Începe Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București – B-FIT in the Street!
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-festivalul-international-de-teatru-de-strada-bucuresti-b-fit-in-the-street-3/

Între 12 şi 14 iulie,  200 de artişti internaţionali vin la Bucureşti pentru trei zile de festival, cu 17 spectacole şi peste 60 de reprezentaţii în zone cheie din capitală. Din agenda festivalului fac parte spectacole premiate, numere interactive, ateliere pentru copii, acrobaţii, jonglerii, parada B-FIT in the Street!, reprezentaţii de dans contemporan şi, în premieră, demonstraţii de freerunning pe acoperişurile Bucureştiului. Intrarea este liberă.

Un articol de Petre Ivan|11 iulie 2019

Deschiderea oficială a festivalului are loc vineri, 12 iulie, de la ora 19.00, în Piața Universității,  care pe parcursul celor trei zile de festival va găzdui reprezentații de samba, de muzică scoțiană și de fanfară, numere de acrobație ale stegarilor italieni, dar și artiști pe catalige, spectacole mobile cu personaje fantastice și spectacole de dans contemporan combinat cu elemente de circ, dar și Mascota B-Fit in the Street!.

Spectacolul „Punctul Zero / Zéro Degré” (creat special pentru festivalul de la București) a fost reprogramat pentru ziua de sâmbătă, 13 iulie, de la ora 19.00, tot în Piața „George Enescu”.

„Punctul Zero / Zéro Degré” este una dintre premierele cele mai așteptate ale ediției și este adus la București de compania franceză La Fabrique Royale. După premiera din 13 iulie, „Punctul Zero / Zéro Degré” este programat cu o ultimă reprezentație duminică, 14 iulie, în închiderea Sezonului România-Franța 2019.

Artiștii de free-running se vor deplasa, de pe un acoperiș pe altul, sfidând gravitația cu o abilitate fizică și precizie milimetrică impresionante, pe un traseu spectaculos, care începe din Piața „George Enescu”, continuă cu Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, clădirea Academiei Center, Grand Hotel Continental, Hotel Novotel, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, Hotel Ramada și Teatrul Odeon.

„Free-running-ul te conectează la spiritul de joacă din copilărie. Pentru noi, este modalitatea cea mai ofertantă de a te juca în oraș, cu orașul respectiv. Arhitectura este materia primă a spectacolului. «Punctul zero» este o modalitate de a-i face pe spectatori să se uite altfel la orașul lor, să privească mediul înconjurător din alte unghiuri decât o fac în mod normal. Ne place să stimulăm publicul, să provocăm reacții. Lucrăm direct pe teren pentru a crea ceva unic, un spectacol aparte, care nu va mai exista nicăieri în lume în afară de București.” (Franklin Roulot, director La Fabrique Royale)

Un alt moment important al festivalului este, așa cum v-am obișnuit în fiecare an, PARADA B-Fit in the Street!, care pornește sâmbătă (13 iulie), de la ora 21:00, tot din Piața „George Enescu”.

Înainte de marea paradă, Piața „George Enescu” găzduiește, în premieră, Ateliere de confecționat măști cu artiștii Școlii de la Piscu.

Începând cu ora 18:00, publicul este invitat să se pregătească de marea paradă B-FIT in the Street! cu un atelier de confecționat măști.

Meșterii Școlii de la Piscu vin în Piața „George Enescu” pentru a-i ajuta pe copii și adulți prezenți la festival să intre în atmosfera festivă de paradă, confecționând măști multicolore, în diferite forme. Publicul este invitat apoi să se alăture artiștilor B-FIT in the Street!, care vor porni în parada festivalului.

În paralel cu atelierele pentru copii, publicul va putea asista în Piața „George Enescu” la două reprezentații ale spectacolului de dans contemporan „Captiv” din Marea Britanie.

Artiștii români de la Teatrul Masca vor fi și ei prezenți în Piață cu spectacolul de statui vivante „Istoria dansului”.

