Instalația de artă și inteligență artificială „Fii un tablou viu” poate fi vizitată gratuit la Muzeul Copiilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/instalatia-de-arta-si-inteligenta-artificiala-fii-un-tablou-viu-dezvoltata-de-one-night-gallery-poate-fi-vizitata-gratuit-la-muzeul-copiilor/

One Night Gallery, prima galerie de new media art din România, aduce la noul Muzeu al Copiilor instalaţia interactivă de artă şi inteligenţă artificială „Fii un tablou viu”, în cadrul unui proiect realizat de Centrul Cultural Expo Arte.

Un articol de Liliana Matei|2 septembrie 2020

Instalația, ce va permite publicului să se transpună în lucrările a trei ilustratori români, va putea fi vizitată gratuit, până la finalul anului 2020, de marți și până duminică, între orele 10:00 – 18:00, la Muzeul situat în București, pe Bulevardul Decebal nr. 11.

Prin intermediul tehnologiei, vizitatorii pot face parte din operele artiștilor

Instalația, folosindu-se de o soluție dezvoltată in-house de One Night Gallery, care are la bază tehnica de deep learning și rețele neuronale, propune publicului un transfer de stil artistic live. Utilizând în timp real inteligența artificială (IA), sistemul analizează mai multe lucrări ale ilustratorilor Ana Bănică, Alina Marinescu și Sebastian Pren apoi distinge și memorează trăsături ce țin de stilul artistic al lucrării, cum ar fi culorile și formele, dar și tușe și accente mai puțin evidente.

Ulterior, folosește aceste elemente prelucrate anterior de IA pentru a genera noi imagini și filmări, iar vizitatorii sunt transpuși stilistic în una dintre lucrările ilustratorilor, în timp ce își fac fotografii și se filmează în fața instalației interactive.

Această instalație a fost expusă și în cadrul RADAR Kids, traseu educativ de instalații care îmbină arta și tehnologia dedicat copiilor, parte din prima ediție a festivalului de new media art RADAR.

Orar de vizitare

Muzeul Copiilor este situat în Bulevardul Decebal nr. 11, Bloc S14, parter și mezanin, sector 3, București și poate fi vizitat de marți până duminică în intervalul 10.00-18.00, iar locurile pot fi rezervate online pe site-ul Proedus. Până la finalul anului 2020, intrarea va fi gratuită, cu respectarea programărilor și rezervărilor.

Pentru siguranța vizitatorilor și angajaților Muzeului Copiilor, se vor realiza igienizări și dezinfectări periodice, se vor asigura atât angajaților cât și vizitatorilor substanțe dezinfectante, măști și mănuși.

De asemenea, spațiul muzeal este dotat cu peste 40 de lămpi de sterilizare, purificare și ozonificare a aerului, care funcționează periodic și care sunt amplasate în zonele de vizitare.

Muzeul Copiilor își propune să devină un centru educațional pentru copii și este structurat pe secțiuni tematice în care sunt organizate expoziții interactive dar și diverse evenimente culturale, lecții deschise sau întâlniri cu artiști.

Proiectul îşi propune să constituie şi să dezvolte un spațiu educativ, creativ şi inovativ, care să ofere copiilor acces la resurse culturale și educative (spații expoziționale, ateliere, laboratoare, spații de experiment) și în care aceştia îşi pot exersa talentul şi creativitatea sau îşi pot petrece timpul liber într-un mod util și distractiv, în acelaşi timp.

 

30
/05
/23

Cele 10 documentare din programul primei ediții LYNX Festival sunt deja sold-out, cu două zile înainte de începerea evenimentului. În perioada 1 – 5 iunie, la Brașov, pasionații de film și natură se vor putea delecta cu un program complex și complet de proiecții, vernisaje și expoziții de fotografie, activități în natură, masterclass-uri cu invitați internaționali, întâlniri cu artiști locali și reprezentanți ai ONG-urilor de mediu și alte evenimente-surpriză.

30
/05
/23

Muzeul Național de Artă al României este gazda unui nou eveniment „Întâlnire la muzeu”, marți 30 mai 2023, de la ora 18:00, în Sala Auditorium, strada Știrbei Vodă nr. 1. Invitații lui Călin Stegerean sunt Bernard Blistène și Ami Barak, personalități de prestigiu ale artei contemporane.