile pentru scenariu au revenit cineaştilor Quentin Tarantino, recompensat pentru scenariul original al filmului „Django Unchained”, respectiv Tony Kushner, care a adaptat scenariul pentru lungmetrajul „Lincoln”.

Cel mai bun film de animaţie a fost desemnat „Wreck-It Ralph”.

Cântecul „Skyfall”, interpretat de britanica Adele pe coloana sonoră a celui mai recent film din seria „James Bond”, a fost desemnat „cel mai bun cântec dintr-un film”, iar Daniel Craig s-a impus la categoria „cel mai bun actor dintr-un film de acţiune”. Acelaşi lungmetraj s-a impus şi la categoria „cel mai bun film de acţiune”.

Quvenzhane Wallis, actriţa în vârstă de nouă ani, protagonista peliculei „Beasts of the Southern Wild”, care a devenit joi cea mai tânără actriţă din istorie nominalizată la premiile Oscar, s-a impus joi seară la categoria „cel mai tânăr actor sau cea mai tânără actriţă”.

Scenaristul, producătorul şi regizorul Judd Apatow a primit un premiu special – „Genius Awards – în cadrul galei Critics’ Choice Movie Awards 2013, care i-a fost acordat de organizatori pentru a onora „o demonstraţie fără precedent de excelenţă în artele cinematografice”.

The Broadcast Film Critics Association (BFCA), care acordă premiile Critics’ Choice, este alcătuită din reprezentanţii a peste 200 de posturi de televiziune, radio şi site-uri din Statele Unite şi Canada.

 

Sursa: Mediafax

01
/06
/17

Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat, cartea pentru copii scrisă de Iulian Tănase și ilustrată de Alexia Udriște, care a fost bestseller-ul editurii Nemi la Bookfest 2017, ajunge mai aproape de copiii din Timișoara, Iași, Brașov, București și Sibiu.

01
/06
/17

Parcuri din toate sectoarele Capitalei gazduiesc astazi, Ziua Copilului,i evenimente dedicate zilei de 1 Iunie. De asemenea, de ziua lor, copiii vor beneficia de acces gratuit la Grădina Zoologică și vor avea oportunitatea de a vizita Muzeul Național Cotroceni sau sediul Televiziunii Române.

01
/06
/17

PREVIEW Începe a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca (2-11 iunie). Pentru că la un eveniment cinematografic atât de mare este esenţial să ştii ce filme vrei să vezi sau merită văzute, Ziarul Metropolis vă propune un ghid.

31
/05
/17

Nouă povestioare în câte două sau trei personaje (plus un prolog și un epilog de grup), despre căutările, nesiguranțele și ratările iubirii, dar și despre micile ei mari victorii.

31
/05
/17

„Când doi oameni se iubesc, se iubesc şi atât. Este importantă arderea sentimentului, nu timpul sau spaţiul în care se întâmplă.” - Nicu Alifantis. Îndrăgitul muzician, poet şi actor împlinește, astăzi, 63 de ani.

31
/05
/17

De 10 ani vă oferim spectacole și evenimente culturale de cea mai bună calitate. Cultura și toate lucrurile frumoase se pot savura, însă, cel mai bine, atunci când suntem sănătoși. Aflând despre criza de sânge care se acutizează în fiecare an pe perioada verii, ne-am hotărât să susținem această cauză extrem de importantă prin ceea ce facem cel mai bine, adică prin teatru.

31
/05
/17

Vineri, 2 iunie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 16-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, DINCOLO DE BARIERĂ (1965) de Francisc Munteanu, o adaptare a piesei de teatru „Domnişoara Nastasia” de George Mihail Zamfirescu.

30
/05
/17

Diana Cavallioti (31 de ani), rolul principal feminin din filmul românesc de mare succes „Ana, mon amour”, are, mai ales, o frumoasă carieră în teatru. În linii mari, toate acestea se cunosc. Din interviul care urmează veți afla detaliile. Cine, ce, de ce, unde, când, cum. Ca la Ziar.

30
/05
/17

Ediţia 2017 a Festivalului Euroregional de Teatru Timişoara TESZT s-a încheiat cu concertul lui Ivo Dimcev, Songs from my shows. A zecea ediţie a festivalului s-a desfăşurat între 21 şi 28 mai şi a prezentat publicului 29 de spectacole din 16 ţări, pe scenele Teatrului Maghiar “Csiky Gergely” Timişoara, la Cercul Militar şi în alte săli.

30
/05
/17

Revenită de la Cannes, unde a participat la gala aniversară de 70 de ani a festivalului, actrița franceză Isabelle Huppert a primit premiul Moliere pentru întreaga carieră cu prilejul decernării prestigioaselor premii ale teatrului francez. "Durează de secole, este unic din vremea grecilor ne reunim și cred că teatrul va dura timp de secole", a declarat Huppert la primirea premiului.

30
/05
/17

Știți tăcerea aceea grea, vibrantă, aproape palpabilă, care te cuprinde la teatru când energia cea mai bună curge pe scenă și de acolo spre tine? Dacă nu știți sentimentul, vă recomand să mergeți cu mai multă deschidere la teatru. Deschiderea asta poate prilejui un gust de neuitat, cel al poveștilor spuse onest, emoționant, puternic.

30
/05
/17

într-o zi de 30 mai se stingea din viaţă scriitorul și filozoful Iluminismului francez, Voltaire - spiritul cel mai înalt al epocii sale, pe doctrina căruia s-a fundamentat Revoluția din 1789.