In ordinea disparitiei, cu Stellan Skarsgård, de astăzi, în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-ordinea-disparitiei-cu-stellan-skarsgard-de-astazi-in-cinematografe/

Actorul suedez Stellan Skarsgård joacă rolul principal în filmul lui Hans Petter Moland, În ordinea dispariţiei, thriller & comedie neagră, distribuit în România de Independenţa Film.

Un articol de Petre Ivan|18 iulie 2014

In ordinea disparitiei este a patra colaborare cu regizorul norvegian, după alte trei filme: Zero Kelvin (1995), Aberdeen (2000), A Somewhat Gentle Man (2010).

De această dată, Stellan Skarsgård joacă rolul lui Nils, un om obişnuit, şofer pe un autoplug de deszăpezire. În momentul în care fiul său moare în urma unei supradoze de heroină, Nils refuză să creadă versiunea oficială şi decide să facă propria investigaţie, urmată de aplicarea pe cont propriu a pedepselor.

În film apare actorul şi regizorul german Bruno Ganz. Acesta joacă rolul lui “Papa”, şeful unui clan de mafioţi sârbi care operează în zona scandinavă. Bruno Ganz a jucat în peste 100 de filme din 1960 şi până acum.

În ordinea dispariției / Kraftidioten a făcut parte din Competiţia oficială a Festivalului Internațional de film de la Berlin 2014 (6 – 16 februarie).

“De unde sunt eu, lumea încă mai citeşte cărţi după care nu se poate face nici un film”

Pe numele complet John Stellan Skarsgård, 63 de ani, este poate cel mai cunoscut actor suedez al momentului. Lansarea sa pe plan internaţional are loc odată cu rolul din Breaking the Waves (1996), al lui Lars von Trier.

Stellan Skarsgård a fost luat în calcul pentru a-l interpreta pe Oskar Schindler, personajul principal din filmul Lista lui Schindler (1993), care ulterior a luat şapte Oscar-uri.

Stellan Skarsgård are nu mai puţin de 8 copii, primul, la 25 de ani, cel de-al optulea, la 61 de ani, cu cea de-a doua soţie, în 2012.

Foto cu: In ordinea disparitiei şi Stellan Skarsgård – Cinemagia

08
/12
/21

Întâmplarea a făcut să revăd recent într-un cinematograf din Palermo, la un cineclub şi în versiune originală, adică vorbit în engleză, nu dublat în italiană, „Sunset Boulevard”, clasicul film noir din 1950 al lui Billy Wilder.

08
/12
/21

„Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, regizat de Radu Jude, premiat cu Ursul de Aur la Berlinala de anul acesta și propus de România pentru nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internațional” a galei Oscar 2022, este considerat de criticii străini favorit pentru selecția la premiile acordate de Academia Americană de Film.

26
/11
/21

INTERVIU „Cu fiecare film am impresia că învăţ ceva nou despre meseria de actor”, afirmă într-un interviu cunoscutul actor franco-algerian Kad Merad, progatonist în comedia „Succes de public” („Un triomphe”, 2020), regizată de Emmanuel Courcol şi disponibilă în prezent în cinematografele din România.

22
/11
/21

„Titane”, cel mai șocant film al anului, ajunge în cinematografele din România din 3 decembrie, distribuit de Independența Film. Catalogat drept thriller psycho-sexy, „Titane” a stârnit valuri de șoc la Cannes, mai mulți spectatori pierzându-și cunoștința în timpul proiecției.

22
/11
/21

Primele trei filme din seria „Matrix” vor fi difuzate de Warner TV în luna decembrie, în așteptarea celui de-al patrulea lungmetraj, „Renașterea/ Resurrections”, care va fi lansat în preajma Crăciunului.

22
/11
/21

Viaţa grea din Gaza, violenţele asupra palestinienilor din teritoriile ocupate, agresiunile asupra femeilor în lumea arabă sau problema refugiaţilor se numără printre subiectele tratate de o serie de documentare care completează programul ediţiei din acest a Festivalului Filmului Palestinian.

17
/11
/21

Regizat de britanicul Edgar Wright, „Last Night in Soho” (2021) stă pe o idee grozavă. Ia un reflex des întâlnit al multora dintre noi, idealizarea unei anumite perioade, şi îl aruncă în aer cu stil.

10
/11
/21

CRONICĂ DE FILM Mi-e neaşteptat de greu să scriu despre „La civil” (2021), deşi e un film pe care am fost nerăbădător să îl văd. „Waiting for August” (2014), documentarul cu care a debutat Teodora Mihai, regizoare din Belgia, dar de origine română, m-a impresionat când l-am văzut şi încă îi port o amintire puternică.