JOI, 22 NOIEMBRIE 2012, de la ora 19.30 la Sala Studio a Teatrului Odeon va avea loc demonstrația de teatru comic KYOGEN
https://www.ziarulmetropolis.ro/joi-22-noiembrie-2012-de-la-ora-19-30-la-sala-studio-a-teatrului-odeon-va-avea-loc-demonstratia-de-teatru-comic-kyogen/

Ambasada Japoniei si Teatrul Odeon invita publicul interesat JOI, 22 NOIEMBRIE 2012, de la ora 19.30 la Sala Studio a Teatrului Odeon la o demonstratie de teatru comic KYOGEN in interpretarea maestrului Motohiko Shigeyama (Japonia) si Ondrej Hybl (Cehia). Demonstratia va fi urmata de piesa Kakiyamabushi (Preotul luptator si curmalul japonez). Kyogen este un gen […]

Un articol de |19 noiembrie 2012

Ambasada Japoniei si Teatrul Odeon invita publicul interesat

JOI, 22 NOIEMBRIE 2012, de la ora 19.30 la Sala Studio a Teatrului Odeon

la o demonstratie de teatru comic KYOGEN in interpretarea maestrului Motohiko Shigeyama (Japonia) si Ondrej Hybl (Cehia). Demonstratia va fi urmata de piesa Kakiyamabushi (Preotul luptator si curmalul japonez).

Kyogen este un gen teatral japonez cu puternice inflexiuni comice a carui existenta numara mai multe secole, originea sa situandu-se impreuna cu cea a teatrului Noh in perioada Muromachi. Desi initial scenetele comice in stil Kyogen erau inserate in cadrul reprezentatiilor de teatru Noh, cu timpul Kyogen a devenit un gen artistic independent. Spre deosebire de caracterul sobru si tragismul pieselor Noh, teatrul Kyogen pune accent pe dialogurile pline de haz şi pe mimica actorilor. Kyogen nu este greu de inteles, intrucat este făcut sa distreze publicul si sa il amuze. Repertoriul sau consta din piese satirice ce au ca tema subiecte inspirate din viata de zi cu zi precum certurile intre soti si care reprezinta o sursa de umor si în zilele noastre. Kyogen ramane o forma de arta traditionala japoneza de divertisment universal, transmisa din cele mai vechi timpuri.

Motohiko SHIGEYAMA este un cunoscut actor de teatru Kyogen din Japonia care face parte dintr-o veche familie de actori în stilul Okura. S-a nascut in 1975 si este fiul lui Shime Shigeyama, un cunoscut actor de teatru Kyogen din Japonia. La varsta de patru ani joaca în piesa “Iroha” unde detine un rol principal. De-a lungul timpului a jucat in piese clasice din repertoriul Kyogen si a realizat diverse spectacole si proiecte teatrale in Japonia si in Europa, singur sau ca membru al trupelor de teatru “Shigeyama” si “Hanagata Kyogen”. Intre anii 2003-2005 a activat si ca profesor la Institutul de Actorie din Paris. In afara de activitatile legate de Kyogen a jucat in filme pentru televiziunea japoneză NHK si în muzicaluri. Este de asemenea autorul cartii “Sa vedem Kyogen cu Shigeyama Motohiko si Shigeyama Hippie”.

Ondrej HYBL se poate mandri cu performanta de a fi primul ceh care joaca teatru Kyogen. In anul 2002, trimis la studii în Japonia, se îndragosteste de Kyogen. Incepe sa studieze sub indrumarea maestrului Shime Shigeyama si devine in scurt timp un promotor al acestui gen teatral in tara sa natala si in Europa. In prezent colaboreaza impreuna cu Motohiko Shigeyama la realizarea mai multor productii Kyogen.

INTRAREA LIBERA pe baza tichetelor cu loc, care se pot procura de la casa de bilete a teatrului in data de 22 noiembrie


Consultant artistic
Tamara Susoi, Cristina Tudor
e-mail: [email protected]
Tel: 021 313 68 74
Fax: 312 24 89, 315 48 52
Adresa: Calea Victoriei 40-42, sector 1,
cod 010062 Bucuresti
Agentia de bilete: 021 314 72 34
Rezervari bilete: [email protected]
website: www.teatrul-odeon.ro

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

12
/11
/23

Un spectacol care ar trebui prezentat în fața cât mai multor tineri și care vorbește despre probleme extrem de actuale, prezente într-o formă sau alta cam în toate școlile din România în acest moment...

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie, de la ora 20:00, Reactor invită publicul la ultima sa producție, „Rața!”, pe un text scris vara aceasta în cadrul rezidenței de scriere pentru autori dramatici, Drama 5.