Marcel Iureș, într-un spectacol scris și regizat de Cătălin Ștefănescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/marcel-iures-intr-un-spectacol-scris-si-regizat-de-catalin-stefanescu/

Marcel Iureş va juca în „Vanilla Skype”, un spectacol scris şi regizat de jurnalistul Cătălin Ștefănescu, ce va intra din toamnă în stagiunea curentă a Teatrului Act. O coproducţie Teatrul ACT şi Asociaţia T.E.T.A., noul spectacol se va juca prima oară (în varianta lectură) la Alexandria, pe 5 august, în cadrul celei de a X-a ediţii a Festivalului IDEO IDEIS.

Un articol de Adina Scorţescu|22 iulie 2015

Președinte de onoare al Ideo Ideis, Marcel Iureș a vorbit astăzi, la conferința de presă de la Teatrul Act, despre cei zece ani de festival: „Ne simțim ca peștii în apă, ne e bine împreună. Zece ani sunt mulți doar daca picăm în complexul de a ne autojudeca. Dacă nu, e foarte bine. Eu mă simt ca un silvicultor care a plantat un copăcel acum 10 ani; acum pot să stau să mănânc la umbra lui. Cred că numai oamenii complexați se laudă… Când e vorba de succes, de victorie, eu sunt precaut. Să ne vedem și peste 20 de ani…”

În spectacol joacă, alături de Marcel Iureș, mentorii Ideo Ideis (Marius Manole, Medeea Marinescu, Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu) și tinerii actori Alex Ion (Co-Președinte Ideo Ideis), Vlad Purdel și Mircea Postelnicu.

„Spectacolul e rezultatul unuii prietenii; vor fi trei generații de actori: generația foarte tânără, generația tânără și cea supertânără… a lui Marcel Iureș. Vom povesti despre ce înseamnă puterea poveștilor”, a declarat Cătălin Ștefănescu.

Ideo Ideis – ediția a X-a

Anul acesta, Ideo Ideis are loc între 1 și 9 august. În premieră, va exista un transfer cu autobuzul (zilnic, gratuit) București – Alexandria.

Festivalul include ateliere de teatru pentru elevi, spectacole de teatru tânăr și profesionist, proiecții de film, Seara Povestitorilor. Programul complet poate fi găsit aici.

Medeea Marinescu a declarat la conferință: „Ideo Ideis e ca un drog, de care începi să ai nevoie, te gândești tot anul la el; ai cinci zile să trăiești o experiență pe care n-o ai în altă parte – o anume boemie, alături de niște oameni foarte tineri, foarte proaspeți, care ne dau și nouă ceva ce am pierdut sau ceva ce am uitat.”

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.