Începe Festivalul European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-festivalul-european-al-spectacolului-timisoara-festival-al-dramaturgiei-romanesti/

Festivalul European al Spectacolului Timişoara – Festival al Dramaturgiei Româneşti (FEST-FDR), ediţia a XX-a, se derulează la Timişoara, între 15-22 aprilie şi 6-13 iunie.

Un articol de Petre Ivan|15 aprilie 2015

Începe Festivalul European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești  / Evenimentul, organizat de Teatrul Național din Timișoara cu sprijinul Ministerului Culturii, al Primăriei Municipiului și Consiliului Local Timișoara, va aduce în prima parte 13 spectacole selectate de teatrologul Oana Borș.

Secțiunea FDR se deschide cu spectacolul Teatrului „Tomcsa Sandor” din Odorheiul Secuiesc, „Viața-i mai frumoasă după ce mori”, pus în scenă de Mihai Măniuțiu, programat miercuri, 15 aprilie, de la ora 19.30, în Sala Mare a Teatrului Național din Timișoara.

„Spectacolul e și o glumă, și o provocare, și o meditație, și o întrebare plină de tulburare. Și nu caută să ne dea un răspuns, ci ne prezintă, simplu, o lume imaginară a morților, una din multiplele posibile, în cheia ‘cabaretul metafizic’. (…)”, se arată în descrierea spectacolului.

Ce de-al doilea spectacol al serii este „Organic” de Saviana Stănescu, în regia lui Andrei Măjeri, producție a Teatrului Național din Capitală, care va începe la ora 21,00, în Sala 2, o producție care „aduce în fața publicului în subiect acut, desprins din știrile zilnice și spune o poveste ruptă din realitate”.

Prima parte a FEST-FDR se încheie cu un concert extraordinar Subcarpați + Orchestra care va avea loc pe scena mare a TNTm, de la ora 21,00, pe 22 aprilie.

Foto: Festivalul European al Spectacolului  Timișoara – tntimisoara.com

05
/01
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a ansamblului Operei Naționale București, asta după ce reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către public, fiind sold-out.

05
/01
/24

Luna iubirii începe la Sala Dalles în acorduri romantice, cu Chansons D’Amour: cele mai vibrante poveşti de dragoste şi momentele de maximă intensitate sentimentală din lirica universală şi din repertoriul pop-opera vor fi celebrate în acest eveniment în care se contopesc rafinamentul, pasiunea şi emoţia.

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.

28
/12
/23

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix va avea loc la Iași în perioada 18 - 25 februarie 2024. Primele bilete și abonamente au fost puse în vânzare online. Conceptul dedicat „descoperirii dorinței” va domina Classix Festival 2024 în 8 capitole distincte, asociate fiecărui concert și spațiu.

22
/12
/23

Oana Predescu, actrița Teatrului Excelsior din București, vorbește despre joacă, muzică și uitare, despre fascinație și anxietate, într-un interviu sub formă de alfabet.

22
/12
/23

„Mamma Mia!”, un spectacol de divertisment de calitate marca Musicals.ro, care rivalizează cu marile producții din Occident, o va readuc pe scena Sălii Palatului pe Loredana în rolul principal, Donna Sheridan, alături de alți artiști consacrați, care urmează să fie anunțați în curând.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?