„Instruirea interactivă” în colecţia „Ghidul profesorului”, nou proiect editorial al Polirom
https://www.ziarulmetropolis.ro/instruirea-interactiva-in-colectia-ghidul-profesorului-nou-proiect-editorial-al-polirom/

Editura Polirom anunţă lansarea pe piaţă, săptămâna aceasta, a volumului „Instruirea interactivă”, de prof. univ. dr. Muşata-Dacia Bocoş, apărut şi în ediţie digitală, în colecţia „Ghidul profesorului”, un nou proiect editorial, dedicat cadrelor didactice care predau la toate nivelurile de învăţământ, studenţilor, formatorilor şi teoreticienilor din domeniul ştiinţelor educaţiei.   Potrivit unui comunicat transmis vineri […]

Un articol de Andrada Văsii|1 februarie 2013

Editura Polirom anunţă lansarea pe piaţă, săptămâna aceasta, a volumului „Instruirea interactivă”, de prof. univ. dr. Muşata-Dacia Bocoş, apărut şi în ediţie digitală, în colecţia „Ghidul profesorului”, un nou proiect editorial, dedicat cadrelor didactice care predau la toate nivelurile de învăţământ, studenţilor, formatorilor şi teoreticienilor din domeniul ştiinţelor educaţiei.

 

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Ana-Maria Tabarcă, redactor de promovare al Editurilor Polirom şi Cartea Românească, volumul oferă repere teoretice şi aplicative uşor de preluat, de adaptat şi de utilizat în practicile participative, prezentând elemente operaţionale de pedagogie activă şi interactivă, designuri curriculare activizante, comentarii şi sugestii didactice.

Noua colecţie „Ghidul profesorului”, coordonată de Ion-Ovidiu Pânişoară, le oferă cadrelor didactice o perspectivă nouă şi aplicativă asupra unor teme mai noi sau clasice din ştiinţele educaţiei: de la curriculum la managementul clasei, de la comunicarea educaţională la metodele de evaluare, de la principiile didactice la managementul conflictelor şi gestionarea violenţei şcolare, de la fundamentele pedagogiei la leadership educaţional şi inteligenţă emoţională în sala de clasă.

Muşata-Dacia Bocoş este profesor univ. dr. la Departamentul de Ştiinţe ale Educaţiei, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi coordonator de doctorat în domeniul ‘Ştiinţe ale educaţiei’.

Principalele domenii de activitate ştiinţifică ale prof. Bocoş sunt didactica generală, teoria curriculumului, managementul curricular, didactica disciplinelor pedagogice, cercetarea pedagogică.

Sursa: Agerpres

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă