Maria Dinulescu dă lecţii despre cinematografia hollywoodiană
https://www.ziarulmetropolis.ro/maria-dinulescu-da-lectii-despre-cinematografia-hollywoodiana/

Maria Dinulescu se va întâlni cu publicul bucureştean marţi, 29 iulie 2014, de la ora 19.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38). Actriţa se reîntoarce pentru scurt timp în România, după o perioadă petrecută în SUA.

Un articol de Petre Ivan|21 iulie 2014

Cu această ocazie, Maria Dinulescu le va explica studenților la actorie, dar și tuturor celor interesați de domeniul cinematografiei, cum funcționează sistemul american de film la Hollywood. Alături de actriță, la dezbatere vor fi prezente Florina Pînzaru, specialist în marketing și management strategic și Denissa Scutaru, expert PR, informează Mediafax.

Maria Dinulescu (n. 1981) a intrat în atenția publicului în anul 2003, când scurtmetrajul “Trafic” a câștigat Palme d’Or la Cannes. Pelicula care a adus-o înapoi la Cannes a fost “California Dreamin’” (nesfârșit), recompensată cu premiul Un Certain Regard în anul 2007, iar în anul 2014 actrița a primit, pentru rolul din scurtmetrajul “Stepping Out”, premiul pentru cea mai buna actriță de la Hollywood, în cadrul L.A. Indie Film Festival.

Până în prezent, actrița a jucat în 12 lungmetraje, dar și în scurtmetraje, seriale de televiziune, reclame, videoclipuri. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“ din București – Facultatea de Teatru, Secția Actorie, are un master în teatru și cultură japoneză și se perfecționează continuu urmând cursuri cu mari regizori și directori de casting din Europa și America.MARIA DINULESCU

Maria Dinulescu este membră a Academiei Europene de Film și a participat de mai multe ori la festivaluri precum International Emmy Awards Competition.

Cine ești și de unde ai plecat, dar mai ales unde ai plecat ? Viza și Bussiness plan. Alegerea agentului, managerului și avocatului. Cum să te pregătești pentru o audiție de reclamă, de televiziune, de blockbuster sau de film independent.

Cum trebuie să arate un headshot, sau demo reel. Ce înseamnă vocabularul de exprimare artistică. Ce clase de actorie iei sau nu. Cum îți îmbunătățești accentul. Nu ne suna tu, te sunam noi. Cât stai la Hollywood și de ce?

Acestea vor fi câteva dintre temele de discuție care vor fi atinse în cadrul dezbaterii nonformale conduse de actrița Maria Dinulescu, urmată de o discuție cu publicul.

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

Foto cu Maria Dinulescu – facebook

21
/03
/22

Într-o ceremonie care a avut loc pe 19 martie la Palatul Național al Culturii din capitala Bulgariei și care a marcat cea de-a 26 ediție a Sofia International Film Festival, filmul românesc „Căutătorul de vânt” a câștigat premiul FIPRESCI „pentru măiestria reflecției asupra existenței umane și pentru modul în care folosește limbajul cinematografic în a revela frumusețea naturii și a vieții de zi cu zi”.

18
/03
/22

Comedia romantică „Lebensdorf”, regizată de Vali Hotea, cu Mimi Brănescu, Ana Covalciuc și Ioana Flora în distribuție, va putea fi vizionată în cinematografele românești începând de vineri.

10
/03
/22

Astra Film Sibiu donează sumele încasate din proiecțiile filmelor „The Distant Barking of Dogs” (2017), „This Rain Will Never Stop” (2020) și „No Obvious Signs” (2018) către cauzele umanitare din Ucraina.

10
/03
/22

În semn de solidaritate cu criza umanitară a refugiaților de război din Ucraina, Happy Cinema împreună cu Digital Cube organizează trei proiecții speciale ale filmului Donbass în zilele de 14, 15 și 17 martie, de la ora 19.00. Filmul va putea fi vizionat în toate cele opt cinematografe Happy Cinema din România, din București, Alexandria, Buzău, Bacău, Bistrița, Focșani, Vaslui și Botoșani.

09
/03
/22

Warner TV dedică serile de duminică din luna aprilie unor povești de viață cutremurătoare și inspiraționale, unor personaje și acțiuni controversate, transpuse în filme apreciate de presa de specialitate și de public.

08
/03
/22

România participă la cea de-a XII-a ediție a FRANCOFILM – Festivalul Filmului Francofon de la Roma cu proiecția peliculei Colectiv în regia lui Alexander Nanau. Festivalul a fost creat și este organizat de Institutul Francez Centre Saint Louis pentru a celebra Ziua Internațională a Francofoniei (20 martie) și se bucură de participarea țărilor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF). Prezența românească este promovată de Ambasada României în Italia și de Accademia di Romania in Roma, cu susținerea Institutului Cultural Român.

07
/03
/22

Doi dintre cei mai cunoscuţi oameni de film din Rusia - criticul Anton Dolin şi regizorul Kantemir Balagov - au anunţat că îşi părăsesc ţara din cauza climatului de teroare, în care opoziţia faţă de războiul Ucraina este aspru pedepsită.

07
/03
/22

Jacques Audiard, cunoscutul cineast francez câștigător al unul Palme d’Or în 2015 pentru Deephan, revine pe marile ecrane cu un film despre relațiile și iubirile generației millenials în era digitală. Paris, Arondismentul 13, premiat la Cannes 2021 pentru cea mai bună coloană sonoră, ajunge în cinematografe din 11 martie, distribuit de Independența Film.

06
/03
/22

Un interviu sau o convorbire cu Toma Caragiu ar putea constitui o adevărată „probă de foc” pentru un tânăr aspirant la ziaristică. Dacă vreți să scăpați de cineva care solicită un post într-o redacție, cereți-i așadar, „un material cu Caragiu”…