Horațiu Mălăele și Ion Caramitru, în „Dineu cu proști”
https://www.ziarulmetropolis.ro/horatiu-malaele-si-ion-caramitru-in-dineu-cu-prosti/

„Dineu cu proşti”, unul dintre cele mai savuroase spectacole din repertoriul teatral contemporan, cu Horaţiu Mălăele şi Ion Caramitru, va reveni cu două reprezentaţii, pe 29 şi 30 iunie, la Teatrul Tineretului din Bucureşti (Palatul Naţional al Copiilor).

Un articol de Liliana Matei|12 iunie 2015

„Dineu cu proşti” va încheia actuala stagiune de la Teatrul Tineretului şi, datorită interesului crescut al publicului, această comedie care îi are în prim plan pe Horaţiu Mălăele şi Ion Caramitru, va fi jucată în două seri consecutive, pe 29 şi 30 iunie, anunță Mediafax.

Spectacolul „Dineu cu proşti” se remarcă atât prin distribuţie, cât şi prin subiectul veşnic actual şi personajele ce îşi găsesc corespondenţă în orice structură socială. Ceea ce creează deliciul acestei piese este confruntarea între cinismul celor care cred că reprezintă miezul societăţii şi oamenii simpli, retraşi, inteligenţi, dar timizi, care se trezesc puşi în faţa unor situaţii limită.

Chiar sub bagheta regizorală a lui Ion Caramitru, un personaj pe care îl caracterizează autosuficienţa primeşte replica de la un erou de o naivitate copleşitoare, spre deliciul publicului.

Distribuţia spectacolului este întregită de Medeea Marinescu, Alexandru Bindea, Costina Ciuculică, Teodora Mareş, Dorin Andone, Tomi Cristin şi Alexandru Georgescu.

INFO

Biletele pentru cele două reprezentaţii ale spectacolului au fost puse deja în vânzare la casa de bilete Startickets de la Palatul Copiilor şi online, pe www.startickets.ro şi www. bilete.ro.

07
/09
/15

Televiziunea Română continuă şi în această săptămână să aloce spaţii importante Festivalului Internaţional George Enescu. Este o săptămână în care publicul care nu poate fi prezent în sălile de concerte, să urmărească prin intermediul TVR, pe micul ecran sau online, mari orchestre ale lumii precum: London Symphony Orchestra, Orchestra Simfonică din San Francisco, Orchestra de Cameră a Filarmonicii din Bremen, Sankt Petersburg Philharmonic Orchestra sau Orchestra de Cameră din Paris.

07
/09
/15

Spectacolul „Un minut de dans sau Uf!“ marchează 50 ani de la debutul lui Gigi Căciuleanu pe scena Teatrului Mic. Creaţia coregrafică este dedicată călăuzei sale spirituale şi artistice, profesoarei Miriam Răducanu sau‘Măiastra’ (aflată în sală la reprezentaţia din 05 septembrie 2015!).

07
/09
/15

Filmul de animație Muntele Magic își continuă traseul festivalier cu alte patru selecții. Producţia semnată de Anca Damian va fi prezentată în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian (18-26 septembrie) și în cadrul celei de-a 20-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Busan, Korea de Sud (1-10 octombrie).

07
/09
/15

Orchestra Naţională Radio deschide seria evenimentelor în aer liber găzduite de Piaţa „George Enescu” (în lateralul Ateneului Român), prezentate în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu” şi organizate de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti. Accesul publicului la aceste concerte şi recitaluri este liber, în limita locurilor disponibile.

07
/09
/15

În această săptămână, iubitorii teatrului pot vedea Funcţionarul destinului, la Nottara, Pensiune completă, la Teatrul Mic, Jurnalul lui Adam şi al Evei, la Godot Cafe-Teatru, Scrisori către Rita: The show, la Teatrul În Culise, Dicţionar explicativ al iubirii române, la Teatrul de Artă, Cheia succesului, la Teatrul Mignon, dar şi alte spectacole interesante.

07
/09
/15

“Adevărul este că în acele momente în care un artist păşeşte pe scenă nu se gândeşte la nimeni şi nimic. Este el împreună cu Dumnezeu şi cu ceea ce ştie că va trebui să interpreteze, să convingă, să dăruiască. Dacă te-ai lăsa copleşit de emoţii şi nu te-ai controla, ai leşina pe loc.” - Angela Gheorghiu. Soprana română împlineşte, astăzi, 50 de ani.

06
/09
/15

Gala Tânărului Actor HOP va avea loc la Costineşti, între 8 şi 11 septembrie 2015 şi este organizată de UNITER şi Vox Maris Grand Resort. Site-ul Uniunii Teatrale din România, www.uniter.ro, i-a prezentat în ultima lună pe tinerii calificați în marea finală, printr-o serie de interviuri. Ziarul Metropolis vă arată ce au răspuns zece dintre ei, la întrebarea: „de ce te-ai făcut actor/actriță?“