Începe Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-festivalul-dramaturgiei-romanesti-contemporane/

A doua ediţie a Festivalului Dramaturgiei Româneşti Contemporane (5-11 noiembrie) reuneşte 12 spectacole din 9 teatre din Bucureşti şi din ţară: Teatrul de Comedie,  Teatrul ACT, Teatrul Mic (cu premiera oficială a spectacolului Scrisori de pe front în regia lui Vlad Massaci), Teatrul Nottara, Teatrul Naţional „Marin Sorescu” (Craiova), Teatrul „Sică Alexandrescu” (Braşov), Teatrul Municipal „Matei Vişniec” (Suceava), Teatrul „Tudor Vianu” (Giurgiu) şi nu în ultimul rând spectacolele Teatrului Dramaturgilor Români.

Un articol de Petre Ivan|29 octombrie 2018

Primăria Capitalei, prin Teatrul Dramaturgilor Români organizează în perioada 5-11 noiembrie 2018 Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane, ediția II.

La Festival participă spectacole cu piese românești contemporane ale unor teatre profesioniste naționale, municipale sau companii teatrale private.

Spectacolele care au avut premiera în stagiunea 2017-2018 vor intra în secțiunea concurs, juriul din această ediție fiind alcătuit din: George Mihăiță, Horia Gârbea, Ioan Cristescu, Radu Herjeu, Carmen Dominte. Premiile se vor acorda pentru: Cel mai bun spectacol, Cea mai bună regie, Cel mai bun actor, Cea mai bună actriță.

În ediția de anul acesta a Festivalului, Teatrul Dramaturgilor Români propune publicului două evenimente culturale surprinzătoare: Conferința „100 de ani de teatru românesc” moderată de directorul Muzeului Național al Literaturii Române, domnul Ioan Cristescu și concertul de lansare „Theatre Music Collection – Memorabilia” susținut de Alifantis & FragileBand.

În cadrul Festivalului Dramaturgiei Românești Contemporane există și secțiunea dramaturgie. Tema pentru competiție a fost Povești de dragoste iar juriul pentru această secțiune (Lucia Verona, Horia Gârbea, Ioan Cristescu) va alege cea mai bună piesă care va fi premiată în cadrul Galei din 11 noiembrie 2018, ora 19.00.

Foto: Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane – facebook

30
/12
/15

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului“. Evenimentul îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe și invitații săi.

30
/12
/15

Mihaela Drăgan (29 de ani), romă, actriță, feministă. A cunoscut, în anii din urmă, succesul în teatrul independent românesc, cu spectacole precum “Del Duma”, “La Harneală” sau “Gadjo Dildo”. Dar cine este, de fapt, Mihaela Drăgan? De unde vine? Și, mai ales, încotro se îndreaptă?

28
/12
/15

Topul celor mai bune filme ale anului este împărţit în două. Un clasament include 10 lungmetraje relevante lansate în cinematografe şi prezentate în premieră în România în 2015. Iar celălalt conţine alte 10 titluri îndrăzneţe proiectate exclusiv în festivaluri din ţară.

28
/12
/15

Casa de producție TVR propune să încheie anul cu un film special – „Aerisirea”, regizat de Silviu Jicman, după un text de Iosif Naghiu, cu Mircea Diaconu, Dan Condurache, Șerban Ionescu, Petrică Nicolae, a cărui acțiune este plasată în 13 iunie 1990. Va fi difuzat azi, 28 decembrie, ora 20 :10, la TVR 2.

23
/12
/15

Revista Forbes a publicat obișnuitul său top 10 al celor mai rentabile vedete de la Hollywood, care în 2015 conține pe primele cinci poziții numele a patru actrițe. Mai slab plătite decât colegii lor bărbați, actrițele se dovedesc mai rentabile pentru producătorii de film.

23
/12
/15

Cu câteva zile înainte de marea sărbătoare creștină, am văzut cel mai frumos sincer şi curat spectacol de Crăciun adresat copiilor şi părinţilor, la ARCUB, sala Gabroveni, pus în scenă sub umbrela Companiei Passe-Partout Dan Puric, „Minunea unui copil – spectacol de Crăciun”, în regia Alexandrei Neacșu, într-o sală plină cu pitici, mămici, bunici, tătici.