Johann Strauss Ensemble și Russel McGregor – Vienna Magic la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/johann-strauss-ensemble-si-russel-mcgregor-vienna-magic-la-tnb/

Vienezii de la Johann Strauss Ensemble revin pentru al optulea an în România Aplaudată la Paris, Londra sau New York, faimoasa orchestră vieneză Johann Strauss Ensemble se întoarce în ţara noastră pentru al optulea an consecutiv pentru un turneu ce va străbate România de la vest la est. Alături de ei va cânta în premieră […]

Un articol de Andrada Văsii|2 noiembrie 2012

Vienezii de la Johann Strauss Ensemble revin pentru al optulea an în România

Aplaudată la Paris, Londra sau New York, faimoasa orchestră vieneză Johann Strauss Ensemble se întoarce în țara noastră pentru al optulea an consecutiv pentru un turneu ce va străbate România de la vest la est. Alături de ei va cânta în premieră un solist din România, excelentul violoncelist Adrian Naidin. De la Strauss și Lehar, la Bethoven, Haydn, Mozart sau Schubert, călătoria – în pași de vals, de polcă sau mazurcă – îl va avea drept ghid pe extraordinarul Russel McGregor, dirijor al orchestrei palatului Schonbrunn din Viena, violonist virtuoz și un adevărat showman, inventiv doar cât să aducă în spectacolele sale ceva din tradiția de la începuturi, stabilită de însuși marele „star” al Vienei, compozitorul Johann Strauss.

Una dintre puținele orchestre din lume care a primit aprobarea urmașilor celebrului compozitor să cânte în capela familiei Strauss, celebra orchestră vieneză Johann Strauss Ensemble revine pentru al optulea an cu un spectacol ce vă va umple sufletul de bucurie, numele acestuia fiind predestinat sărbătorilor de iarnă, „Vienna Magic”. Seduși de tradiții și de compozitorii din România, Johann Strauss Ensemble ne pregătește câteva surprize muzicale alături de invitatul lor special din acest an, violoncelistul Adrian Naidin. Colaborator al lui Moby pentru coloana sonoră a filmului The Necessary Death of Charlie Countryman, un proiect de suflet al americanului Shia LaBeouf, Adrian Naidin este un muzician complet, experimental în jazz, inspirat în clasic, plin de forță și har în folclor.

Succesul proiectului world „Cântice’n cerc”, realizat în colaborare cu pianistul Raul Kusak, l-a recomandat pentru colaborări cu personalități ale muzicii și ale cinematografiei internaționale. O revelație a ultimilor ani atât pentru public, cât și pentru critică, Adrian Naidin urcă și pe scena Teatrului Național din București, în spectacolul „Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele„, pentru a modera cu geniu duelul în versuri al celor două forțe ale teatrului românesc.

Sursa: TNB
07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.