Marcel Iureș revine în „Moș Nichifor”, la Teatrul ACT
https://www.ziarulmetropolis.ro/marcel-iures-revine-in-mos-nichifor-la-teatrul-act/

Spectacolul „Moş Nichifor”, după povestea Moş Nichifor Coţcariul de Ion Creangă, în regia lui Alexandru Dabija, va avea premiera la Teatrul ACT pe 23, 24 şi 25 ianuarie, de la ora 19:30, avându-i în distribuţie pe Marcel Iureş şi Ruxandra Maniu.

Un articol de Liliana Matei|18 ianuarie 2019

Alexandru Dabija, regizorul care și-a pus amprenta creativă pe cele mai importante spectacole ale Teatrului ACT, continuă explorarea în zona poveștilor lui Ion Creangă.

Pe lângă umor și surprinzătoarea filosofie, opera lui Creangă are și o puternică dimensiune erotică. Oralitatea lui provocatoare a trecut în proză, distilându-se într-o dramaturgie aluzivă, insinuantă și plină de umor. Moș Nichifor este un spectacol despre întâlnirea dintre două generații și confruntarea între două feluri de a vedea lumea: una conservatoare, ironic-tradiționalistă și una modernă, agresivă în fragilitatea ei.

„Teatrul ACT, împreună cu Raiffeisen Bank, continuă un proiect de suflet – poveștile lui Ion Creangă pe scena de la ACT. Este rândul lui Moș Nichifor Coțcariul să ne poarte în

universul fabulos al lui Creangă. Gândindu-ne la succesul de care s-au bucurat spectacolele realizate după poveștile Capra cu trei iezi, Ivan Turbincă și Dănilă Prepeleac, așteptăm cu entuziasm și curiozitate premiera spectacolului Moș Nichifor” a spus Corina Vasile, director de Comunicare Raiffeisen Bank.

Acest nou spectacol susținut de Raiffeisen Bank marchează 10 ani de colaborare cu Teatrul ACT.

Următoarele reprezentații sunt programate pe 4, 5, 6 și 7 februarie, de la ora 19.30.

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.