Le Sauvetage, de Picasso, vândut cu 31,5 milioane de dolari
https://www.ziarulmetropolis.ro/le-sauvetage-de-picasso-vandut-cu-315-milioane-de-dolari/

Un tablou de Pablo Picasso, intitulat „Le Sauvetage”, a fost vândut cu peste 31,5 milioane de dolari (circa 22 de milioane de euro), la New York, în a doua seară din ciclul de licitaţii de primăvară organizate de casa Sotheby’s.

Un articol de Petre Ivan|8 mai 2014

 „Le Sauvetage”, o pictură în ulei, a fost vândută cu 31,525 milioane de dolari, în condiţiile în care preţul operei realizate de Picasso în 1932 era estimat între 14 şi 18 milioane de dolari.

Cu ocazia acestei licitPicassoaţii de artă impresionistă şi modernă, casa Sotheby’s a propus 14 opere de Picasso, dintre care opt au fost vândute, pentru un preţ total de 62,088 milioane de dolari.

Una dintre aceste picturi, „Tête de Marie-Thérèse”, despre care se credea că va stârni un interes major în rândul colecţionarilor, nu şi-a găsit cumpărător. Preţul ei estimativ era cuprins între 15 milioane şi 20 milioane de dolari.

Foto cu Le Sauvetage şi Tête de Marie-Thérèse, de Picasso – wikipedia

21
/05
/20

Eros Di Prima, arhitect și fondatorul Asociației Culturale Creative Spaces din Italia, ne vorbește despre importanța adaptării artei la schimbările actuale.

20
/05
/20

Istoria capitalei Germaniei de astăzi se leagă direct de dezvoltarea rapidă a Prusiei în secolul al XVIII-lea. Orice Mare Putere europeană avea nevoie de a se afirma simbolic în raport cu celelalte monarhii de pe continent, fiecare investind în măreția orașului său capitală.

04
/05
/20

Un eveniment cultural online lansat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, este postat în premieră pe 4 mai, la aceasta adresa https://www.youtube.com/watch?v=mdEgBgfVS1w&feature=youtu.be în ziua în care se împlinesc 65 de ani de la de la dispariţia simbolului culturii muzicale româneşti, George Enescu – compozitor, violonist, pianist, dirijor şi ilustru profesor.

27
/04
/20

Pictorii, sculptorii, criticii de artă sau scriitorii sunt cărți deschise ale creației lor, vizibile fiind operele și mai puțin bornele ce duc spre realizarea acestora. Uneori, o întâmplare sau destinul, alteori persoana ce a stat în dreptul lor, au fost sursele ce au dus la expresia formelor de valoare. Soția cunoscutului critic de artă Valentin Ciucă m-a introdus în povestea nescrisă a vieții sale.

08
/04
/20

Centrul Ceh este unul dintre cele mai populare institute culturale din România, cunoscut pentru proiecte ca Documentary Mondays, Future Museum sau Cinemascop. Ca toate instituțiile și organizațiile ce se ocupă cu organizarea de evenimente culturale, Centrul Ceh caută să se adapteze noii situații în care cultura se mută în mediul online. Astfel, seria de interviuri cu artiști români și cehi 5Întrebări va fi publicată în săptămânile următoare.