Johann Strauss Ensemble și Russel McGregor – Vienna Magic la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/johann-strauss-ensemble-si-russel-mcgregor-vienna-magic-la-tnb/

Vienezii de la Johann Strauss Ensemble revin pentru al optulea an în România Aplaudată la Paris, Londra sau New York, faimoasa orchestră vieneză Johann Strauss Ensemble se întoarce în ţara noastră pentru al optulea an consecutiv pentru un turneu ce va străbate România de la vest la est. Alături de ei va cânta în premieră […]

Un articol de Andrada Văsii|2 noiembrie 2012

Vienezii de la Johann Strauss Ensemble revin pentru al optulea an în România

Aplaudată la Paris, Londra sau New York, faimoasa orchestră vieneză Johann Strauss Ensemble se întoarce în țara noastră pentru al optulea an consecutiv pentru un turneu ce va străbate România de la vest la est. Alături de ei va cânta în premieră un solist din România, excelentul violoncelist Adrian Naidin. De la Strauss și Lehar, la Bethoven, Haydn, Mozart sau Schubert, călătoria – în pași de vals, de polcă sau mazurcă – îl va avea drept ghid pe extraordinarul Russel McGregor, dirijor al orchestrei palatului Schonbrunn din Viena, violonist virtuoz și un adevărat showman, inventiv doar cât să aducă în spectacolele sale ceva din tradiția de la începuturi, stabilită de însuși marele „star” al Vienei, compozitorul Johann Strauss.

Una dintre puținele orchestre din lume care a primit aprobarea urmașilor celebrului compozitor să cânte în capela familiei Strauss, celebra orchestră vieneză Johann Strauss Ensemble revine pentru al optulea an cu un spectacol ce vă va umple sufletul de bucurie, numele acestuia fiind predestinat sărbătorilor de iarnă, „Vienna Magic”. Seduși de tradiții și de compozitorii din România, Johann Strauss Ensemble ne pregătește câteva surprize muzicale alături de invitatul lor special din acest an, violoncelistul Adrian Naidin. Colaborator al lui Moby pentru coloana sonoră a filmului The Necessary Death of Charlie Countryman, un proiect de suflet al americanului Shia LaBeouf, Adrian Naidin este un muzician complet, experimental în jazz, inspirat în clasic, plin de forță și har în folclor.

Succesul proiectului world „Cântice’n cerc”, realizat în colaborare cu pianistul Raul Kusak, l-a recomandat pentru colaborări cu personalități ale muzicii și ale cinematografiei internaționale. O revelație a ultimilor ani atât pentru public, cât și pentru critică, Adrian Naidin urcă și pe scena Teatrului Național din București, în spectacolul „Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele„, pentru a modera cu geniu duelul în versuri al celor două forțe ale teatrului românesc.

Sursa: TNB
16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.