Joc și Senzualitate, temele explorate de filmele ShortsUP, pe 20 și 21 martie
https://www.ziarulmetropolis.ro/joc-si-senzualitate-temele-explorate-de-filmele-shortsup-pe-20-si-21-martie/

Ediţia de primăvară ShortsUP propune două seri de scurtmetraje provocatoare despre tabuurile care definesc culturile lumii. Vineri, 20 martie şi sâmbătă, 21 martie, de la ora 22.30, publicul bucureştean va descoperi limbajul cinematografic al atracţiei la Cinema PRO.

Un articol de Liliana Matei|14 martie 2015

Mecanica iubirii, temeiul fascinației umane permanente, va fi explorată de filmele ShortsUP în două tematici curajoase: joc și senzualitate. Atracția magnetică desfiinţează regulile pentru a lăsa loc libertăţii totale, tărâm perfect pentru testarea limitelor. Calupul Joc va fi deschis vineri de scurtmetrajul Jocul ei (r. Armen Antranikian, SUA, 2015), thriller despre dependențe și vicii emoționale.

Aventura unui cuplu ce ocolește plictiseala prin experimente controversate devine testul suprem pentru o relație aparent solidă. În Inimă de Ciocolată (r. Harrison Atkins, SUA, 2014), descoperirea sexualităţii este subiectul unei comedii hilare, selectată la South by Southwest Film Festival şi proiectată în seară de sâmbătă.

Secțiunea dedicată Senzualității expune frumusețea corpului uman, într-o colecție de scurtmetraje atractive pentru ochi. Imaginația totală eliberează adevăratele idealuri estetice – dimineața mohorâtă a unui orășel gri devine fantezia lascivă a femeii ce transformă transportul în comun în propria-i mașinărie senzuală. Animația În tramvai (r. Michaela Pavlátová, Franța/ Republica Ceha, 2012), selectată la Oscar și premiată la Annecy International Animated Film Festival 2012, va provoca privirile cinefililor pe parcursul serii de vineri.

Tot despre senzualitate vorbește și Cremă de caramel (r. Anna Colomer, Spania, 2014), în programul de sâmbătă. Un experiment vizual care transpune un desert inocent într-un ideal hedonist. Plăcerea e combustibilul care alimentează fericirea umană, indiferent de formă, așa cum simțurile ne definesc identitatea într-o lume a emoțiilor.
Programul proiecțiilor ShortsUP va fi diferit în serile de vineri și sâmbătă, dar echilibrat sub forma ficțiunilor, animațiilor, comediilor sau documentarelor care pun la încercare ochiul și imaginația spectatorilor.

INFO

Biletele și abonamentele  ShortsUP pot fi achiziționate în avans din rețeaua Eventim (online sau în magazinele partenere) la prețul de 25 lei/ seară sau la 40 lei/abonament până vineri, 13 martie, ora 00.00.

Începând cu 14 martie, biletele vor putea fi achiziționate la prețul de 30/seară sau 50 lei/abonament. În limita locurilor disponibile, se vor putea achiziționa bilete și în serile evenimentului, la prețul de 40 lei/ seară și 60 lei/abonament.

*Ediția de primăvară ShortsUP se adresează publicului peste 18 ani. Patru ore de filme scurte premiate propun o definiție sinceră și esențială a iubirii. Următorul eveniment ShortsUP, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, va avea loc în primul weekend al lunii iulie.

 

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.