„Librarul” Cristi Puiu recomandă
https://www.ziarulmetropolis.ro/librarul-cristi-puiu-recomanda/

Regizorul de film Cristi Puiu a participat, miercuri seară, la campania „Librar pentru o zi”, organizată de Librăria Bizantină din Bucureşti, unde le-a recomandat cititorilor mai multe volume, declarând că vede cărţile ca pe „nişte pietre pe care calci pentru a traversa un pârâu”.

Un articol de Petre Ivan|19 februarie 2016

Prestigiosul cineast recomandă cititorilor mărturiile din închisorile comuniste, ” necesare  spre a le reaşeza în minte”.

Printre acestea se numără:”Regele şi cadavrul. Poveste despre biruinţă sufletului asupra răului”, de Heinrich Zimmer, „20 de ani în Siberia. Amintiri din viaţă”, de Anita Nandriş-Cudla, „Bucureştii de altădată. 1878-1884 (vol. II”), de Constantin Bacalbaşa, „Bucureşti”, de Paul Morand, şi „Tortură, pe înţelesul tuturor”, de Florin Constantin Pavlovici.

Pe vremea lui Ceauşescu mi se întâmpla chiar să fur cărţi sau să nu le dau înapoi, după ce le închiriam de la bibliotecă.  Am o relaţie foarte specială cu cărţile. Nu sunt cel mai bun ambasador al acestor cărţi, dar socotesc eu că aceste cărţi nu prea sunt la vedere, nu pentra că n-ar fi editate,ci pentru că aceste cărţi sunt pitite în cotloanele librăriilor . – Cristi Puiu.

Foto: Cristi Puiu – facebook

11
/07
/23

Vă propunem o listă cu recomandări de lectură pentru toate vârstele, în care veți regăsi cinci destinații pline de farmec pentru cea mai călduroasă lună din an.

05
/07
/23

Miercuri, 5 iulie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), va avea loc o dezbatere pornind de la volumul „Epoca liderului cu mână de fier” de Gideon Rachman, câştigător al Premiului Orwell pentru scrieri politice. Volumul este publicat de curând, la Editura Polirom (traducere din limba engleză de Dan Bălănescu).

30
/06
/23

Un deceniu tumultuos, în care iubirile se trăiesc alert, iar amenințările nu întârzie să apară pe bătrânul continent – de la criza economică, la venirea la putere a naziștilor în Germania –, surprins într-o captivantă carte de nonficțiune.

12
/06
/23

Cel de-al doilea volum publicat la Editura Humanitas de cercetătorul în neuroștiințe Alexandru Babeș, "Durerea. Istoria conviețuirii cu un vechi dușman", va fi punctul de plecare al unei discuții despre fețele durerii, influența ei în domenii vaste ale vieții și mecanismele de cunoaștere pe care le-am creat de-a lungul secolelor pentru a scăpa de sub controlul ei.

06
/06
/23

„Quilt”, cea mai nouă carte a scriitoarei Veronica D. Niculescu, din care vă oferim un fragment, a fost lansată pe 27 mai la Salonul Internaţional de Carte Bookfest și se află pe lista celor mai vândute titluri ale Editurii Polirom la această ediție a târgului.

05
/06
/23

„Gala și Dalí” de Sylvia Frank și „Fetița strigă-n pahar” de Nora Iuga sunt două dintre noutățile literare pe care le regăsim în iunie la Editura Nemira și pe care vi le recomandăm pentru lecturile din această vară.

30
/05
/23

România este, din nou, consistent reprezentată la Târgul de Carte de la Madrid: un program cu 20 de evenimente și un stand cu o ofertă editorială bogată, organizate de Institutul Cultural Român, prin Centrul Naţional al Cărţii și Institutul Cultural Român de la Madrid, cu sprijinul Ministerului Culturii și al Ambasadei României în Regatul Spaniei, îi așteaptă în perioada 26 mai - 11 iunie pe vizitatorii Feria del Libro din capitala Spaniei.