GALERIE FOTO Spectacolul „Boala familiei M“, în regia lui Radu Afrim, împlineşte 5 ani de la prima reprezentaţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/galerie-foto-spectacolul-boala-familiei-m-in-regia-lui-radu-afrim-implineste-5-ani-de-la-prima-reprezentatie/

Pe 17 mai, de la ora 19.00, Teatrul Naţional din Timişoara aniversează unul dintre cele mai longevive şi mai iubite producţii din istoria sa: „Boala Familiei M“.

Un articol de Andrada Văsii|16 mai 2013

Pe 17 mai, de la ora 19.00, Teatrul Naţional din Timişoara aniversează unul dintre cele mai longevive şi mai iubite producţii din istoria sa: „Boala Familiei M“.

Spectacolul „Boala familiei M“ de Fausto Paravidino, în regia lui Radu Afrim, producţie a TNTm, împlineşte 5 ani de la prima sa reprezentaţie (17 mai 2008).

Este o producţie cu o carieră de invidiat. Singurul spectacol românesc „cumpărat“ de Teatrul Odeon din Paris pentru 10 reprezentaţii, invitat la numeroase festivaluri internaţionale, „Boala familiei M“ este, în primul rând, un spectacol îndrăgit de publicul Naţionalului timişorean.

Premiul pentru „cea mai bună scenografie“

Această poveste profund umană şi-a dovedit, în interpretarea actorilor Ion Rizea, Claudia Ieremia, Colin Buzoianu, Victor Manovici, Mălina Manovici şi Călin Stanciu jr (al cărui rol a fost interpretat iniţial de Eugen Jebeleanu), ca şi în viziunea creatoare a regizorului Radu Afrim şi a scenografei Velica Panduru (câştigătoare, cu decorurile acestui spectacol, a Premiului UNITER pentru cea mai bună scenografie) capacitatea de a crea comunicare, empatie, emoţie autentică.

Un spectacol care te schimbă

După cum spunea în 2009 un spectator parizian al spectacolului, „Boala familiei M te face să fii mai bun“.

Publicul Naţionalului timişorean are şansa de a revedea producţia, vineri, 17 mai, la Sala 2 şi, de asemenea, are ocazia de a ura „La mulţi ani!“ întregii echipe.

Foto credit: Teatrul Național din Timișoara

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.

31
/01
/24

Povestea din Ivona, Principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, cel mai mare dramaturg polonez, este adusă în contemporaneitate de Andrei și Andreea Grosu, la Teatrul Nottara, într-o montare inedită, tulburătoare, care îi va oferi spectatorului ocazia să se privească într-o oglindă a adevărului frust, neîndulcit. Premiera oficială are loc pe 9 februarie, la Sala „George Constantin”, de la ora 19:30.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

30
/01
/24

Într-un spectacol-colaj mod portret, „Caracatița“, care marchează și prima întâlnire artistică a Catincăi Drăgănescu cu Teatrul Masca, regizoarea stratifică familia disfuncțională contemporană, în care părintele se cunoaște prin „Copilul meu, niciodată!”, iar copilul pare mai degrabă nevoit să se crească singur și, deloc întâmplător, să-și găsească refugiul în abuzul de substanțe.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.