La Sibiu, nu latră câinii când vor actorii!
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-sibiu-nu-latra-cainii-cand-vor-actorii/

Festivalul „25 de ore de teatru non-stop” desfăşurat la Sibiu în perioada 5 – 6 aprilie sub egida asociaţiei culturale BIS aduce pe scena culturală sibiană conceptul de teatru comunitar într-un spectacol de comedie inedit. Actorii joacă teatru, câinii latră şi sibienii aplaudă spectacolul, dragostea şi simţul civic într-o iniţiativă de conştientizare a faptului că “Măretia unei naţiuni şi progresul ei moral pot fi judecate după felul în care tratează animalele.”

Un articol de Liliana Matei|25 martie 2014

Festivalul „25 de ore de teatru non-stop”, desfăşurat la Sibiu în perioada 5 – 6 aprilie sub egida asociaţiei culturale BIS, aduce pe scena culturală sibiană conceptul de teatru comunitar într-un spectacol de comedie inedit. Actorii joacă teatru, câinii latră şi sibienii aplaudă spectacolul, dragostea şi simţul civic într-o iniţiativă de conştientizare a faptului că “Măreția unei naţiuni şi progresul ei moral pot fi judecate după felul în care tratează animalele.”

Social Act Theatre, prima trupă profesionistă de teatru independent din Galaţi, joacă duminică, 6 aprilie, la ora 01:00, la studioul Cavas (din incinta Facultăţii de Litere şi Arte) “Doggystyle”, un spectacol cu şi despre câini. O satiră plină de substanţă inspirată de polemica dintre “câino-filii” şi “câino-fobii” români de pretutindeni, care atinge pe lângă subiectul sensibil şi actual al câinilor comunitari o serie de fenomene şi atitudini caracteristice spaţiului românesc.

“Asistăm la procesul intentat lui Grivei, maidanezul blocului C5, şi descoperim împreună ce se întâmplă când românul ia atitudine şi care sunt mecanismele ce-i dictează acţiunile şi existenţa atunci când e prins într-un univers atât de vast precum cel al blocului C5. Spectacolul «Doggystyle» înfăţişează eroi ai banalului într-o luptă epică pentru salvarea lui Grivei sau pentru salvarea întregii naţiuni”, declară Radu Horghidan, preşedintele Companiei Social Act Theatre.

Şi pentru că orice proces echitabil presupune egalitate de arme, “Festivalul 25 de ore de teatru non stop” lansează provocarea: „De te latră un câine, astupă-i gura cu pâine, de te-alintă lătratu’, fugi cu patrupedu’ la teatru”.

La Doggystyle fiecare spectator care vine să respire teatru alături de noi e invitat să-l aducă-n sala de spectacol şi pe patrupedul care-i încalzeşte inima şi-i oferă afecţiune; mai lăţos, mai zdrențuros, mai bălos sau mai drăgăstos. Haideţi să umplem sala CAVAS cu susţinători ai lui Grivei! Duminică la ora 01:00 se dă startul la “ham”!

INFO

Bilete se găsesc la: Agenţia teatrală, Librăria Humanitas şi Atrium Cafe.

Preţul unui bilet este 15 lei.

Mai multe detalii, online: www.respirateatru.ro

 

 

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.