La Cenerentola sau Cenușăreasa povestită altfel după Gioachino Rossini…
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-cenerentola-sau-cenusareasa-povestita-altfel-dupa-gioachino-rossini/

Spectacolul „La Cenerentola sau Cenuşăreasa povestită altfel după Gioachino Rossini” va avea premiera la Teatrul Municipal „Bacovia”, secţia Animaţie.

Un articol de Liliana Matei|30 iunie 2022

Primele două reprezentații vor avea loc în zilele de 2 și 3 iulie a.c., de la ora 11.00.

Scenariul acestui spectacol dedicat întregii familii este semnat de Ema Stere, regia de Attila Vizauer, scenografie & grafică afiș: Mihai Pastramagiu, coregrafie: Vava Ștefănescu, lighting designer: Costi Baciu, asistent coregrafie: Carmen Coțofană.

„E un proiect foarte vechi al meu, de foarte mulți ani am încercat să conving directorii să montăm acest spectacol. E o mare încercare să pui pe scenă și să inviți publicul, indiferent dacă este copil sau nu, să asculte împreună cu tine muzica lui Rossini, muzică de operă.

Este o încercare foarte serioasă, dar sunt convins că soluția pe care o avem, și talentul, și energia, și pofta de joc, și bucuria cu care actorii vor interpreta acest spectacol, nu numai că ne vor convinge să stăm cuminți în sală, ci ne vor crea un sentiment de bucurie, de plăcere, de entuziasm. (…) Componenta coregrafică este foarte puternică și importantă și i-am propus Vavei Ștefănescu – un foarte important coregraf, directoarea Centrului Național al Dansului din România – să revenim la teatrul de

animație și în această formulă, în care păpușa și actorul formează împreună un personaj, și sperăm că vom fi convingători”, a declarat regizorul Attila Vizauer.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Ilinca Istrate, Tiberiu Gabor Bitere, Alexandru George Bodron, Andi Andriucă, Andreea Sandu, Laurențiu Budău, Mihai Chihaia, Marlene Duduman, Alina Neagu.

Un element de noutate pentru acest spectacol este parteneriatul cu Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău care va asigura, prin Cvartetul „Consonanțe” (Andrei Onofrei – Vioara întâi, Ștefan Epuran – Vioara a doua, Iulian Bolog – Violă, Ionuț Zamfir – Violoncel), muzica LIVE.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.