ICR: Centru European al Cinematografiei la Bucureşti şi facilităţi pentru investiţiile de profil
https://www.ziarulmetropolis.ro/icr-centru-european-al-cinematografiei-la-bucuresti-si-facilitati-pentru-investitiile-de-profil/

Institutul Cultural Român (ICR) va coopera cu institutele şi companiile implicate direct în producţia cinematografică din România în vederea înfiinţării la Bucureşti a Centrului European al Cinematografiei, a anunţat, luni, Direcţia Comunicare a ICR. Centrul va oferi informaţii, va facilita schimburile de idei, va realiza documentare şi festivaluri şi va sprijini creaţia cinematografică pe teritoriul […]

Un articol de Andrada Văsii|12 februarie 2013

Institutul Cultural Român (ICR) va coopera cu institutele şi companiile implicate direct în producţia cinematografică din România în vederea înfiinţării la Bucureşti a Centrului European al Cinematografiei, a anunţat, luni, Direcţia Comunicare a ICR.

Centrul va oferi informaţii, va facilita schimburile de idei, va realiza documentare şi festivaluri şi va sprijini creaţia cinematografică pe teritoriul României şi promovarea culturii şi imaginii ţării în Europa şi în lume, obiectivul putându-se finanţa prin parteneriat public-privat şi atragerea de fonduri europene.

ICR susţine, totodată, completarea legii cinematografiei, în vederea atragerii de investiţii străine şi stimulării investiţiilor în producţia cinematografică. Institutul va colabora, în acest scop, cu Ministerul Culturii, Centrul Naţional al Cinematografiei şi Comisiile de specialitate din Senat şi Camera Deputaţilor.

Iniţiativa ICR are ca premize performanţele remarcabile obţinute în spaţiul naţional şi internaţional de industria audiovizuală din România. Cinematografia are nevoie de un sprijin puternic şi durabil, exemplul unor ţări cu tradiţie precum Franţa, Germania, Italia sau Cehia fiind demn de urmat.

„România se află printre puţinele ţări europene care nu dispune de un sistem de stimulente eficient pentru investiţiile în film. Facilităţile fiscale şi de altă natură oferite de alte ţări europene industriei cinematografice au şi rolul de a promova cultura locală, valorile culturale şi istorice ale ţării (monumente, atracţii turistice, oraşe, regiuni etc.)”, se mai precizează în comunicatul ICR.

 

Sursa: Agerpres

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.