Ghenea si Maradona, în Youth / Tinereţe – din 22 ianuari, în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/ghenea-si-maradona-in-youth-tinerete-din-22-ianuari-in-cinematografe/

Youth / Tinereţe, noul film al lui Paolo Sorrentino (La grande bellezza) va avea premiera, în România, pe 22 ianuarie 2016

Un articol de Petre Ivan|19 ianuarie 2016

Fred și Mick, doi vechi prieteni, se bucură de vacanță într-un hotel de la poalele Alpilor. Fred este un compozitor care nu mai profesează, iar Mike este regizor și se grăbește să ajungă la final cu scenariul următorului film.

Cei doi știu că zilele lor sunt numărate și decid să facă față împreună viitorului. Dar în afară de ei, nimeni nu pare să aibă vreo problemă cu trecerea timpului.

Filmul are o distribuţie de excepţie: Michael Caine, câștigătorul premiului Oscar, Harvey Keitel, actrița câștigătoare a premiului Oscar, Rachel Weisz, Paul Dano și câștigătoarea Oscarului, Jane Fonda, sunt o parte din marile nume pe care le veți putea vedea din 22 ianuarie în cinematografe. Frumoasa româncă Mădălina Ghenea întregește această distribuție extraordinară.

YOUTH/TINEREȚE este al șaptelea film al lui Paolo Sorrentino.

După La grande bellezza/The Great Beauty, Sorrentino a ales să spună în YOUTH povestea unui om de optzeci de ani care încearcă să accepte faptul că timpul său se scurge cu rapiditate.

De remarcat că renumitul Diego Armando Maradona are un loc special în inima lui Paolo Sorrentino, dar și în YOUTH. Fotbalistul nu joaca în film, ci este interpretat de actorul argentinan Roly Serrano.

Filmul este distribuit în cinematografele din România de Independența Film.

La cea de-a 28-a gala a Premiilor Academiei Europene de Film (EFA), YOUTH/TINEREȚE a castigat cele mai importante 3 premii:  Cel mai bun film european, Cel mai bun regizor (Paolo Sorrentino) si Cel mai bun actor (Michael Caine).

Filmul este nominalizat la premiile Oscar, categoria Muzică, pentru Cel mai bun cântec original.

Foto: Ghenea si Maradona, Youth / Tinereţe – ndependența Film

05
/01
/15

Anul 2015 aduce în peisajul cinematografic noi proiecte ale unor regizori premiaţi la Cannes, Berlin şi Veneţia, printre filmele româneşti care vor fi lansate în cinema numărându-se thrillere politice, un western balcanic, un documentar animat, dar şi comedii, drame şi pelicule poliţiste.

02
/01
/15

Nedistribuite în cinematografe, văzute puțin în festivaluri, ignorate nejustificat, filmele de nonficțiune merită o mai mare atenție. La început de an, Ziarul Metropolis vă propune 10 documentare străine din 2013 și 2014, demne de reținut.

01
/01
/15

S-au ivit pe cerul teatrului stele care au lucit orbitor o vreme, care au stârnit admiraţie unanimă. Criticii au făcut prognoze artistice pe termen lung, însă, apoi, luminile lor s-au stins. Cu actorul Gheorghe Dinică nu a fost aşa.

30
/12
/14

Ovidiu Iuliu Moldovan: ardeleanul greco-catolic cu privirea directă şi faţa neîmblânzită de zâmbet, sigur în gesturi, un om ce nu putea fi scos din ale lui, cu trăsături tipice zodiei Capricornului... Duritatea lui masculină era arma cu care confisca mintea oricărei femei.

30
/12
/14

Anul 2014 poate fi considerat unul aproape anost prin prisma box office-ului nord-american, aflat la cel mai scăzut nivel al său din ultimii şase ani, dar a cărui calitate cinematografică a fost totuşi "salvată" în a doua jumătate a lui de revenirea în forţă a filmelor biografice.

29
/12
/14

O selecție de 14 dintre filmele premiate care au marcat ultimul an va fi proiectată la Cinema Studio din București, între 2 și 8 ianuarie 2015. Spectatorii vor avea ocazia să (re)vadă filme semnate de regizori ca Lars von Trier, Jim Jarmusch, Joel și Ethan Coen, David Cronenberg, Paolo Sorrentino, Michel Hazanavicius sau Corneliu Porumboiu.

23
/12
/14

CRONICĂ DE FILM Când resemnarea părea să fie singura cale de a încheia un an cinematografic românesc mediocru, apare - doar la HBO, nu și în săli - un documentar revigorant și (cu adevărat) emoționant, „Toto și surorile lui”, capabil să dărâme prejudecăți.

19
/12
/14

CRONICĂ DE FILM Nimic nu părea să anunțe schimbarea de direcție. După ce a regizat două parodii reușite la filmele cu spioni și, în special, la seria cu James Bond și, ulterior, filmul de mega-succes „The Artist”, francezul Michel Hazanavicius se lansează în drama de război.

18
/12
/14

Cea de-a 5-a ediție a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF s-a încheiat duminică, 14 decembrie, la CinemaPRO, după 5 zile de festival, 3 proiecții sold out, 75 de filme și 4 evenimnete speciale experimentate și vizionate de peste 7000 de spectatori.