Locuri de muncă pentru grupurile vulnerabile, în Vălenii de Munte
https://www.ziarulmetropolis.ro/locuri-de-munca-pentru-grupurile-vulnerabile-in-valenii-de-munte/

Asociaţia Pro-Youth în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, vă invită marţi, 30 iunie 2015, începând cu orele 12, la Centrul de Tineret Vălenii de Munte: Str. Berevoiesti, Nr. 9, Valenii de Munte, Jud. Prahova, pentru lansarea întreprinderii sociale Eco Bio Processing, în cadrul proiectului „VALORificarea oportunităţilor de insertie pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile, prin integrarea în Intreprinderi Sociale VALORIS”(ID:144616).

Un articol de Petre Ivan|29 iunie 2015

Ca urmare a studiului de piaţă şi evaluării potenţialului economic al zonei, întreprinderea socială îşi va desfăşura activitatea în Parcul Industrial Vălenii de Munte iar aceasta va avea ca activitate principală colectarea, procesarea şi comercializarea producţiei locale de legume şi fructe obţinute prin mijloace ecologice.

Principalele produse ale întreprinderiii sociale vor fi: fructe şi legume ambalate în ceară naturală, fructe şi legume uscate, sucuri şi gemuri naturale, produse fără conversanţi şi fără aditivi alimentari. Modelul de afaceri a fost ales în aşa fel încât să se realizeze o conversie aproape integrală a materiei prime în produs finit şi în acelaşi timp să se păstreze un standard ridicat de calitate. Eco Bio Processing se va poziţiona pe piaţă ca un furnizor de produse ecologice premium.

Asociaţia Pro Youth, prin înfiinţarea întreprinderii sociale Eco Bio Processing, va crea cinci locuri de muncă, în oraşul Vălenii de Munte, pentru persoane aparţinând grupurilor vulnerabile. Totodată, întreprinderea socială Eco Bio Processing va avea un impact economic important asupra micilor producători locali care îşi vor putea valorifica în acest fel producţia proprie.

Proiect pentru dezvoltarea economiei sociale

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (lider de parteneriat) în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Sociala şi Protecţia Copilului OLT (Partener 1), Asociaţia Consorţiul pentru Educaţiei şi Dezvoltare Durabilă ”România Europeană” (Partener 2), Asociaţia ”Mesagerii Pro-Natura” (Partener 3), Redis Consult SRL (Partener 4), Asociaţia Cluster Economie şi Asistenţă Socială (Partener 5), Asociaţia Pro-Youth (Partener 6) şi Asociaţia Matvei Nicolescu (Partener 7) implementează, începând cu data de 03.11.2014 pentru 12 luni, proiectul POSDRU/168/6.1/S/144616, ”VALORificarea oportunităţilor de inserţie pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile, prin integrarea în Întreprinderi Sociale VALORIS”.

Acest proiect este cofinanţat din Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Numărul de referinţă al programului (CCI): 2007RO051PO001, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Majoritar de intervenţie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

12
/11
/23

Un spectacol care ar trebui prezentat în fața cât mai multor tineri și care vorbește despre probleme extrem de actuale, prezente într-o formă sau alta cam în toate școlile din România în acest moment...

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie, de la ora 20:00, Reactor invită publicul la ultima sa producție, „Rața!”, pe un text scris vara aceasta în cadrul rezidenței de scriere pentru autori dramatici, Drama 5.