Iubitafizica, un spectacol cu păpuşi pentru oameni mari, la Godot Cafe Teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/iubitafizica-un-spectacol-cu-papusi-pentru-oameni-mari-la-godot-cafe-teatru/

Joi, 11 septembrie, de la ora 19, la Godot Cafe Teatru, pasionaţii de teatru pot vedea spectacolul Iubitafizica, după cartea scrisă de Iulian Tănase.

Un articol de Petre Ivan|10 septembrie 2014

Produs în primăvara anului 2014 exclusiv prin crowdfunding, Iubitafizica oglindește imaginația personajului principal, un bărbat care își imaginează femeia perfectă în chipul a cinci femei diferite, care, astfel, o alcătuiesc.

Iubitafizica este știința iubirilor imaginare, iar iubitafizicienii sunt cei care dau formă și viață gândurilor bărbatului a cărui voce ceează jocuri de cuvinte pe fundal. Acesta este Iulian Tănase, autorul cărții, iar spectacolul este unul pentru oameni mari cu păpuși în mărime naturală.

„Iubitafizica este ştiinţa iubirilor imaginare. Toate iubirile şi iubitele imaginare sunt excepţii ce se supun, în tăcere, iubitafizicii. Adevărul care contează pentru iubitafizică este cel inventat, adevărul închipuit, adevărul visat, adevărul din flori.” – Iulian Tănase

Cartea poate fi achizitionata de la fata locului sau de pe site-ul editurii Herg Benet

Iubitafizica – INFO

Joi 11.09.2014

Regia: Cristina Andreea Ion

Distribuția: Cristina Andreea Ion, Petru Stratulat, Adina Hotinceanu, George Sfîrăială

Cu participarea: Iulian Tănase, Andreea Caus, Ileana Andrei, Călin Prodea

Costume de Story about Mimi

Durata: 60 min

Preț bilet: 30 lei

Foto: IubitafizicaLightwave Theatre Company

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

12
/11
/23

Un spectacol care ar trebui prezentat în fața cât mai multor tineri și care vorbește despre probleme extrem de actuale, prezente într-o formă sau alta cam în toate școlile din România în acest moment...

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.