GALERIE FOTO Teatrul de proiecte din Câmpina va purta numele lui Mircea Albulescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/galerie-foto-teatrul-de-proiecte-din-campina-va-purta-numele-lui-mircea-albulescu/

Teatrul Metropolis din Bucureşti a dus la Câmpina spectacolul „Bădăranii“, în regia lui Dan Tudor, pentru a marca un moment important din scurta istorie a teatrului din oraş. Începând de săptămâna trecută, Teatrul Proiect Câmpina poartă numele marelui actor Mircea Albulescu.

Un articol de Corina Vladov|17 iunie 2013

Teatrul Metropolis din Bucureşti a dus la Câmpina spectacolul „Bădăranii“, în regia lui Dan Tudor, pentru a marca un moment important din scurta istorie a teatrului din oraş. Începând de săptămâna trecută, Teatrul Proiect Câmpina poartă numele marelui actor Mircea Albulescu.

După ce au jucat în „Bădăranii“, actorii Costel Constantin, Gheorghe Visu, Eusebiu Ştefănescu, Adriana Trandafir şi Cecilia Bârbora au trecut, pe scenă, în spatele lui Mircea Albulescu, pentru a-l aplauda. La finalul spectacolului, directorul teatrului de proiecte din Câmpina i-a înmânat lui Mircea Albulescu o diplomă de onoare.

„Meseria mea de bază este emoţia. De şase decenii şi mai bine, cu asta mă îndeletnicesc. Trebuie să fac o mărturisire mai neobişnuită. Nu am avut niciodată, dar niciodată, emoţii atât de mari. Au fost ele peste vreo 60 de filme, peste nu ştiu câte spectacole de teatru… Astă seară a fost o bucurie a noastră, a actorilor, şi printre actori se află şi acest om care a avut bunăvoinţa să dea acestui teatru numele meu. Vă poftesc cât mai des să veniţi şi să ne vedeţi cât se poate. Vă urez la mari şi multe spectacole pe scena acestui teatru care, asta e, se numeşte «Mircea Albulescu», a spus actorul, pentru VP TV.

Citiţi şi: VIDEO Mircea Albulescu neagă zvonurile că s-ar retrage şi spune că va juca toată viaţa

Un cadou pentru Albulescu, de ziua lui Dan Tudor

Adrian Dochia, directorul Teatrului „Mircea Albulescu“ a spus că este o onoare pentru el şi se bucură că o idee care acum un an şi jumătate părea un vis, a devenit realitate. „Am pornit într-o acţiune nebunească să înfiinţăm un teatru şi se pare că acest lucru s-a întâmplat şi dacă vom fi perseverenţi, teatrul din Câmpina va câştiga tradiţie“.

În aceeaşi seară, regizorul Dan Tudor şi-a sărbătorit ziua de naştere. „Mi se pare minunat ca de ziua mea să-i fac cel mai frumos cadou profesorului meu, adică celui fără de care nu aş fi călcat niciodată pe scena unui teatru“.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

18
/02
/24

CRONICĂ DE FILM Cu premiera mondială în secţiunea Forum, necompetiţională, a Festivalului de la Berlin, "Săptămâna Mare", scris şi regizat de Andrei Cohn şi inspirat din nuvela "O făclie de Paşte" a lui I. L. Caragiale, este un film care gravitează în jurul unei întrebări fundamentale: Cum se ajunge ca un om să-i ia viaţa celui de lângă el?

16
/02
/24

După 5 nominalizări la Oscar (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun film internațional, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun sunet), Grand Prix și Premiul FIPRESCI la Cannes, după sute de articole în presa internațională care îl identifică drept cel mai răvășitor film al anului, The Zone of Interest / Zona de interes se vede acum în România, în 40 de cinematografe din 20 de orașe.

16
/02
/24

Happy Cinema a pregătit filme de top pentru luna februarie, potrivite pentru toate gusturile și vârstele. Cinematografele din lanțul Happy Cinema îți oferă o experiență de calitate la cele mai prietenoase prețuri. Blockbustere de la Hollywood, filme animate, filme dedicate melomanilor sau filme pentru copii – toate te așteaptă în cele 10 cinematografe din țară.

16
/02
/24

Fundația Culturală „Camil Petrescu” lansează un nou podcast: TEATRUL (DE) AZI. Actori, regizori, scenografi, artiști din România și din lume vor fi în dialog cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici în aventura căutării adevărurilor personale despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.

15
/02
/24

Cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși, reprezentanțele Institutului Cultural Român de la Lisabona, Beijing, Istanbul, Londra, Stockholm, Bruxelles, Veneția, Madrid, Tel Aviv și Varșovia vor organiza o serie de evenimente pentru a celebra și a aduce în prim-plan contribuția inestimabilă a celui mai mare sculptor român la patrimoniul cultural mondial.

15
/02
/24

Evenimentul dedicat celui mai iubit dintre povestitorii noștri continuă cu o nouă ediție la Teatrul Ion Creangă. Inițiat anul trecut, „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie“ aduce între 1 și 31 martie, atât la Sala Mare (Str. Piața Amzei 13), cât și la Sala Mică (Str. Biserica Amzei 21-23), peste 30 de reprezentații teatrale și ateliere pentru copii, toate inspirate din opera celui care ne-a lăsat texte ce au scris istorie atât în marea carte a literaturii, cât și în rândul interpretărilor regizorale.