„Între acte“, de Radu Beligan – cel mai bine vândut titlu al Grupului Editorial ALL la Bookfest
https://www.ziarulmetropolis.ro/intre-acte-de-radu-beligan-cel-mai-bine-vandut-titlu-al-grupului-editorial-all-la-salonul-international-de-carte-bookfest/

Cartea de însemnări „Între acte“ a maestrului Radu Beligan s-a vândut în 1.500 de exemplare la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, fiind cel mai bine vândut titlu al Grupului Editorial ALL la acest târg.

Un articol de Andrada Văsii|4 iunie 2013

Cartea de însemnări „Între acte“ a maestrului Radu Beligan s-a vândut în 1.500 de exemplare la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, fiind cel mai bine vândut titlu al Grupului Editorial ALL la acest târg.

Doar în ziua lansării cărţii „Între acte“ în prezenţa autorului Radu Beligan s-au vândut 700 de exemplare.

Pe locul al doilea în topul vânzărilor se află „O poveste cu Horaţiu“, de Doina Papp, o carte despre viaţa unui alt actor foarte îndrăgit de public: Horaţiu Mălăele.  Ca valoare, după cartea maestrului Radu Beligan, locul al doilea este ocupat de „Agenda Medicală Merck. Medicul Casei“ – cel mai bun medic la tine acasă. Oricând.

Volumul vânzărilor a fost aproximativ acelaşi cu cel de anul trecut. Ne aşteptam ca „Între acte“, de Radu Beligan. să ocupe primul loc în top, este cartea cu care ne mândrim cel mai mult la acest târg. Este micul nostru semn de respect pe care, ca editură, îl aducem acestui colos al teatrului românesc.

Mario De Mezzo,
CEO Grupul Editorial ALL

Topul vânzărilor se continuă cu romanul „Dacă citeşti asta însemnă că am murit“, de Andrew Nicoll, publicat în colecţia Strada Ficțiunii Contemporan , „Convorbiri cu Alex. Ştefănescu“, de Ioana Revnic şi  „Garsoniera din pădurea de macarale“, de Dan Chişu.

Alte tiluri de success au fost: „Ali şi Nino“, de Kurban Said, „Istoria universală“, vol I –Preistoria şi Antichitatea şi vol II – Evul Mediu. America precolumbiană şi hispanică, „Frați de cruce“, de Ingvar Ambjørnsen şi seria de cărticele educative pentru copii „Pixi“.

După o pauză de opt ani, de când a avut premiera cu „Egoistul“, Radu Beligan va reveni pe scenă într-un nou rol, la Teatrul Metropolis din Bucureşti, în această toamnă, în 2013.

El va juca într-o piesă românească, modernă, scrisă de Mona Radu, „Lecţia de violoncel“. Felix Alexa va regiza un spectacol după această piesă, în care vor mai juca Lamia Beligan, fiica lui Radu Beligan, Marius Manole şi Rodica Ionescu.

Foto credit: Editura All (Facebook)

22
/01
/23

Apariţia în română, pe final de 2022, la Editura Tracus Arte, a două cărţi de Pier Paolo Pasolini - una de poezii şi alta cu texte despre literatură şi artă - a tulburat puţin apatia cu care a fost marcat la noi centenarul acestui mare cineast şi scriitor.

16
/01
/23

Tatiana Ernuțeanu, poetă, eseistă și publicistă, a publicat recent volumul „Buletin de știri blues“, la Editura Tracus Arte (2022) și volumul „Carne, visuri si oase triste uitate în Hydra“, Editura Eikon (2020). Scrie pentru revistele Forbes Life și Psychologies.

11
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, duminică, 15 ianuarie 2023, de la ora 16.00, la Seneca Anticafe (str. Arhitect Ion Mincu 1), va avea loc o întâlnire cu tema „Presa culturală: schițe pentru un viitor posibil” – dialog pornind de la cel mai recent număr al revistei Lettre Internationale. Dezbaterea este organizată de ICR prin Centrul Național al Cărții.

10
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național de Artă al României (MNAR) vă invită duminică, 15 ianuarie 2023, între orele 11.00 - 13.00, la un eveniment dedicat legăturii dintre cultura scrisă și artele vizuale.

22
/12
/22

Luna aceasta, în cadrul colecției Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M a apărut ediția în limba română a unei cărți mult-așteptate: „Infinitul într-o trestie” de Irene Vallejo, cartea de eseu care, acum doi ani, a ținut primele pagini ale ziarelor de cultură din Spania, fiind recompensată cu două dintre cele mai importante distincții: Premiul Național pentru Eseu și Premiului Ojo Crítico. Ulterior, cartea lui Irene Vallejo a cucerit spațiul cultural internațional, fiind în curs de traducere în peste 30 de limbi.

20
/12
/22

Miercuri, 21 decembrie, de la ora 19.30, Editura Humanitas vă invită în Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o discuție despre volumul „Societatea digitală. Stăpâni, cetățeni sau sclavi?", în care Răzvan Rughiniș, profesor la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnice din București, unde predă cursuri de securitate cibernetică, internetul lucrurilor și protecția vieții private, cercetător și unul dintre inițiatorii programului Innovation Labs, analizează problemele și potențialul structurilor digitale care fac din ce în ce mai mult parte din viețile noastre.