De la ora 21:00, artiștii celei de-a unsprezecea ediții a festivalului se adună de pe străzile Bucureștiului pentru parada Festivalului Internațional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street! 2019. 

Aruncători de steaguri, cimpoieri, toboșari și trompetiști, acrobați, artiști pe catalige, dansatori și personaje fantastice pleacă în ritmuri de muzică din Piața George Enescu și străbat centrul orașului via Calea Victoriei și Bulevardul Regina Elisabeta.

Parada festivalului se oprește în Piața Universității unde francezii de la compania Remue Ménage încheie seara cu spectacolul de dans, muzică și acrobație „Păsările Flamingo”.

Locația centrală pe parcursul celor trei zile de festival este Piața Universității care va găzdui reprezentații de samba, de muzică scoțiană și de fanfară, numere de acrobație ale stegarilor italieni, dar și artiști pe catalige, spectacole mobile cu personaje fantastice și spectacole de dans contemporan combinat cu elemente de circ, dar și Mascota B-Fit in the Street!.

Piața Revoluției, Piațeta Teatrului Odeon și locațiile din Centrul istoric (Piața Roma, Piața „Sfântul Anton”, străzile Lipscani și Gabroveni) completează harta ediției cu spectacole din Italia, Belgia, Franța, Olanda și România, în fiecare zi din festival.

Ultima zi de festival marchează și finalul Sezonului România-Franța duminică, 14 iulie, cu un program eclectic de spectacole de teatru de stradă în cele nouă locații cheie din București.

Artiștii francezi de free-running vor avea o ultimă reprezentație a spectacolului „Punctul Zero / Zéro Degré” pe Calea Victoriei, iar acrobații renumitei companii franceze Remue Ménage vor încheia programul cu două spectacole ce se vor întâmpla concomitent în Piața Universității (spectacolul „Păsările Flamingo”) și în Centrul istoric, pe strada Lipscani (spectacolul „Jucăriile”).

******

Restricții rutiere:

Vineri, 12 iulie, traficul va fi restricționat pe Calea Victoriei (si stradutele adiacente) de la Piața „George Enescu”,  până la Piațeta Teatrului Odeon, de la 18:30 la 20:30.

Sven Roelants, Marcel Cyclette. Foto: Totaal Theater

Sambata, 13 iulie, traficul va fi restricționat pe Calea Victoriei (tronsonul de la Piața „George Enescu” la Bd. Regina Elisabeta) și pe Bd. Regina Elisabeta, de la Str. Ion Brezoianu la Piața Universității, de la 20:30 la 22:00.

Duminica, 14 iulie, traficul va fi restricționat pe Calea Victoriei (si stradutele adiacente) de la Piața „George Enescu” până la Piațeta Teatrului Odeon, de la 18:30 la 20:30.

Intrarea este liberă.

Programul complet: www.fitsb.ro @ www.arcub.ro

Urmăriți-ne pe Facebook

https://www.facebook.com/BFITintheStreet/

Eveniment Facebook

https://www.facebook.com/events/2289672481307513/

#bucurestidinpovesti

Evenimentul face parte din programul Sezonul România – Franța

Foto: Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street – facebook

07
/07
/15

Corurile reunite Cantus Mundi din Ucraina, Republica Moldova și România au cântat împreună sub bagheta Annei Ungureanu, dirijorul Corului Naţional de Cameră Madrigal - Marin Constantin, pe scenele ieșene, marcând inaugurarea secțiunii de concurs Cantus Mundi din cadrul Festivalului – Concurs Coral Internațional pentru Tineret "Gavriil Musicescu", ediția a III-a, desfășurată pe 4 iulie la Casa de Cultură a Studenților, Sala Gaudeamus.

05
/07
/15

Ediția cu numărul 3 a festivalului timișorean de jazz, JazzTM, a început în forță. De la artiști locali, până la nume mari din industrie, toți au oferit publicului un spectacol pe cinste.

01
/07
/15

CORUL DE COPII RADIO, ce aniversează anul acesta 70 de ani de la înfiinţare, un ambasador artistic al României peste hotare, participă ca invitat special pe 4 şi 5 iulie la IAŞI, la a III-a ediţie a Festivalului Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu”, în cadrul căruia s-a organizat şi Concursul Internaţional Coral „Cantus Mundi”.

01
/07
/15

Peste două zile începe cea de-a treia editie a festivalului JAZZ™ (3-5 iulie), care aduce in piata Victoriei din Timisoara nume importante din jazzul mondial si artisti romani de referinta. 

30
/06
/15

Nume sonore din 7 țãri: Bruno Canino și Luisa Sello (Italia), Vladimir Mendelssohn (Olanda), Takashi Shimizu și Tetsuro Miyoshi (Japonia), Dominique De Williencourt, Michel și Nicolas Bourdoncle (Franța), Mario Hossen (Bulgaria), Horia Văcărescu (Anglia), Anton Niculescu, Andrei Licareț, Ana-Maria Marian și Marian Movileanu (România) vor participa, în perioada 9-12 iulie 2015, la Teatrul Odeon, la prima ediție a Festivalului Internațional "Marile serate muzicale ale Bucureștiului".

29
/06
/15

În această seară, de la ora 18.00, la Sala Radio, sub bagheta tânărului dirijor GABRIEL BEBEŞELEA, va avea loc un concertul special. Repertoriul inedit va cuprinde ritmuri exotice şi „parfum” de vară, o „reţetă” perfectă pentru o plăcută seară muzicală estivală avându-l ca solist pe binecunoscutul violoncelist RĂZVAN SUMA. Accesul pentru elevi şi studenţi la acest eveniment este gratuit.

29
/06
/15

În vârstă de 74 de ani, tenorul spaniol Placido Domingo va oferi, în încheierea stagiunii de la Teatro Real din Madrid, un mic concert în locul reprezentației prevăzute cu opera Gianni Schicchi, de Giacomo Puccini. Domingo a mărturisit că este extrem de marcat de moartea surorii sale şi nu este în stare că joace în acest spectacol.

25
/06
/15

Angela Gheorghiu a deschis marţi seara seria spectacolelor cu “Adriana Lecouvreur” la Opera National de Paris cu un succes de public strălucit. Celebra soprană, în jurul căreia s-a construit, de altfel, întreaga producţie a regizorului David McVicar, a readus în Franţa partitura lui Francesco Cilea, prezentată mai rar pe scenele pariziene, cu toate că are la bază povestea pasionantă a unei eroine franceze.

25
/06
/15

În mai puțin de zece zile începe a treia ediție a festivalului Jazz TM, care aduce în piața Victoriei din Timișoara nume importante din jazzul mondial și artiști români de referință. Diversitatea, multiculturalitatea și jazzul se pregătesc să încânte mii de oameni în perioada 3-5 iulie.

25
/06
/15

"Nu sunt niciodată mulţumit de ceva. Sunt un perfecţionist; este o parte din mine." - Michael Jackson. În urmă cu 6 ani, pe 25 iunie 2009, cu mai puţin de o lună înaintea mult-aşteptatului turneu de revenire, se stingea din viaţă "Regele muzicii pop", considerat cel mai de succes artist din toate timpurile.

24
/06
/15

Filarmonica « George Enescu » anunţă un nou concert al trio-ului PRO ARTE alcătuit din Anda Petrovici – vioară, Marin Cazacu – violoncel şi Nicolae Licareţ- pian. Ca de fiecare dată, muzicienii alătură în programele lor lucrări de referinţă din istoria genului semnate Haydn, Beethoven şi Schubert la care adaugă acum şi o partitură enesciană mai puţin cunoscută.