În premieră – teatru de improvizatie pe întuneric
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-premiera-teatru-de-improvizatie-pe-intuneric/

Între 24-27 septembrie, la Sala Media a Teatrului Naţional Bucureşti, IMPRO – Festivalul Naţional de Improvizaţie prezintă spectacole de improvizaţie ce merg, în fiecare seară, de la bine-cunoscut până la absolut incredibil.

Un articol de Petre Ivan|19 septembrie 2015

Joi, în prima zi de Festival, spectacolul “The Bat” are loc pe întuneric, provocând spectatorii să îl „vadă” cu toate simţurile.

Sâmbătă, actorul Ştefan Huluba va improviza şase personaje diferite interpretând pe rând detectivul, criminalul şi suspecţii, în solo show-ul său „…ish”.

Iar duminică, în închiderea Festivalului, va avea loc un spectacol unic, ce reuneşte pentru prima dată şase improvizatori din SUA, Belgia, Israel, Irlanda şi Finlanda, „The Secret Show”.

Cei şase invitați ai acestei ediții vor susţine şi o serie de ateliere de improvizaţie deschise atât profesioniştilor cât şi publicului larg.

Tim Orr improvizează din 1988 în San Francisco şi a predat improvizaţie, printre altele, la Stanford University. Inbal Lori a absolvit Colegiul de Artă Teatrală din Ierusalim şi a fondat şcoala de improvizaţie Impro TLV.

Trent Pancy este fondatorul şi directorul artistic al Festivalului Internațional de improvizație din Finlanda. Orla McGovern predă improvizaţie şi storytelling în întreaga lume.

Dona Ursu este româncă, dar, fiind stabilită la Bruxelles, joaca in mai multe trupe din Belgia si Olanda. Niceol Blue, muzician cu rădăcini folk, îi va acompania la… laptop.

Pentru cei care doresc să afle răspunsul la întrebări precum „care a fost cel mai mare public la care aţi jucat?” sau „e important să fii actor ca să fii improvizator?” invitaţii noştri de pe meleaguri străine vor discuta cu Monica Anastase, directoarea artistică a Festivalului, sâmbătă de la ora 16.30 la sala Media a Teatrului Naţional Bucureşti.

Programul celei de-a treia ediții IMPRO poate fi accesat aici.

Biletele și abonamentele valabile în perioada 24-27 septembrie s-au pus în vânzare și pot fi achiziționate de pe www.bilet.ro și de la casa de bilete a TNB.

IMPRO este organizat de Asociația Tam-Tam și finanțat de ARCUB în cadrul Programului cultural „Ești București” 2015 (Centrul Cultural de proiecte al Primăriei Municipiului Bucureşti)

Foto: teatru de improvizatie pe intuneric – tnb.ro

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.