În curând va începe Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-curand-va-incepe-festivalul-international-al-artelor-spectacolului-muzical/

În perioada 8-18 noiembrie va avea loc Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical ,,Viaţa e frumoasă’’ organizat de către Teatrul Naţional de Operetă ‘’Ion Dacian’’. Aflat la cea de-a V-a ediţie, festivalul va fi unul complex, reunind atât concerte, cateliere, conferinţe, lansări de carte, seri tradiţionale, cât şi spectacole de operetă şi musical. În decursul […]

Un articol de |10 octombrie 2012

În perioada 8-18 noiembrie va avea loc Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical ,,Viaţa e frumoasă’’ organizat de către Teatrul Naţional de Operetă ‘’Ion Dacian’’. Aflat la cea de-a V-a ediţie, festivalul va fi unul complex, reunind atât concerte, cateliere, conferinţe, lansări de carte, seri tradiţionale, cât şi spectacole de operetă şi musical.

În decursul celor 11 zile de desfăşurare, lumea artei va fi sărbătorită în toată splendoarea ei prin intermediul unor piese precum ,,Voievodul ţiganilor’’ în regia lui Bogdan Strutynski-Teatrul Naţional Academic de Operetă din Kiev, ,,Concert de gală cu fragmente din operete’’, Teatrul de Stat de Comedie Muzicală din Sankt Petersburg (Rusia), ,,Paris, mon amour”, în regia lui Răzvan Ioan Dincă, Teatrul Naţional de Operetă “Ion Dacian”, Bucureşti, dar şi concerte precum cel al solistei portugheze Dulce Pontes, al trupei The Tiger Lillies din Marea Britanie- aflată la a patra participare în cadrul acestui festival, al lui Grigore Leşe– rapsodul Ţării Lăpuşului, Old Fish Jazzband– trupa care cântă cel mai vechi tip de jazz din lume intitulat ragtime din Germania/Sua- şi Bester Quartet din Polonia.

Fiind un eveniment care se adresează tuturor categoriilor de vârstă, Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului va avea în componenţă şi ateliere de creaţie pentru copii, precum ABC-ul în teatru– coordonat de către Oana Rusu, Primii paşi de balet coordonat de către Iulian Rădoi şi Mădălina Mechenici, Introducere în pantonimă coordonat de către Mioara Ifrim, dar şi ateliere de poveşti senzoriale.

Dintre conferinţele care se vor organiza în decursul acestui festival putem aminti conferinţa pe tema musicalului de origine britanică, moderată de către Ian Herbert (Preşedinte onorific, Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru), conferinţă pe tema muzicii din spectacolele lui Radu Afrim– moderată de către Gabriela Lupu (jurnalist cultural, România liberă), colocviul dedicat aniversării a 5 ani de festival– moderat de către prof. univ. dr. Ludmila Patlanjoglu şi Maria Zărnescu (Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale”, Bucureşti), un workshop de teorie şi practică în domeniul artistic– moderat de către Mirela Dăuceanu (Universitatea Naţională de Arte, Bucureşti), un atelier de măiestrie muzicală susţinut de Grigore Leşe şi invitaţii săi, dar şi o conferinţă şi proiecţie de film, susţinută de către Mario Biagini – The Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards.

Programul diversificat asigură o experienţă de neuitat pentru toţi cei care doresc să facă parte pentru 11 zile dintr-o lume a frumosului şi a artei. Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical ,,Viaţa e frumoasă’’ organizat de către Teatrul Naţional de Operetă ‘’Ion Dacian’’ promite să pună la dispoziţie bucureştenilor puntea către un regal al simţului artistic.

15
/12
/16

Vineri, 16 decembrie, de la ora 19.00, spectacolul excepţional TEATRU 200 deschide marea sărbătoare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, un omagiu adus celor 200 de ani de la prima reprezentaţie a unei piese de teatru in limba română, 175 de stagiuni naţionale, 120 de ani de la inaugurarea clădirii şi 140 de ani de la înfiinţarea primului teatru evreiesc în România, la Iaşi.

15
/12
/16

Vibrate!festival, cel mai tânăr festival de muzică clasică al Brașovului, care se desfășoară în fiecare vară, în luna iunie, organizează pentru a doua oară un concert de Crăciun dedicat partenerilor și prietenilor festivalului.

15
/12
/16

Ateneul Român găzduiește instalația documentară itinerantă dedicată pianistei Clara Haskil. Informațiile documentare sunt însoțite de fotografii și documente inedite, din Arhiva Muzicală a Bibliotecii Cantonale Universitare din Lausanne și a Fundației Clara Haskil din Elveția.

15
/12
/16

Actorul Emil Boroghină va susţine duminică, 18 decembrie, ora 19:00, recitalul „Lumea-ntreagă e o scenă” dedicat închiderii oficiale a anului „Shakespeare -400 în România”. Evenimentul va avea loc la Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara, sub Patronajul Ambasadei Marii Britanii şi al British Council România.

14
/12
/16

„Fără armă în linia întâi”, „Florence” şi „La La Land”, titluri distribuite de Freeman Entertainment în cinematografele din toată ţara sunt printre filmele cu cele mai multe nominalizări în cadrul celei de-a 74-a ediţii a Globurilor de Aur care va avea loc pe 8 ianuarie 2017.

14
/12
/16

O schiță anterior necunoscută a lui Leonardo da Vinci a fost evaluată la suma de 15,8 milioane de dolari, după ce a fost adusă la o casă de licitații franceză de către un medic pensionar. Casa de licitație Tajan a precizat că desenul, unul dintre cele opt făcute de artistul renascentist Sfântului martir Sebastian, este o "descoperire extraordinară".

13
/12
/16

Seară specială la librăria Humans (Cișmigiu), joi, 15 decembrie, de la ora 19.00, prilejuită de lansarea unui... “audiobook picat din stele, cadou pentru sărbători pline de descoperiri și lumi posibile: Micul Prinț de Antoine de Saint-Exupéry, în lectura Oanei Pellea”. La întâlnirea organizată de Humanitas sunt așteptați Oana Pellea, Dan C. Mihăilescu, Lidia Bodea și Marieva Ionescu.

13
/12
/16

Emanuel Pârvu, membru al juriului care a selectat zece actori tineri pentru spectacolul aniversar al Teatrului Metropolis, este convins că noua generație de actori poate fi încurajată prin șansă. La rândul său, își amintește în rândurile care urmează cum la început de drum a avut ocazia de a învăța de la oameni de teatru precum Victor Rebengiuc, Marcel Iureș și, mai ales, Liviu Ciulei.