Imi place cum mirosi!, de Neil Simon, pe scena Naţionalului din Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/imi-place-cum-mirosi-de-neil-simon-pe-scena-nationalului-din-sibiu/

La cererea publicului, Teatrul Naţional din Sibiu programează o nouă reprezentaţie – Imi place cum mirosi – în programul lunii februarie. Astfel, cea mai scurtă lună din an aduce pe scena de la Sibiu un număr record de 2400 de minute de teatru, împărţite în nu mai puţin de 28 de reprezentaţii, prezentate în 3 spaţii de joc diferite.

Un articol de Petre Ivan|8 februarie 2014

La cererea publicului, Teatrul Naţional din Sibiu programează o nouă reprezentaţie – Imi place cum mirosi – în programul lunii februarie. Astfel, cea mai scurtă lună din an aduce pe scena de la Sibiu un număr record de 2400 de minute de teatru, împărţite în nu mai puţin de 28 de reprezentaţii, prezentate în 3 spaţii de joc diferite.

Ofelia Popii, Adrian Matioc, Ciprian Scurtea și Cristian Stanca urcă pe scena Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu într-o reprezentaţie specială a spectacolului „Îmi place cum miroşi!”, o comedie în trei acte după un text de Neil Simon, în regia lui Şerban Puiu.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 8 februarie, ora 19:00.

Câştigător al unui Glob de Aur şi a trei premii Tony, Neil Simon se remarcă prin succesul de casă al pieselor sale, prezentate în lumea întreagă şi apreciate datorită abilităţii sale de a crea personaje autentice, cu un umor accesibil şi uşor de îndrăgit.

Imi place cum mirosi

Neil Simon, autorul piesei Imi place cum mirosi!, unul dintre cei mai prolifici şi apreciaţi dramaturgi americani contemporani

Piesa pusă în scenă la Sibiu se concentrează în jurul unui triunghi amoros, între trei tineri din San Francisco, în anii ’60.

Andy Hobart (Adrian Matioc)şi Norman Cornell (Ciprian Scurtea) sunt doi gânditori radicali care luptă împotriva sistemului din micul lor apartament, ce serveşte ca sediu pentru redacţia ziarului Prăbuşirea.

Ineditul producţiei de la Sibiu reprezintă intrarea spectaculoasă pe scenă a logodnicul lui Sophie, locotenentul Burt Fenneman (Cristian Stanca), un personaj care în textul original apare doar amintit.

Imi place cum mirosi

INFO Îmi place cum miroşi!

Regia: Şerban Puiu; Scenografia: Iuliana Gherghescu; Cu: Ofelia Popii, Adrian Matioc, Ciprian Scurtea şi Cristian Stanca

durata aproximativă: 1h30min

preţ bilete: 15 lei; 10 lei

Foto cu Imi place cum mirosi– TNRS

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

11
/01
/24

„Corespondențe” de la Teatrul Metropolis este o producție româno-franceză, cu dublă cetățenie, și o demonstrație mamut a teatrului ca etapă de lucru, ca limbaj universal și ca conglomerat de întâlniri.

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.