Google sărbătoreşte Ziua Naţională a României printr-un logo în care apare „Coloana Infinitului”
https://www.ziarulmetropolis.ro/google-sarbatoreste-ziua-nationala-a-romaniei-printr-un-logo-in-care-apare-coloana-infinitului/

Google sărbătoreşte Ziua Naţională a României printr-un logo special, care include în structura sa „Coloana Infinitului” a lui Constantin Brâncuşi. Noua imagine poate fi văzută pe pagina principală a versiunii în limba română a motorului de căutare.

Un articol de Petre Ivan|1 decembrie 2015

Astfel, noul logo publicat de 1 decembrie pe google.r, realizat în culorile roşu, galben şi albastru, include în structura sa imaginea „Coloanei Infinitului”, care face parte din Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” din Târgu-Jiu, realizat de sculptorul român Constantin Brâncuşi.

Citiţi şi Viața lui Constantin Brâncuşi: de la spălător de vase la Paris, la Coloana Infinitului

Unirea Ardealului cu Regatul României a fost proclamată pe 1 decembrie 1918 de Adunarea Naţională de la Alba Iulia. Data de 1 decembrie a devenit Ziua Naţională a României, denumită şi Ziua Unirii, şi celebrează acest eveniment.

La 1 decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba-Iulia, constituită din 1.228 delegaţi şi sprijinită de peste 100.000 de persoane adunate la eveniment din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat o rezoluţie care a consfinţit unirea tuturor românilor din Transilvania şi întregul Banat (cuprins între râurile Mureş, Tisa şi Dunăre) cu România.

Google îşi modifică logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

În galeria logourilor dedicate României s-au numărat, printre alţii, Constantin Brâncuşi, George Enescu, I.L. Caragiale, Sergiu Celibidache, Mărţisorul şi, în ultimii ani, Ziua Naţională a României.

Foto: Coloana Infinitului – captura google, wikipedia

16
/09
/21

„Poetic Invasion of the Cities” (PIC), o platformă europeană pentru artele spectacolului în spații neconvenționale, care își propune să ajungă la un public nou din comunitățile implicate, inclusiv la cel aflat în zone defavorizate, a avut o prezență notabilă la cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

16
/09
/21

În 2021, toamna începe oficial și fabulos, odată cu ediția anuală a celui mai mare eveniment de artă românească, Art Safari. Cea de-a VIII-a ediție a Pavilionului de Artă București va avea loc în perioada 16-26 septembrie în duplex, atât la Palatul Dacia-România, cât și la Arcub – Hanul Gabroveni.

14
/09
/21

Celebrul artist plastic belgian René Magritte s-a stins din viață într-o zi de vară, pe 15 august 1967, la 68 de ani. A fost înmormântat la cimitirul Schaerbeek din Bruxelles. Mai jos îl vedeți fotografiat, lângă tabloul său, „Pelerinul”, de Lothar Wolleh, chiar în anul în care a murit...

03
/09
/21

Muzeul Național de Artă al României și Asociația Prietenii Muzeului Național de Artă al României organizează joi, 9 septembrie, 2021, de la ora 18.00, la Muzeul Colecțiilor de Artă, o evocare a istoricului și criticului de artă, director al Muzeului de Artă Constanța, Doina Păuleanu (1948-2020).