Martie aduce spectacolul „Jurnal.Bacău”, regizat de Carmen Lidia Vidu
https://www.ziarulmetropolis.ro/martie-aduce-spectacolul-jurnal-bacau-regizat-de-carmen-lidia-vidu/

Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău prezintă în zilele de 5 şi 7 martie, de la ora 18.00, premiera spectacolului „Jurnal. Bacău”, regia Carmen Lidia Vidu.

Un articol de Liliana Matei|3 martie 2021

Proiectul „Jurnal.Bacău” a venit ca o continuare firească a proiectului „Jurnal de România”.

„Acum, Bacăul face parte din declarația de maturitate pe care o fac eu României. Am încetat să caut festivismul, premiile, izolarea în trufie, sărăcia opulentă. Caut normalitatea, caut să înțeleg parcursul unui oraș, al publicului, al unui teatru. Încerc să-i înțeleg politica. Am dialogat cu Bacăul intens și am descoperit un oraș care a fost un mic târg, apoi un oraș de muncitori, un oraș cu televiziuni și universități, un oraș dezechilibrat economic, cu un teatru bijuterie care stă să cadă, așa cum stă să cadă toată România. Bacăul e noul meu oraș prieten și m-a onorat ca l- am avut ca partener de dialog. Jurnalul unui oraș e un jurnal important fiindcă ne spune că istoria nu a început ieri cu noi, dar ne spune în același timp că noi suntem istoria și că povestea noastră contează”, a declarat regizoarea Carmen Lidia Vidu.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Eliza Noemi Judeu, Florina Găzdaru, Viorel Baltag și Bianca Babașa, așadar patru generații de actori, fiecare cu povestea sa de viață, toate legate însă ireversibil de Teatrul Municipal „Bacovia”.

O secțiune din noua producție va fi dedicată în întregime istoriei teatrului. Fotografiile provin din arhiva personală a actorilor, iar alte mărturii foto – document provin din arhiva cotidianului Deșteptarea (selectate de fotograful Ioan Bîșcă), din colecțiile aparținând filatelistului Mihai Ceucă și din arhiva teatrului. Spectacolul documentar „Jurnal.Bacău” este formula aleasă pentru ca Teatrul Municipal „Bacovia” să-și dezvăluie istoria, parcursul și rolul în comunitatea băcăuană.

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.