Graphic Poetry in expozitie
https://www.ziarulmetropolis.ro/graphic-poetry-in-expozitie/

Danaartgallery şi Galeria Odeon vă invită să vizitaţi în perioada 5 – 22 decembrie 2012 ultima expoziţie din acest an – Graphic Poetry (fotografie, grafică şi pictură). Timp de un an şi jumătate, proiectul Conexiuni prin artă a fost prezentat publicului prin mai mult de 30 de expoziţii, organizate în diverse locaţii din Bucureşti. Începând cu luna octombrie a anului trecut, […]

Un articol de Andrada Văsii|10 decembrie 2012

Danaartgallery şi Galeria Odeon vă invită să vizitaţi în perioada 5 – 22 decembrie 2012 ultima expoziţie din acest an – Graphic Poetry (fotografie, grafică şi pictură).

Timp de un an şi jumătate, proiectul Conexiuni prin artă a fost prezentat publicului prin mai mult de 30 de expoziţii, organizate în diverse locaţii din Bucureşti. Începând cu luna octombrie a anului trecut, grupul Danaartgallery, susţinut de Teatrul Odeon, a propus un alt proiect, care a devenit cunoscut şi s-a bucurat de apreciere atât din partea spectatorilor de teatru cât şi a celor care vizitează spaţiul Galeriei Odeon pentru a admira lucrările artiştilor care s-au alăturat grupului.

 

Sub acest titlu misterios Graphic Poetry – care face ca expoziţia să penduleze seducător în imaginaţia noastră între poezie şi vizual – plasticienii participanţi se confruntă, fără îndoială, fiecare în parte, cu temele preferate. Funcţionează pentru toţi o atracţie irezistibilă pentru natură, care capătă câteodată nuanţat, alteori tranşant, aspecte diferite de la un artist la altul. De la propriul chip, la peisaje, de la imaginar la fantastic, de la poveste la declamaţie, demersurile artiştilor expozanţi nu se zdruncină unul pe altul, ci ne permit să le acceptăm ca vecinătăţi posibile şi chiar constructive.

                                                                            Roxana Păsculescu

 

În cadrul expoziţiei, organizată în foaierul Sălii Studio a Teatrului Odeon, veţi putea admira lucrările artiştilor:

 

Mirela Bichigeanu

Florin Ghebosu

Daniela Zbarcea

Eugen Vasile Iovan

Bogdana Contraș

Cornelia Gherlan

Gabriela Aniței

Andreia Ioana Cișmașiu

Matei Agachi

 

Vernisajul va avea loc în data de 12 decembrie, începând cu ora 18.30.

05
/02
/23

Cele trei cărţi de cronici de film publicate de Romulus Rusan în anii `70-`80 au fost reeditate recent, într-un singur volum şi într-o ediţie de lux, în seria de autor pe care i-o dedică Editura Spandugino. O apariţie demnă de a fi salutată şi un bun pretext de recitire.

03
/02
/23

Marti, 7 februarie, ora 18.30, la Seneca Anticafe, strada Arhitect Ion Minu nr 1, se lansează raportul de cercetare "Consumul cultural al tinerilor și tinerelor din orașele mici și mijlocii. Perspective feministe" realizat de Asociația Room 2046 și Fundația Friedrich-Ebert-Stiftung România, cu ocazia derulării proiectului F-SIDES Chapters - o serie de cinecluburi feministe în urbanul mic și mediu din România.

02
/02
/23

CRONICĂ DE FILM Probabil că e şi simbolic, însă cu siguranţă e ceva comic în constatarea că cel mai prolific regizor de filme comerciale din cinematografia română post-2000 e un spaniol. În timp ce noi eram ocupaţi cu filmele de festival, Jesús del Cerro îşi urma neabătut şi vesel propriul drum, aproape singur pe culoar.

02
/02
/23

Trompetistul de talie internațională Alex Sipiagin – ale cărui albume au fost nominalizate sau au câștigat premii Grammy – este invitat special într-un concert extraordinar de jazz prezentat joi, 9 februarie 2023, ora 19.00, împreună cu Big Band-ul Radio România. Cel mai nou album al său - „Mel’s Vision” - a fost lansat în urmă cu doar câteva zile (26 ianuarie 2023).

02
/02
/23

Conform UNICEF, performanța și adaptarea școlară a copiilor până în 10 ani este determinată de abilitățile sociale și emoționale dezvoltate până la vârsta de 6-7 ani. Într-un moment în care unul din 54 de copii se află în spectrul autist, necesitând încă din copilărie terapii lunare de până la peste 2,000 euro, o formă de terapie creativ-artistică vine să sprijine educația timpurie și îmbunătățirea calității vieții pentru copii neurodiverși și/sau cu dizabilități.

02
/02
/23

După relansarea Programului „Cantemir”, Institutul Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții, dă startul înscrierilor la sesiunea din acest an a cunoscutelor programe de finanțare a traducerii cărților românești în străinătate: Translation and Publication Support Programme (TPS) și PUBLISHING ROMANIA. Cele două programe se adresează editorilor din afara țării și urmăresc facilitarea accesului la cultura română, prin sprijinirea traducerilor din autori români și a publicațiilor dedicate culturii și civilizației românești.

02
/02
/23

Institutul Cultural Român a lansat apelul la candidaturi pentru bursele ”Woodrow Wilson” care se vor desfășura în anul 2023. În cadrul acestui program, trei cercetători români vor primi câte o bursă în valoare de 14.000 de dolari, constând într-un stagiu de trei luni la Woodrow Wilson International Center for Scholars, din Washington DC.

01
/02
/23

Luna asta, la Teatrul Metropolis găsiți 13 spectacole în 22 de reprezentații. Care sunt nu doar tot atâtea ocazii de a avea o seară frumoasă, ci și povești de viață, emoții, gânduri și experiențe din cele mai diverse, care ne ating, ne mișcă și poate chiar ne schimbă cumva pe dinăuntru.