Gala Dance Motion din anul acesta în cadrul Promenadei Operei 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-dance-motion-din-anul-acesta-in-cadrul-promenadei-operei-2021/

Esplanada din faţa Operei Naţionale Bucureşti va găzdui anul acesta Gala Dance Motion. Duminică, 12 septembrie, de la ora 11:00, vino să vezi cum arată viitorul dansului din România.

Un articol de Liliana Matei|9 septembrie 2021

Dansatori de top, multipli câștigători la concursuri internaționale și naționale de anvergură, și invitați de elită, se reunesc pe Esplanada Operei într-un spectacol de gală.

În program vor fi prezentate coregrafii din repertoriul propriu și coregrafii extrase din programul Dance Motion – un workshop intensiv la care participă tineri artisti dansatori si balerini de la școli de top din România. Invitații speciali ai galei Dance Motion sunt: Maynard Miranda Fernandez (Cuba) – Prim-Solist al Teatrului de Balet Sibiu, Florin Budnaru -Tenor al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Lucas Molina Perez  (Argentina)-Coregraf și dansator de Flamenco.

Dance Motion este un program intensiv, susținut de maeștrii de balet, profesori și coregrafi, din domenii diverse – balet, dans modern și contemporan, gimnastică, jazz, caracter, folclor, street dance în perioada 6-12 septembrie la Academia de Arte Dance Planet. Înființat în 2019 de către Oana Ioniță, programul Dance Motion a ajuns la a V-a ediție si se va încheia duminică, 12 septembrie, cu spectacolul de gală pe Esplada Operei Naționale București, pregătit cu suflet de cei 48 de tineri artiști și cei 10 profesori-coregrafi: Corina Dumitrescu-Prim-Solistă Opera Națională București; George Postelnicu-PrimSolist Opera Națională București; Maria Postelnicu -Prim-Solista Opera Națională București; Maynard Miranda Fernandez(Cuba) -Prim-Solist Teatrul de Balet Sibiu; Marin Barbu(Nea Marin)-Maestrul Folclorului Românesc; Lucas Molina; Perez(Argentina)-Coregraf și dansator de Flamenco; Dragoș Rosu(Istvan)-Coregraf Pro Tv și Antena 1; Raluca Nicolae-Coregraf, profesor și mentor; Adina Popa -Campioană Națională de gimnastică ritmică; Oana Ioniță- Director Artistic al programului Dance Motion.

Biletele se pot achiziționa de pe  http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Spațiul destinat evenimentului este delimitat în trei zone specifice:

Zona A – zona de food court (rulote);

Zona B – scena (cu acces condiționat de pass/abonament, aprox. 300

de locuri);

Zona C – zona de terapie prin artă, relaxare culturală, amenajată cu

hamace, fotolii tip puf și pavilioane;

Biletele se pot achiziționa de pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!

23
/01
/24

Miercuri, 24 ianuarie, ziua în care Unirea Principatelor Române este celebrată la nivel național prin numeroase festivități și manifestări culturale, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București oferă publicului oportunitatea de a descoperi tainele limbajului universal al artei prin intermediul expoziției momentului, „Universul lui Salvador Dalí”, deschisă la Hanul Gabroveni din centrul Capitalei.

22
/01
/24

Teatrul Național „I.L. Caragiale” București își începe anul în Sala Mare, cu „Opera de trei parale” de Bertolt Brecht, această ars poetica și demonstrație practică a teatrului epic, acest punct de cotitură teatral, tablă de șah cu toți pionii murdari, busolă morală fără ac, și matrioșkă a răului.

22
/01
/24

Art Safari revine în această primăvară cu o ediție ce marchează un deceniu de existență. În prim plan, marii maeștri ai artei românești: Eustațiu Stoenescu, Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petrașcu, Mützner, Dărăscu, Ressu, Iser. Noul sezon prezintă 5 expoziții de artă, ce pot fi văzute în perioada 8 martie-28 iulie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani.

22
/01
/24

Anul acesta, Teatrul Tamási Áron celebrează Ziua Culturii Maghiare prin deschiderea a trei spaţii de întâlnire : luni, 22 ianuarie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului, spectatorii din Sfântu Gheorghe pot urmări spectacolul "Voiam să mă revolt cu voi", o producţie a Teatrului Naţional din Târgu Mureş, în regia lui Aba Sebestyén; în aceeași zi, Trupa Tamási Áron joacă una dintre producţiile sale de succes, Floarea Soarelui, în regia lui Radu Afrim, pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş; miercuri, 24 ianuarie, la Braşov, va fi lansată cartea despre viaţa actorului Nemes Levente, fostul director al Teatrului Tamási Áron.

22
/01
/24

Un spectacol-coupé, cu o durată de două ore, vă aşteaptă în penultima zi a lunii la Sala Media a TNB, ca să ne amintim de cel mai mare dramaturg al românilor, Ion Luca Caragiale, născut pe 30 ianuarie 1852: Caragiale altfel & Moftul român.