La Teatrul de Sufragerie se joacă „Fără cap”
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-teatrul-de-sufragerie-se-joaca-fara-cap/

    La Teatrul de Sufragerie se joacă „Fără cap” Sambată, 10 noiembrie 2012, ora 20.30 FARA CAP, cu Razvan Ropotan & Trupa Late Summer după Truman Capote regia: Ioana Petre Un spectacol adaptat de Teatrul de Sufragerie, un concert de teatru experiment in care se canta live! synopsis: vincent van strauss? Nu.vincent van shakespeare? […]

Un articol de |8 noiembrie 2012

 

 

La Teatrul de Sufragerie se joacă „Fără cap”


Sambată, 10 noiembrie 2012, ora 20.30

FARA CAP, cu Razvan Ropotan & Trupa Late Summer

după Truman Capote
regia: Ioana Petre
Un spectacol adaptat de Teatrul de Sufragerie, un concert de teatru experiment in care se canta live!

synopsis:
vincent van strauss?
Nu.vincent van shakespeare?
Nu.Vincent van Love!
Nu. Se canta live..si se joaca teatru

2012 participare la Festivalul International de Teatru Gala Star
2011 „Premiul pentru Profesionalism” în festivalul Diagnoze-Existence din Tukums, Letonia

 

Intrare 35 lei de persoana. Rezervarile se fac in limita a 20 de locuri disponibile, la email [email protected] sau tel 0723.565.113 pana in ziua spectacolului.

 


„Fără cap” este un spectacol foarte bun, atât din punct de vedere regizoral câr şi actoricesc. Inspirat de Truman Capote, este povestea unui tânăr ce se îndrăgosteşte de o tânăr enigmatică, pe care o întâlneşte într-o zi ploioasă, pe una din străzile New York-ului. Combinaţia hibridă dintre realitatea trăită şi cea interioară care formează monologul lui Vincent poate fi urmărită ca un flux continuu al conştiinţei, cu o logică a sa proprie, trecerile între cele două registre fiind ingenios marcate prin elemente de scenografie şi costum. Spaţiul frontal, de tip confesiune, este folosit la maximum, explorând toate posibilităţile lui, prin elemente simple de decor. Dar cea mai mare reuşită a acestui spectacol este atmosfera de poezie urbană ce se instalează pe măsură ce Vincent îşi spune povestea. Monologul îi oferă posiblitatea lui Răzvan Ropotan de a-şi demonstra calităţile actoriceşti complexe, el jonglând cu uşurinţă între registrul realist şi cel metaforic. Este evidentă conlucrarea strânsă regizor-actor, care a dus la realizarea unui spectacol unitar, de substanţă.”

Anca Ioniţă, critic de teatru, pt revista SCENA.RO, nr.15\oct-nov 2011

 


Vii la Teatrul de Sufragerie, la noi acasă ca la tine acasă, te descalţi, iei un loc pe perna, bei un ceai cald cu ghimbir si scortisoara.Din partea casei. Şi te trezeşti că cineva îţi vorbeşte. Chiar ţie. O experienţă unică, intimă, personală. Este un transfer de emoţie ca într-o atingere. Iar tu faci parte din spectacol. Aşa că lasă-te purtat de poveste. Deja îi aparţii. Sau ea îţi aparţine ţie?


TEATRUL DE SUFRAGERIE, Str. Grigore Cobalcescu nr. 51, Sector 1, Bucuresti

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.

31
/10
/23

Montări jucate des cu casa închisă, cunoscuți dramaturgi români contemporani și internaționali, proiecte câștigătoare ale programului StarT. Alchimia suferinței, larghețea sufletului uman, frumusețile și grozăviile lumii noastre, povești cu ecouri largi pentru tineri și adulți – din 3 noiembrie.

30
/10
/23

Tech Rider's Dilemma, un proiect de cercetare care investighează necesitatea unor noi abordări în producția, expunerea, arhivarea și conservarea lucrărilor new media (și nu numai), prezintă din 1 noiembrie în cadrul Rezidența9 (Str. Ion Luca Caragiale 32), de la ora 19:00, o expoziție new media care ilustrează și aduce în discuție fragilitatea lucrărilor bazate pe tehnologie și nevoia unor metodologii de planificare, arhivare și conservare în acest domeniu.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu