Galeria Galateca găzduiește vernisajul și lansarea de carte,,Spațiu fără timp. Arhitectura ortodoxă contemporană”
https://www.ziarulmetropolis.ro/galeria-galateca-gazduieste-vernisajul-si-lansarea-de-cartespatiu-fara-timp-arhitectura-ortodoxa-contemporana/

Marţi, 23 aprilie, începând cu ora 19:00, Galeria Galateca organizează vernisajul expoziţiei,,Spatiu fără timp”.

Un articol de Andrada Văsii|22 aprilie 2013

Marți, 23 aprilie, începând cu ora 19:00, Galeria Galateca organizează vernisajul expoziției,,Spatiu fără timp”.

Tot atunci va avea loc și lansarea volumului apărut în colecția igloobooks ,, Spațiu fără timp. Arhitectura ortodoxă contemporană” al cărui autor este arh. Radu Teacă.

Volumul lui Radu Teacă

Acest album, special în peisajul arhitecturii locale, își propune să ilustreze viziunea cunoscutului arhitect Radu Teacă asupra spațiului eclezial ortodox contemporan. Trei proiecte – o capelă, o biserică și o catedrală – sunt prezentate pe larg în încercarea de a oferi o alternativă la spațiile sacre lipsite de substanță, numite tradiționale în mod superficial, care domină de aproape un secol arhitectura religioasă autohtonă.

Deși proiectul lui Radu Teacă respectă în termeni generali tema dată de Patriarhie privind funcțiunile, suprafețele, înăltimea, situl, etc, ținând cont de gabaritul și complexitatea edificiului, arhitectul propune o schimbare în abordare. O schimbare ce pornește de la nevoia de experiment în arhitectura religioasă, mai ales în cea ortodoxă.

Info:

Galeria Galateca – strada C.A. Rosetti nr 3-4.

Foto credit: Radu Teacă

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

25
/08
/21

Young Artists Connections se află la cea de-a doua ediție – un proiect dedicat scenei tinere, inițiat de SwitchLab, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC. Prima ediție a fost dedicată absolvenților universităților de artă, care au participat la o expoziție de grup la MNAC și la o expoziție personală la SwitchLab.

24
/08
/21

Art Safari urcă în autobuzele STB și călătorește prin tot Bucureștiul până la final de septembrie. De azi, ”Arta călătorește” în București grație ineditului parteneriat cultural dintre Art Safari și Societatea de Transport București.

19
/08
/21

„Relația dintre arte și cultură și mediul construit este simbiotică. Având experiența evenimentelor Therme Forum de mare succes din 2018, 2019 și 2020, vom discuta cu lideri din domeniul artistic, designeri, artiști și arhitecți de talie mondială despre schimbările din lume, respectiv despre relația dintre tendințele și presiunile care ne modelează mediul construit și interacțiunile și impactul artelor și al culturii asupra vieților noastre și asupra evoluției artelor.”

18
/08
/21

Au trecut 4 luni de când TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?] a făcut cunoștință cu publicul. Între timp, am lansat o parte dintre evenimentele noastre și le pregătim de zor pe celelalte. Pe 12 august, în timpul săptămânii Pride 2021, ne-am strâns în grădina organizației MozaiQ pentru a face un bilanț cu ce s-a întâmplat până acum în cadrul proiectului și ce urmează să se întâmple în următoarele luni.

18
/08
/21

Bucharest International Dance Film Festival 2021, care va avea loc între 1-5 septembrie, la București, prezintă sub tema Potential Worlds, pe lângă cele 34 de titluri din competiții, o selecție de patru documentare puternice și captivante despre deschizători de drumuri și evenimente artistice memorabile: „Sisters with Transistors” (r. Lisa Rovner), „Ailey” (r. Jamila Wignot), „512 Hours” (r. Adina Istrate, Giannina La Salvia) și „Summer of Soul” (r. Ahmir “Questlove” Thompson).

04
/08
/21

Ideo Ideis Festivalul #16 propune o săptămână intensă cu un program artistic și social variat, creat atât pentru trupe de liceeni, cât și pentru comunitățile din Alexandria, Bacău, Baia Mare, Botoșani, Brașov, București, Buzău, Constanța și Sibiu.Vrem astfel ca festivalul să îi inspire pe adolescenții care îi trec pragul să se întoarcă cu aceeași încăpățânare spre comunitățile lor și să le transforme în spațiile de care au nevoie în propria devenire.

03
/08
/21

Scopul proiectului Eforie Colorat - Intervenție Culturală este să aducă laolaltă artiști plastici și oameni preocupați de bunăstarea mediului înconjurător. Iar pentru că arta nu trebuie să existe numai în galerii, evenimentele au fost concepute astfel încât publicul larg să fie implicat, direct sau indirect, în procesul de creație.

23
/07
/21

Inaugurată în urmă cu o lună la ARCUB, expoziția „Chimonoul întâlnește ia” curatoriată de Iulia Gorneanu a avut parte de un finisaj special în seara zilei de miercuri, 21 iulie, în pasajul Hanului Gabroveni. Fashion styling show-ul – sub direcția artistică a lui Alin Gălățescu – s-a desfășurat în prezența Ambasadorului Japoniei în România, ES Dl Hiroshi Ueda și a prezentat ținute ale designerilor români în ritmuri de muzică live interpretată de Jezebel.

21
/07
/21

Asociația Forumul Artelor Vizuale lansează „Eforie Colorat - Intervenție culturală” inițiază un demers artistic și ecologic ce va schimba atmosfera și peisajul în cea mai veche stațiune de pe litoralul românesc, Eforie Sud.