Leonce si Lena, în premieră pe scena Teatrului Maria Filotti
https://www.ziarulmetropolis.ro/leonce-si-lena-in-premiera-pe-scena-teatrului-maria-filotti/

Teatrul „Maria Filotti” propune brăilenilor un spectacol montat de tânărul regizor Vlad Cristache, „Leonce si Lena” de Georg Buchner – cea de a doua premieră a stagiunii.

Un articol de Petre Ivan|24 ianuarie 2014

Teatrul „Maria Filotti” propune brăilenilor un spectacol montat de tânărul regizor Vlad Cristache, „Leonce si Lena” de Georg Buchner – cea de a doua premieră a stagiunii.

Regizorul Vlad Cristache a mai montat la Brăila „Peer Gynt” de Ibsen şi „Poveşti de familie” de Biljana Srbljanovic. Directorul teatrului, Lucian Sabados, a declarat că „Leonce şi Lena” este un proiect minunat, un text magic, scris în 1828, care are o miză mare.

„Este un text poetic, de un comic nebun, dar şi de profunzime. Vlad este într-o formă artistică excepţională şi lucrează cu doi colaboratori foarte interesanţi.

Constantin Cojocaru, pe care l-am mai văzut şi în alte spectacole a renunţat pentru acest rol la invitaţiile adresate de doi regizori foarte importanţi, Alexandru Dabija la «Odeon» şi Radu Afrim la Teatrul Naţional Bucureşti.

Al doilea colaborator este Ionuţ Vişan, cunoscut deja publicului din «Poveşti de familie». El a dovedit că este un vârf de generaţie, dar şi fidelitate pentru teatrul brăilean.

Leonce şi Lena

Mă bucur că în spectacol joacă şi tânăra actriţă Corina Borş, care are rolul principal feminin în acest spectacol pe care noi ni-l dorim excepţional. Va fi un spectacol modern, destinat tinerei generaţii”, a mai explicat Lucian Sabados.

Avanpremiera spectacolului Leonce si Lena are loc vineri, 31 ianuarie, la Sala Mare, iar premiera sâmbătă, 1 februarie

Foto cu Leonce si Lena – tmf.ro

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

12
/11
/23

Un spectacol care ar trebui prezentat în fața cât mai multor tineri și care vorbește despre probleme extrem de actuale, prezente într-o formă sau alta cam în toate școlile din România în acest moment...

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie, de la ora 20:00, Reactor invită publicul la ultima sa producție, „Rața!”, pe un text scris vara aceasta în cadrul rezidenței de scriere pentru autori dramatici, Drama 5.