IMPRO, primul festival național de improvizație, la Teatrul de Comedie din București
https://www.ziarulmetropolis.ro/impro-primul-festival-national-de-improvizatie-la-teatrul-de-comedie-din-bucuresti/

Între 23 şi 29 septembrie, la Teatrul de Comedie din Bucureşti, are loc IMPRO, primul festival naţional de improvizaţie, la care vor participa peste 100 de improvizatori, din şapte oraşe ale ţării.

Un articol de Corina Vladov|14 septembrie 2013

Între 23 și 29 septembrie, la Teatrul de Comedie din București, are loc IMPRO, primul festival național de improvizație, la care vor participa peste 100 de improvizatori, din șapte orașe ale țării.

De luni până vineri, de la ora 19.00 la ora 23.00, vor avea loc câte patru spectacole de improvizație (de 45 de minute fiecare), la sfârșitul cărora publicul îl va vota pe cel mai bun jucător de la fiecare echipă. Printre trupele participante: Freeze, Backstage Boys (București), Idiot (Iași), eMISIUNE IMPROsibilă (Târgu Mureș), Just push play (Cluj).

Biletul costă 10 lei, iar un abonament de o seară (care permite accesul la toate cele 4 spectacole) – 30 de lei.

Sâmbătă și dumincă, pe 28 și 28 septembrie, au loc worshshopuri de improvizație pentru publicul larg, susținute de „Teatrul fără frontiere”, „Școala de Impro”, „Improvisneyland” (traineri – Mihaela Sîrbu, Cătălin Neamțu, Axel Moustache, Mădălin Mandin, Bogdan Dumitrescu).

Pentru mai multe detalii, intrați pe www.improfest.ro.

 

14
/11
/16

Clasa noastră de Tadeusz Słobodzianek, spectacol montat de Teatrul Naţional "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca în regia lui Bocsárdi László, a fost unul dintre cele mai puternice momente din cadrul Festivalului Naţional de Teatru 2016 (unde a avut două reprezentaţii).

12
/11
/16

Relansat pe platforma gratuită Cinepub, multipremiatul documentar „Cabală la Kabul” (2007), realizat de Dan Alexe, tratează cu tandreţe şi umor rivalitatea ultimilor doi evrei din Afganistan. O rivalitate excelent sugerată şi prin regie şi montaj.

12
/11
/16

După ce timp de două zile ne-am aflat în antecamera Festivalului Internaţional de Teatru Clasic Arad cu două evenimente realizate de mai tinerii artişti în ale artelor, astăzi festivalul își deschide porțile! Aflați cum vor arăta primele trei zile din cele nouă ale evenimentului.

12
/11
/16

Până pe 15 noiembrie, HEMA (Hub Experimental Multimedia Apropo) și Teatrul Apropo din București, găzduiți de Art Hub, organizează o serie de evenimente teatrale și artistice: spectacole, workshopuri, proiecții de filme, expoziție de fotografie.

12
/11
/16

DokStation prezintă joi, 1 decembrie, ora 20.00, la Cinematograful Muzeului Țăranului, documentarul „One More Time With Feeling”, în varianta 2D. Filmul care a și deschis prima ediție a festivalului DokStation este prezentat pentru a doua oară în România, în proiecție unică, așa cum va fi proiectat și în cinematografele din lume, pe 1 decembrie.

12
/11
/16

Muzeul Național de Artă al României ne invită, începând cu 16 noiembrie, la o expoziție-medalion, dedicată lui Ștefan Luchian (1868 - 1916), de la moartea căruia se împlinesc o sută de ani. „Punte între două lumi – Florile lui Luchian” deschide programul medalioanelor tematice care vor fi incluse periodic în expozițiile permanente ale MNAR.

11
/11
/16

A fost o vreme când Calea Victoriei (Podul Mogoşoaii) era o arteră aristocratică, plină de case boiereşti unde în fiecare zi se întâmpla ceva deosebit: primiri, concerte, baluri, adunări de binefacere ş.a. Una din case, adăpostind azi o instituţie de asistenţă socială, a cunoscut, la mijlocul sec. XIX, o strălucire deosebită.

11
/11
/16

Într-o lume măcinată de terorism și războaie, condusă de organizații globale și dependentă de mass-media, Teatrul Naţional din Bucureşti aduce în scenă, cu o redutabilă echipă de creatori, una din cele mai premiate poveşti ale cinematografului contemporan, No Man’s Land de Danis Tanović.

11
/11
/16

Un dialog plin de armonie între două piane şi doi pianişti fermecători va avea loc pe scena Sălii Radio vineri, 11 noiembrie, între Rebeca Omordia şi Sergiu Tuhuţiu, care vor interpreta alături de Orchestra Naţională Radio dirijată de Martin Panteleev Concertul pentru două piane și orchestră de Max Bruch. Seara mai are în program două lucrăriri celebre ale repertoriului clasico - romantic : Uvertura Egmont op. 84 de Beethoven şi  Simfonia nr. 3 în la minor, op. 56 – Scoțiana de Mendelssohn.