In Culise – doi ani de teatru şi de spectacole
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-culise-doi-ani-de-teatru-si-spectacole/

În decembrie, reflectoarele se mută pe Teatrul In Culise, pentru că sărbătoreşte doi ani de spectacol! Între 15 şi 17 Decembrie vă aşteaptă în Piaţa Naţiunile Unite nr. 3-5 să vă bucuraţi de o avanpremieră şi de cele mai bune producţii În Culise.

Un articol de Andrada Văsii|11 decembrie 2013

În decembrie reflectoarele se mută pe Teatrul In Culise, pentru că sărbătoreşte doi ani de spectacol! Între 15 şi 17 Decembrie vă aşteaptă în  Piaţa Naţiunile Unite nr. 3-5 să vă bucuraţi de o avanpremieră şi de cele mai bune producţii În Culise.

Un spectacol nou-nouţ („Conversaţii cu mafia“) şi alte două zile în care cele mai bune producţii În Culise vor putea fi vizionate cu intrare liberă. Evenimentul va fi însoțit de expoziţia de pictură cu vânzare „Iarna din Noi” în cadrul căreia vor fi expuse lucrările pictoriţei Monica Darac.

În doi ani de existenţă, Teatrul În Culise a crescut nu numai în vârstă, ci şi în numărul de spectacole, în calitate, în spaţiu, în aplauze, în numărul de actori şi în numărul de spectatori. A ajuns şi pe meleaguri provinciale, s-a plimbat pe la festivaluri şi-a smuls zâmbete şi reacţii de la orădeni, tulceni, ieşeni, băcăuani şi braşoveni.

În cei doi ani, visul s-a transformat în realitate. Cristian Bajora, directorului Teatrului În Culise, a reuşit să creeze şi să susţină o comunitate activă, a iubitorilor de teatru independent.

Teatru aniversar In Culise

Actorii au devenit un brand, iar spectatorii au început să înţeleagă acest fenomen care poartă numele de În Culise: un teatru „altfel“, cu spectacole neconvenţionale şi actuale, care oferă publicului mai mult decât o simplă poveste spusă pe scenă, o experienţă de neuitat.

Fără nume mari şi fără bani mulţi, actorii din Culise şi-au pus amprenta pe fenomenul teatral independent din Bucureşti, devenind un brand cunoscut în rândul consumatorilor de teatru („nebunii frumoşi din Culise”).

In culise

Înainte de evenimentul aniversar, Cristian Bajora transmite: „Ne dorim să vă mulţumim vouă, cei care ne-aţi acordat votul de încredere şi-aţi păşit În Culise pentru că sunteţi cea mai bună motivaţie de a continua. Promitem să vă surprindem şi să vă încântăm cu spectacole care să fie cât mai aproape de sufletele voastre. Vă aşteptăm la teatru!”

Sunteți așteptați în noua casă din Piaţa Naţiunile Unite nr. 3-5 să celebrați doi ani de teatru proaspăt şi original. Între 15 şi 17 Decembrie, uşile teatrului sunt deschise pentru cei care vor să simtă emoțiile pe care le poate transmite un astfel de eveniment: doi ani de spectacol sărbătoriţi In Culise! Intrarea la eveniment pe 16 şi 17 Decembrie este liberă şi se va face pe baza de rezervări. Locurile sunt limitate.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

Duminică, 15 Decembrie

Ora 19.00

Conversaţii cu Mafia

de Sam Henry Kass

Regia: Cristian Bajora

Cu: Cristian Bajora, Paul Alexandru, Alexandru Minculescu, Ionuţ Iftimiciuc, Laura Marin, Maria Popovici

Preţ bilet: 30 lei

Luni, 16 Decembrie

Ora 18.00

Frumoasa Călătorie a Urşilor Panda – romantic, filosofic

de Matei Vişniec

Cu: Cosmina Soare, Ştefan Nistor

Regia: Cristian Bajora

Tehnic: Bogdan Ionescu

Durata: 1h15

Intrare liberă

Ora 21:00

Drama din Vitan – comedie

de Roberto Mazzucco

Cu: Alexandru Minculescu, Ştefan Nistor, Maria Popovici, Ionuţ Iftimiciuc.

Regia: Cristian Bajora

Tehnic: Bogdan Ionescu

Durata: 1h

Intrare liberă

Marţi, 17 Decembrie

Ora 18:00

Feromonii – comedie

de Theo Herghelegiu

Cu: Ştefan Nistor, Paul Alexandru, Ionuţ Iftimiciuc, Ilona Brezoianu/Graţiela Popa, Ioana Chelmuș, Florin Frăţilă, Alexandru Banciu, Alexandru Minculescu, Cristiana Ioniţă, Maria Popovici

Regia: Cristian Bajora

Coregrafie: Iulian Gliţă

Decor: Ioana Mândreș

Durata:  1h15

Intrare liberă

Ora 21.00

Aşa se întâmplă cu toţi oamenii obişnuiţi – tragicomedie

de Theo Herghelegiu

Cu: Maria Popovici, Paul Alexandru

Regia Cristian Bajora

Video: Alexandru Minculescu

Tehnic: Bogdan Ionescu

Durata: 1h

Intrare liberă

Foto credit: In Culise

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.