Iv cel Naiv trece de la poezie la roman
https://www.ziarulmetropolis.ro/iv-cel-naiv-trece-de-la-poezie-la-roman/

Anul 2021 a început pentru cu o dublă premieră: cunoscutul scriitor Iv cel Naiv se alătură listei de autori români a editurii şi va publica primul său roman, anunţă Editura Trei. Cartea va fi disponibilă în librării la sfârşitul lunii februarie.

Un articol de Liliana Matei|18 ianuarie 2021

Iv cel Naiv a publicat până în prezent șase volume de poezie, vândute în peste 25 000 de exemplare.

„Nu există bucurie mai mare decât aceea de a lucra alături de acest autor minunat care a decis să se alăture echipei noastre editoriale. Inspirată și inedită, proza lui Iv cel Naiv cucerește inima cititorului, smulgându-l din rutină, ajutându-l să scoată la lumină o voce interioară pe care uitase că o are și aducându-i un zâmbet larg pe față. Dacă lectura ne ajută să descoperim un al șaselea simț prin care putem înțelege mai bine lumea – iar eu sunt convinsă că acesta este rostul cărților – atunci scriitura lui Iv cel Naiv reușește din plin să facă acest lucru. Veselă, sprințară și irezistibilă, ea va cuceri inimile cititorilor români, ținându-i cu sufletul la gură și oferindu-le o plăcere pe care nici măcar grijile pandemiei nu o pot diminua”, a declarat Magdalena Mărculescu, Director Editorial Grupul Editorial TREI.

„Prins între meseria de tată și cea de copywriter, undeva printre călătoriile pe cele cinci continente și gătitul cu zeci de condimente, am realizat, la un moment dat ca ceea ce vreau sa fac în viața asta e să scriu. Să scriu cărți și să pot trăi din asta. Un vis frumos pentru orice scriitor contemporan român. Un vis pe care, oricât de bine aș scrie, nu aș putea niciodată să mi-l împlinesc singur. Pentru a reuși să trăiești din scris nu a fost niciodată și nu e nici acum, suficient să scrii. Așa că am decis să caut un partener în acest drum al deveniri mele ca scriitor. Am ales Editura TREI și sper ca împreună să reușim să facem din unu și unu trei, așa cum cred că e bine să se întâmple în orice parteneriat”, spune Iv cel Naiv.

11
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, duminică, 15 ianuarie 2023, de la ora 16.00, la Seneca Anticafe (str. Arhitect Ion Mincu 1), va avea loc o întâlnire cu tema „Presa culturală: schițe pentru un viitor posibil” – dialog pornind de la cel mai recent număr al revistei Lettre Internationale. Dezbaterea este organizată de ICR prin Centrul Național al Cărții.

10
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național de Artă al României (MNAR) vă invită duminică, 15 ianuarie 2023, între orele 11.00 - 13.00, la un eveniment dedicat legăturii dintre cultura scrisă și artele vizuale.

22
/12
/22

Luna aceasta, în cadrul colecției Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M a apărut ediția în limba română a unei cărți mult-așteptate: „Infinitul într-o trestie” de Irene Vallejo, cartea de eseu care, acum doi ani, a ținut primele pagini ale ziarelor de cultură din Spania, fiind recompensată cu două dintre cele mai importante distincții: Premiul Național pentru Eseu și Premiului Ojo Crítico. Ulterior, cartea lui Irene Vallejo a cucerit spațiul cultural internațional, fiind în curs de traducere în peste 30 de limbi.

20
/12
/22

Miercuri, 21 decembrie, de la ora 19.30, Editura Humanitas vă invită în Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o discuție despre volumul „Societatea digitală. Stăpâni, cetățeni sau sclavi?", în care Răzvan Rughiniș, profesor la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnice din București, unde predă cursuri de securitate cibernetică, internetul lucrurilor și protecția vieții private, cercetător și unul dintre inițiatorii programului Innovation Labs, analizează problemele și potențialul structurilor digitale care fac din ce în ce mai mult parte din viețile noastre.

19
/12
/22

În cartea sa „Hoții de atenție. De ce nu te poți concentra”, jurnalistul Johann Hari a adunat experiență din 50.000 de kilometri parcurși pentru a sta de vorbă cu nu mai puțin de 250 de experți care studiază consecințele pierderii atenției și concentrării, ea a declarat că, potrivit studiilor sale, acum „suntem mai predispuși să scanăm și să trecem cu ușurință mai departe atunci când citim pe ecrane – ne trecem privirea rapid peste informații pentru a extrage ce avem nevoie".

18
/12
/22

Ziarul Metropolis vă oferă un fragment din romanul „Lecții de chimie” de Bonnie Garmus, apărut recent și în limba română, la Editura Nemira. Bestseller The New York Times, cartea a fost nominalizată pentru Waterstones Debut Fiction Prize și este în curs de ecranizare ca serial Apple TV, cu Brie Larson în rolul principal.

15
/12
/22

Pentru că unele dintre cele mai inspirate cadouri sunt cărțile, vă prezentăm o selecție de titluri noi, de la Grupul Editorial Trei, numai bune de pus sub bradul de Crăciun. Veți regăsi printre acestea volume ca „Pasiune simplă. Confesiunea adolescentei” de Annie Ernaux, laureata Premiului Nobel pentru Literatură din acest an, sau „Război” de Louis‑Ferdinand Céline.