Marile Întâlniri de la EXCELSIOR – Daniela Zeca Buzura
https://www.ziarulmetropolis.ro/marile-intalniri-de-la-excelsior-daniela-zeca-buzura/

Luni, 12 februarie, de la ora 19.00, bucureştenii sunt invitaţi la o nouă ediţie a Marilor Întâlniri de la EXCELSIOR. Renumita scriitoare Daniela Zeca Buzura se va afla afla în dialog cu jurnalista Eveline Păuna, pe scena Sălii „Ion Lucian” a Teatrului EXCELSIOR.

Un articol de Petre Ivan|8 februarie 2018

Prozator, eseist, critic literar și jurnalist, Daniela Zeca Buzura și-a făcut debutul literar cu aproape 25 de ani în urmă, odată cu volumul de poezii „Orfeea”, iar ulterior s-a făcut remarcată ca romancier, prin titluri precum „Omar cel orb”, „Demonii vântului”, „Istoria romanțată a unui safari”, dar și ca autor a unor volume de specialitate care surprind sfera audiovizualului.

Este cunoscută publicului român și ca realizator și moderator al unor importante emisiuni radio și TV, precum „Didactica magna”, „Față în față cu autorul” sau talkshow-ul cultural „Ceva de citit”, dedicat actualității editoriale autohtone. A fost, de asemenea, director al canalului TVR Cultural din cadrul Televiziunii Române, în perioada 2004-2012. Daniela Zeca Buzura a fost distinsă cu Premiul pentru carte de televiziune

Publicul este invitat să o asculte pe Daniela Zeca Buzura povestind despre acele întâlniri care i-au marcat devenirea umană și profesională. Va fi o seară specială în care Cuvintele Potrivite vor dezvălui amintiri din paginile cărților, momentele fundamentale și călătoriile care i-au fost sursă de inspirație de-a lungul timpului.

Biletele pot fi achiziționate online sau de la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR (Str. Academiei, nr. 28).

Marile Întâlniri de la EXCELSIOR este un eveniment care oferă publicului șansa unor altfel de întâlniri cu personalități marcante din diferite domenii (cultură – teatru, dans, muzică, film –, comunicare, medicină, diplomație, economie ș.a.), care, prin pasiunea și rezultatele remarcabile ale muncii lor desăvârșesc elita profesională a României. Fiecare dintre cei invitați va destăinui momente-cheie din parcursul lor profesional și personal, iar fiecare ediție a Marilor Întâlniri va fi o fereastră deschisă spre acele mari întâlniri fundamentale care i-au ajutat să devină profesioniștii de astăzi.

Foto: Marile Întâlniri de la EXCELSIOR, Daniela Zeca Buzura – facebook

13
/01
/21

Publicată pentru prima dată în Franța în 2020, cartea scrisă de Simone de Beauvoir în 1954, anul în care i se decerna Premiul Goncourt, și dedicată prietenei sale Zaza Lacoin, este disponibilă și în limba română, la Editura Litera. „Inseparabilele” este o nuvelă memorabilă despre prietenie și condiția femeii de-a lungul timpului.

13
/01
/21

Aflată în pregătire în colecția „musai” a Editurii Art, în traducerea lui Virgil Stanciu, „Anul fugarilor” semnată de britanicul Sunjeev Sahota este o carte despre migrație și lumea în care trăim, distinsă cu Premiul Uniunii Europene pentru Literatură și finalistă Booker Prize.

12
/01
/21

Scriitorul japonez Haruki Murakami s-a născut pe 12 ianuarie 1949, la Kyoto. Cartea sa pe care v-o propunem astăzi spre lectură este volumul de eseuri „Meseria de romanicer” (Editura Polirom, traducere din limba japoneză şi note de Andreea Sion).

11
/01
/21

Una dintre cele mai atrăgătoare noutăți propuse de Editura Humanitas Fiction în acest început de an este volumul „Dimineți la Café Rostand” de Ismail Kadare, în pregătire în colecția „Raftul Denisei”.

11
/01
/21

Pentru 2021, Editura Nemira pregătește noutăți editoriale și surprize de neratat – romane premiate, colecții noi, continuări de serii de autor, cât și reeditări mult așteptate.

07
/01
/21

CARTEA DE CINEMA Dialogul dintre literatură și cinema e vechi cât istoria filmului, însă nu a fost niciodată studiat pe cât ar fi meritat. O contribuție importantă la înțelegerea complexității acestei relații este volumul nou apărut „Adaptarea cinematografică a operelor literare”, de Anda Ionaș.

04
/01
/21

Albumul bilingv „Azur de Lisabona”/ „Azul de Lisboa”, realizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu sprijinul Fundației Bonte, a avut prezentarea oficială în ultima lună a anului.

30
/12
/20

2020 a fost un altfel de an, cu provocări complet diferite, dar ne bucurăm că, deși a fost greu pentru toată lumea, iubitorii de lectură, mari și mici, au ales să călătorească în cărți și s-au putut delecta cu aventuri magice. Pentru ei, Grupul Editorial Corint are în pregătire pentru anul viitor o listă bogată de cărți de ficţiune şi non-ficţiune pentru toate vârstele și toate gusturile. Dintre acestea, vă prezentăm cele mai așteptate 21 de titluri care cu siguranță vor influenţa modul de gândire în 2021.